Co się stało z guzikiem porównaj oferty? Teraz przy wpisaniu np "Retinobaza 17000" wyświetla się kilka ofert i dopiero przy wejsciu w tą ofertę jest porównaj Porównaj 49 ofert tego produktu
Najśmieszniejsze jest to że wyswietlana oferta nie jest tą najtańszą tylko tą najdroższą.
To mocno miesza kupującym, myślą, że produkt przedaje tylko 1 sprzedawca i to w takiej cenie, uczciwe oferty są pochowane.
o co chodzi?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
No przecież napisałem dokładnie to samo co pani raczyła mi wyjaśnić na swoich obrazkach !!!
Proszę nie robić ze mnie **piiip**y !!! Wiem, że mogę sprawdzić inne oferty, ale nie mogę tego zrobić bez wchodzenia w konkretną ofertę i muszę wyświetlić ofertę, którą wy wybraliście. Moim zdaniem to rażące naruszenie zasad konkurencyjności handlu, za które powinniście zostać ukarani.
@la_nika napisał(a):
@Agent555 @kostas11 nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, jest to informacja wewnętrzna.
to może UOKiK się dowie, przecież takie testy są szkodliwe dla sprzedawców i konsumentów, chce wiedzieć jak taki test wpłynął na moją sprzedaż skoro robicie go moim kosztem !!!
@kostas11 ale sam guzik informujący o ilości ofert połączonych z produktem również nie ujwania, czy nie ma tańszej oferty, więc gdybyś nie był w teście również musiałbyś wejść w ofertę lub na stronę produktu, żeby to sprawdzić.
Dobrze wiesz o co chodzi, wtedy wiedziałem ile ofert jest podłączonych czy wchodzić czy dodawać do koszyka z poziomu listy, a teraz wiedząc muszę wyklikać każdą bo nie wiem czy nie ukrywacie oferty a to już łamanie prawa 😞
@AGD-RTV-IT nie rozumiem Twojej wiadomości. Test jest prowadzony na małej grupie osób, w trybie prywatnym widać przycisk "zobacz X ofert".
@la_nika nie powiedziałbym...
@AGD-RTV-IT okej, przepraszam sprawdziłam to na innej przeglądarce i rzeczywiście.
Wpadnięcie w test nie jest zależne ani od typu urządzenia, ani od przeglądarki, ani od trybu incognito. Próbka jest losowa i na podstawie wylosowanego wariantu, taki widok jest prezentowany użytkownikowi.
Ogólnie jakiś koszmar. Paraliż przeglądania, cokolwiek sprawdzić, to trzeba kilka dodatkowych kliknięć na ofertę. Spadły w styczniu obroty, to się wam nudzi i wymyślacie absurdy. To tak, jakby ktoś poszedł na rynek i wystarczył mu pierwszy stragan, a do dalszych nie zaglądał, bo po co, prawda?
Tylko, co nas sprzedawców obchodzą testy allegro. Nie jesteśmy królikami doświadczalnymi. Od tego czy sprzedaż będzie szła zależy to, czy będzuemy mogki utrzymać rodzinę i firmę. Sprawdziłem w ciągu 1 godziny wieczorem 3 produkty i żaden nie miał widocznej opcji zobacż X ofert. Po spadku sprzedaży wnioskuje, że nie jest to drobny test, ale na dużą skalę. Mieliśmy też test w drugą stronę Tydzień temu przez dwa dni tylko nasza oferta z mąką była widoczna i w dwa dnia sprzedaliśmy towar z tej oferty w ilości, jaka schodzi w dwa tygodnie , bo klient nie widział innych ofert. W pewnym momencie sprzedaż stanęła jak ręką uciął. Wszystkie sklepy nagle się pojawiły z tą mąką, oczywiście z cenami poniżej kosztów zakupu u polskiego producenta (to już inna bajka)
Testy nie muszą Ciebie obchodzić, natomiast regulamin wskazuję, że platforma ma możliwość przeprowadzenia testów.
Testy nie moga wplywac na brak dostepu klientow do ofert
@gdvorek napisał(a):
Testy nie muszą Ciebie obchodzić, natomiast regulamin wskazuję, że platforma ma możliwość przeprowadzenia testów.
Od kiedy trwają testy a wiem bo nadal trwają bo jestem w gronie testerów, spadła mi sprzedaż od końca stycznia asortymentu z kategorii gdzie mam produkty połączone z katalogiem o 90 % a wzrosła tam gdzie nie mam kodów EAN i katalogu co widać w zakupach 😞 z resztą jak coś szukam nie widać moich ofert 😞
Też uważam, że jest to przegięcie.
Sprzedający są waszymi klientami a ich oferty są całkowicie ukrywane. Chcecie "ułatwić proces decyzyjny" to dajcie informację, że są dostępne inne oferty (od razu a nie po wejściu w pojedynczą ofertę).
Proszę o informację w jaki sposób utrudnianie dostępu do ofert ma pomóc klientowi w wyszukaniu najkorzystniejszej oferty?
Raz pokazuje przycisk do zobaczenia innych ofert, raz nie i widać tylko top oferty. Jakieś testy? Jakaś awaria?
Tylko proszę nie mówcie, że to ciasteczka... Obraz na jasnym tle to tryb prywatny bez ciasteczek i danych przeglądania oraz bez logowania.
@AGD-RTV-IT testy, allegro ukrywa oferty, mniej ogarnięci konsumenci kupią droższy produkt główny w katalogu 😞 allegro idzie na rekord z pozwami, sądami, karami 😄