anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gwarancja allegro protect na towar kupiony od innego użytkownika allegro

czosnekpawel
#1 Nowicjusz#

Telefon kupiony przez innego użytkownika allegro w lipcu 2024, teraz ja jestem w posiadaniu telefonu. 

• Telefon przestał działać prawidłowo został naprawiony w ramach gwarancji, teraz znów przestał działać prawidłowo napisałem do sprzedającego że chcę zwrócić towar o sprzedawca w dyskusji nie przystaje na moje żądania. Dyskusja została otwarta z mojego konta wysłałem fakturę sprzedającemu. Proszę o interwencję załączam dokument potwierdzający zakup na którym znajduje się także nazwa sprzedawcy.IMG_20250116_0747533665097687635391458.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@czosnekpawel  jeśli telefon kupił ktoś inny, to w jaki sposób otworzyłeś dyskusję ze sprzedającym🤔

oznacz moderatorów

czosnekpawel
#1 Nowicjusz#

A tak że na fakturze jest nazwa sprzedawcy, odnalazłem go na allegro przedtawiłem dowód zakupu żeby się uwiarygodnić. Wymieniamy się korespondencja przez wiadomości

oznacz moderatorów

czosnekpawel
#1 Nowicjusz#

Może i faktycznie to nie dyskusja, kontaktujemy się przez allegro we wiadomościach. Tak czy owak potrzebuję pomocy allegro w załatwieniu sprawy

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ty jak nie kupiłeś przez Allegro to Tobie Alelgro nie pomoże tylko zakup na portalu gwarantuje pomoc ich, Tobie pozostaje prawnik i sąd.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

W sumie, to trzeba się zapytać dziewczyn @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

,ale nie sądzę, aby można było w czyimś imieniu składać reklamację

oznacz moderatorów

czosnekpawel
#1 Nowicjusz#
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@czosnekpawel reklamację powinieneś złożyć użytkownikowi , od którego telefon nabyłeś , nie ma znaczenia jakie dane Masz na rachunku . Poszukaj w zakupach transakcji i użyj przycisku ,, pytanie o zakup lub otwórz dyskusję 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@czosnekpawel  Ty możesz reklamować telefon u osoby od której kupiłeś lub u producenta ( jeśli jest gwarancja) , u sprzedawcy na allegro może reklamować tylko ten kto bezpośrednio u niego kupił. I jełsi telefon odsprzedał dalej to nie wiem czy tzw rękojmia nie wygasła automatycznie. Takie reklamacje zgodności z umową przez dwa lata dotycza konsumentów

oznacz moderatorów

czosnekpawel
#1 Nowicjusz#

Ok, dziwna sprawa sprzedawca raczej nie mówi po Polsku widać po tłumaczeniu wiadomości i jedyny kontakt przez allegro adres na fakturze Chiny, zwiodło nas to że dostawa była na drugi dzień przy zakupie. Trudna sprawa

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@czosnekpawel Tak na prawdę to Tobie nie przysługują żadne prawa względem tego pierwotnego sprzedającego (o ile nie był on gwarantem) a już na pewno nie masz prawa do żądania zwrotu środków. 
Nie jesteś dla tego sprzedającego stroną umowy.

W najlepszym wypadku możesz domagać się kolejnej naprawy. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@czosnekpawel przykro mi, jednak abyśmy mogli pomóc dyskusja musi być założona z konta, z którego złożone zostało zamówienie na Allegro. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów