Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Telefon kupiony przez innego użytkownika allegro w lipcu 2024, teraz ja jestem w posiadaniu telefonu.
@czosnekpawel jeśli telefon kupił ktoś inny, to w jaki sposób otworzyłeś dyskusję ze sprzedającym🤔
A tak że na fakturze jest nazwa sprzedawcy, odnalazłem go na allegro przedtawiłem dowód zakupu żeby się uwiarygodnić. Wymieniamy się korespondencja przez wiadomości
Może i faktycznie to nie dyskusja, kontaktujemy się przez allegro we wiadomościach. Tak czy owak potrzebuję pomocy allegro w załatwieniu sprawy
Ty jak nie kupiłeś przez Allegro to Tobie Alelgro nie pomoże tylko zakup na portalu gwarantuje pomoc ich, Tobie pozostaje prawnik i sąd.
W sumie, to trzeba się zapytać dziewczyn @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
,ale nie sądzę, aby można było w czyimś imieniu składać reklamację
@czosnekpawel reklamację powinieneś złożyć użytkownikowi , od którego telefon nabyłeś , nie ma znaczenia jakie dane Masz na rachunku . Poszukaj w zakupach transakcji i użyj przycisku ,, pytanie o zakup lub otwórz dyskusję
@czosnekpawel Ty możesz reklamować telefon u osoby od której kupiłeś lub u producenta ( jeśli jest gwarancja) , u sprzedawcy na allegro może reklamować tylko ten kto bezpośrednio u niego kupił. I jełsi telefon odsprzedał dalej to nie wiem czy tzw rękojmia nie wygasła automatycznie. Takie reklamacje zgodności z umową przez dwa lata dotycza konsumentów
Ok, dziwna sprawa sprzedawca raczej nie mówi po Polsku widać po tłumaczeniu wiadomości i jedyny kontakt przez allegro adres na fakturze Chiny, zwiodło nas to że dostawa była na drugi dzień przy zakupie. Trudna sprawa
@czosnekpawel Tak na prawdę to Tobie nie przysługują żadne prawa względem tego pierwotnego sprzedającego (o ile nie był on gwarantem) a już na pewno nie masz prawa do żądania zwrotu środków.
Nie jesteś dla tego sprzedającego stroną umowy.
W najlepszym wypadku możesz domagać się kolejnej naprawy.
@czosnekpawel przykro mi, jednak abyśmy mogli pomóc dyskusja musi być założona z konta, z którego złożone zostało zamówienie na Allegro.