anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gwarancja Najniższej Ceny a zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
tellico
#9 Pomysłodawca

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Znalazłem kilkanaście ofert tańszych niż oznaczone na Allegro "Gwarancja Najniższej Ceny". Zakupiłem na Allegro i zgłosiłem na formularzu zgodnie z regulaminem. Tylko, że czas rozpatrywania to max 21 dni, a na zwrot mam 14 dni. Nie wiem czy zostaną te zgłoszenia uznane bo jak znam życie zawsze się coś znajdzie, aby ich nie uznać. W związku z tym mam pytania, nie wiem czy do kogoś kto korzystał czy do pracowników Allegro...:

1. Czy ten proces weryfikacji RZECZYWIŚCIE trwa ponad dwa tygodnie? Nie chcę ryzykować, że zostanę z tym przepłaconym towarem bez kuponów

2. Czy grozi mi jakaś kara za próbę oszustwa czy wyłudzenia jeśli przed rozpatrzeniem wniosków odeślę zakupiony towar? Nie chcę nic wyłudzać, ale patrz pkt.1

3. W przypadku odesłania towaru przed rozpatrzeniem wniosku zostaje on automatycznie anulowany?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tellico jeśli zwrócisz to nie odstaniesz kuponów, czemu wcześniej nie przeszukałeś 😄

#9 Pomysłodawca

To oczywiste, że nie dostanę. Nie o to pytam.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @tellico. Skonsultuję to i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tellico Proces może potrwać do 21 dni, ale zgłoszenia są także rozpatrywane szybciej. Nie grozi Ci żadna kara za odesłanie towaru - nie jest to próba oszustwa ani wyłudzenia. 
Jeśli odeślesz towar zanim wnioski zostaną rozaptrzone (ale też jeśli już są rozpatrzone, ale przed upływem 21 dnia od zgłoszenia), to wnioski będą anulowane automatycznie. 

Jeśli oferty w porównywanych sklepach są takie same (ten sam produkt, ten sam kolor, model, rozmiar, firma) i jeśli podałeś dobry link, to wnioski powinny być zaakceptowane 🙂 Dodam, że zawsze możesz odwołać się od naszej decyzji. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
tellico
#9 Pomysłodawca

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:)

oznacz moderatorów