anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GWARANCJA NAJNIŻSZEJ CENY - jak to działa? Na co uważać ?

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Witam

Chce sobie zakupić pewien przedmiot ( nie bede pisał co to, niech to bedzie Patelnia, firmy PAT, model 1234 )

Na allegro cena 280zł i oznaczenie GWARANCJA NAJNIZSZEJ CENY

Przeszukałem internet i na pewnym portalu sprzedażowym jest cena 215zł

Sprawdzilem liste sklepów i jest na liście

Doczytałem, że allegro zwraca 300% różnicy więc teoretycznie kupując patelnie za 280 dostane 195zł zwrotu na kolejne zakupy.

Czy to serio tak działa ?

Kupuje dzisiaj na allegro i co dalej ? Robić screeny ? I wysyłam jakies zgloszenie ?

Czy taki zwrot jest w miare bezproblemowy czy jednak serwis np twierdzi, że ta sama patelnia nie jest tą samą patelnią bo jedna była w kategorii np Patelnie a druga np wyposażenie kuchenne

Z góry dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Client:80340374  to tak nie działa, nawet jak na Allegro znajdziesz tańsze, to Ci powiedzą, że nie jest tańsze😉, bo musi spełniać pewne kryteria, oni porównują tylko tam gdzie chcą i Ty też możesz porównywać tylko tam gdzie oni

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Taniej znalazlem na A.M.A......... i ten serwis jest na liście.

Doczytalem, że maksymalnie mi dadza 100zł

Czekać 30 dni minimum i do tego $ w postaci bonu na kolejne zakupy.

Tutaj mam bez kombinowania 65zł zaoszczedzone na już i wydać moge gdzie chce

Obawiam sie własnie takiej próby wmawiania mi, że przykładowa patelnia firmy PAT, model 1234 wg allegro nie bedzie patelnią firmy PAT, model 1234

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Działaj.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#11 Animator#

Witam. Gwarancja Najniższej Ceny to przede wszystkim forma reklamy, którą należy traktować tak samo jak wszystkie inne reklamy, czyli "z przymrużeniem oka". Lista warunków do spełnienia jest tak długa, że ich spełnienie graniczy z cudem... Była kiedyś akcja promocyjna w biedrze, gdzie warunki były tak rygorystyczne, że ANI JEDNEMU klientowi nie udało się z niej skorzystać, a promocja ostatecznie skończyła w UOKiK. Wszystko wskazuje na to, że tu jest podobnie. Nie dość, że "gwarancja" dotyczy tylko i wyłącznie konkretnej listy sklepów i nawet nie wszystkie oferty na samym Allegro brane są pod uwagę, to jeszcze produkt musi być DOKŁADNIE TEN SAM. I nie chodzi o to by była to TAKA SAMA "PATELNIA", ale by parametry podane w opisach były identyczne. A te same produkty, robione przez tą samą firmę, dla rożnych sieci mają często choćby inny kod ean i "pozamiatane"...

Jeśli jest gdzieś taniej "na dziś", to nie ma co kombinować - lepszy wróbel w garści niż gwarancja w teorii.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Osobiście to zawsze omijam wszystkie oferty z taką adnotacją bo jest to dla mnie bardziej niż pewne że można znaleźć to samo gdzie indziej taniej. 

oznacz moderatorów