Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam . Kupiłam telefon 18.12.2022 . Pisało, że jest gwarancja nie pytalam na ile wiem mój błąd. Minął rok telefon się zepsuł a nadal go spłacam. Sprzedający pisze ze gwarancja już minęła bo była tylko na rok . Co mogę zrobić. Da się coś jeszcze zrobić Czy nic . Dziękuję za odpowiedź.
Ale jest rękojmia!
Co to znaczy bo nie za bardzo się orientuję.
Nowy
Złóż sprzedającemu reklamację na podstawie rękojmi.
mam takie coś na stronie
ale 2 letnia rękojmia dla towarów nowych nie jest od zakupów od 1 stycznia 2023??
Nie mam pojecia dlatego pytam czy da radę coś z tym zrobić czy nic.
Z złóż sprzedającemu reklamację z tytułu rękojmi, zobaczysz co będzie, zakup na zwykłym czy AL?
@Monika__L @Jowita57 rękojmia dwuletnia była także przed 01-01-23 lecz według ówczesnych przepisów w drugim roku ustaje domniemanie wady i to na konsumencie ciąży obowiązek udowodnienia że wada istniala w momencie zakupu.
Wiec jeśłi potrafiłabys to udowodnić wóczas mozesz próbować.
Zwykłym allegro . Nie spadł mi ani nic nagle zaczął szaleć ekran
Napisz tu i zaczekaj co odpowie: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Dzieeeki sprzedający w dyskusji uznał gwarancje
@Jowita57 złóż reklamację w dyskusji pewnie będziesz musiała odesłać do sprzedawcy telefon na ekspertyzę reklamacyjną. Może być tak że będziesz musiała napisać uzasadnienie dlaczego wada pojawiając się po ponad roku od zakupu według starych przepisów ma wynikać z wady towaru tzn uzasadniasz że nie ma śladu upadku uszkodzeń mechanicznych etc więc usterka wynika z wadliwości fabrycznej jakiegoś podzespołu w telefonie
Napisałam. Ciekawe czy to coś da . Ale dziękuję Wam bardzo!
Praktycznie każdy producent daje na swoje telefony dwuletnią gwarancję (ale bateria może mieć inny termin).
Napisz, jaki to telefon, to podeślę ci gdzie zgłosić naprawę gwarancyjną.
Samsung note 10 lite. Napisałam do allegro
Zobaczymy co odpowiedzą bo sprzedawca mówi że on udziela tylko na rok trochę krótko też myślałam że jest 2lata. No ale w załączniku co dalam piszs że rok daje sprzedawca wyżej jest napisane że w lata i można się pogubić.
Poczekaj na pomoc Allegro, zawsze lepiej niż coś samemu zrobić, na to masz zawsze czas.