anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ile czasu ma sprzedawca na rozpatrzenie reklamacji?

ilo_666
#7 Wielbiciel#

W maju 2024 kupiłem telefon iphone, w styczniu 2025 odmówił posłuszeństwa. w lutym sprzedawca otrzymał paczkę z telefonem. dyskusja ze sprzedającym odbywa sie poprzez allegro, ile czasu ma sprzedający na rozpatrzenie reklamacji? wystąpiłem od razu o zwrot pieniędzy, ponieważ telefon miał być nowy zafoliowany. okazało się ze jest po odświeżeniu, brak imei na pudelku oraz napis zwykłym pisakiem w środku opakowania. co potwierdza ze opis był nie zgodny co do towaru. prosiłem allegro o dołączenie sie do dyskusji, co tez nie skutkuje. aktualnie brak kontaktu ze sprzedającym. ani telefonu, ani pieniędzy. co robić @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@ilo_666  jeśli sprzedający nie odezwie się w ciągu 14 dni, reklamacja na mocy prawa będzie uznana, wówczas możesz poprosić o pomoc pracownika Allegro

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ilo_666  No dobrze, ale jaki jest aktualnie stan dyskusji?  Nierozwiązana, zakończona ???

Jaki jest ostatni komunikat?

A tak przy okazji, czy dopiero po blisko roku użytkowania zauważyłeś brak folii , brak imei na pudełku? 

oznacz moderatorów

ilo_666
#7 Wielbiciel#

status sprawy nie rozwiazany.

sprzedający telefon z paczkomatu odebrał 20 lutego, w tym czasie allegro uczestniczyło 7 razy. bez skutku, podczas zgłaszania reklamacji sprzedający nie prowadził już sprzedaży na allegro. także myślę ze nie robi na nich wrażenia blokada konta. 25.03 sprzedajacy prosil o dane konta do zwrotu pieniedzy, do dzis nie otrzymalem zwrotu. znowu poprosilem allegro o wlaczenie sie do dyskusji, allegro odpisalo jedynie swoja formulke ze sprzedajacy ma niezwłocznie przelac pieniadze i potwierdzenie przeslac w dyskusji. sprzedajacy nawet wczesniej nie odpisywal na wezwania. przeciez w taki sposob to moze trwac w nieskonczonosc, i co teraz? jak dziala ochrona kupujacych? 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@ilo_666 przykro mi, że złożona przez Ciebie reklamacja przeciąga się w czasie. Widzę, że wczoraj poprosiliśmy sprzedającego o załączenie potwierdzenia zwrotu pieniędzy - ma na to czas do dziś do godziny 15:30, jeśli tego nie zrobi to proszę wezwij nas w dyskusji.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów