Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Ile czasu może trwać zwrot pieniędzy przez Allegro i czy tego zwrotu trzeba szukać błądząc gdzieś na podstronach Allegro czy przychodzi on na konto?
@Bloodmoonrider sprzedający ma 14 dni na zlecenie zwrotu pieniędzy od momentu zgłoszenia zwrotu - następnie taki zwrot może księgować się około 3 dni roboczych. Zwrot trafia na rachunek, z którego zostało opłacone zamówienie i informację o zleceniu zwrotu znajdziesz w szczegółach zamówienia. Więcej na temat zwrotu pieniędzy od sprzedającego, przeczytasz w tym artykule.
A co jeśli do dzisiaj nie otrzymałem zwrotu a pobrany był przez Allegro od sprzedawcy już 1 sierpnia?
Nie zawsze otrzymasz środki ze zwrotu jako przelew przychodzacy. Czasem jeżeli transakcja jest na etapie blokady (czyli przy płatności kartą lub BLIK-iem) bank po prostu cofnie blokadę. Zdjęcie blokady środków może potrwać do 14 dni.
Oczywiście przy płatności przelewem, nie ma tego typu blokad. Tam środki schodzą od razu (mowa o płatnościach natychmiastowych).
To był właśnie blik. Czyli dodatkowe 14 dni równa się miesiąc.
@Bloodmoonrider W tej sytuacji podaj numer zamówienia. Sprawdzę, czy sprzedający zrobił zwrot.
Pisał że wysłał 21 lipca.
@Bloodmoonrider Nie ma znaczenia metoda płatności skoro nie podałeś mi numeru zamówienia. Sprawdzę, czy sprzedający poprawnie zlecił przelew 😉
Nie wiem jak to jest w tym allegro że w sumie nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie ten zwrot. Za tydzien, za miesiąc, a może za rok? Nic jeszcze na koncie nie mam. Żadnej sumy podobnej do 123 zl.
@Bloodmoonrider podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy ten zwrot.
Nr zamówienia: 01b030b0-52ce-11f0-aef9-f55b1e2a1031
@Bloodmoonrider dziękuję. Sprzedający zlecił ten zwrot i jest poprawnie rozliczony, ale nie dostaniesz tych pieniędzy na rachunek bankowy, bo za to zamówienie zapłaciłeś Allegro Pay. W takim przypadku zwrot będzie rozliczony na Twoim saldzie w tej usłudze.
Więc jeśli na saldo miałem zero czyli wszystko zapłaciłem to gdzie to sprawdzić?
@Bloodmoonrider możesz to sprawdzić w panelu Allegro Pay, czyli dokładnie tutaj.
Niejasne.
@Bloodmoonrider Czy możesz doprecyzować, co jest niejasne?