anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dodać nierzetelnego sprzedawcę na czarną listę?

MAMY ROZWIĄZANIE!
sotshek
#2 Obserwator#

Sprzedawca sprzedał przedmiot, który kupiłem i opłaciłem. Radośnie mi to oświadczył i nie rozumie (albo udaje, że nie rozumie) w czym mam problem.

Do tego beszczelnie próbuje zrzucić wine na mnie. Mimo iż zakupy zostały opłacone od razu, kobieta twierdzi, że skoro jeden z przedmiotów w opisie aukcji (czego nie zauważyłem) ma cenę inną niż w systemie (o 2 zł) i dopłaciłem owe 2 zł trzy dni później to miała prawo sprzedać przedmiot komuś innemu, a nie, jak powinno się zrobić, wycofać przedmiot z aukcji. Co więcej skoro ta aukcja się skończyła, to oznacza, że wystawiła tą aukcję jeszcze raz bez oznaczenia tego przemiotu jako sprzedany.

Nie chcę, nawet przypadkiem zakupić czegokolwiek u tej osoby. Jak ją dodac do czarnej listy? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zapisać systemowo nie możesz ,jedynie we własnej "czarnej teczce".

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@sotshek ze strony kupującego nie udostępniamy takiej funkcji jak ograniczenie możliwości (swojego) zakupu u danego sprzedawcy. Którego zamówienia dotyczy ta sprawa? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sotshek
#2 Obserwator#

To jest narażanie kupującego, który już raz został oszukany na ponowne nieprzyjemności. Powinna być taka opcja.

Nie mam żadnego numeru zamówienia:

Kupione od PatusiaC

24 Cze. 2025, 18:09

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@sotshek widzę, że był to zakup na Allegro Lokalnie. W przypadku kiedy sprzedający nie może z jakiegoś powodu zrealizować transakcji powinien bezzwłocznie zwrócić Ci środki. Jeżeli nie możesz się w tej kwestii porozumieć ze sprzedawcą załóż dyskusję i skorzystaj z opcji [poproś o pomoc Allegro].  Co do dodania na czarną listę, nie ma obecnie takiej funkcjonalności, zachęcam Cię do dodania swojego pomysłu tutaj.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sotshek
#2 Obserwator#

Tak uważam. Kupujący, który spażył się na jakims sprzedającym, zwłaszcza na Allegro Lokalnie, powinien miec możliwość wrzucania takich osób na czarną listę (co miałoby powodować, że nie widzimy wystawianych przez nich towarów ani nie wchodzimy w żadne interakcje).

Jest to istotne dla rodzin. Często sie zdarza, że syn zamawia z mojego konta, a jak potem za to płacę. Pozwoli to uniknąć zakupów u niechcianych sprzedawców. A nie tracenie przeze mnie czasu na sprawdzanie kim jest sprzedawca.

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor#

@Syrena_zT

Zauważ że @sotshek pisze w pierwszym poście, że sprzedawca umieścił w treści ogłoszenia informację o konieczności dopłaty. Przecież coś takiego jest zwyczajnie nielegalne (cena produktu nie może się zmienić po zakupie oraz nie może być ceną wątpliwą) oraz ewidentnie narusza regulamin (cena przedmiotu powinna być w stosownej rubryce, a nie w treści ogłoszenia). 

oznacz moderatorów