anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak dokonać reklamacji Proszę o ścieżke dostepu?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:107342757
#7 Wielbiciel#

Chcę sie dowiedzieć jak dokonać reklamacji zakupionego produktu?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:107342757, aby zgłosić reklamację powinieneś skontaktować się ze sprzedawcą. Możesz to zrobić poprzez dyskusję. Aby rozpocząć dyskusję przejdź do zakładki [moje zakupy], następnie kliknij [szczegóły zakupu] pod zamówieniem które chcesz zareklamować. Na dole znajdziesz opcję [zgłoś reklamację lub problem].

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:107342757
#7 Wielbiciel#

... Ale sprzedawca zablokował moj tel i nie chce ze mna rozmawiać

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:107342757 numer telefonu nie jest Tobie potrzebny. Zrób to przez dyskusję. Tak jak napisała powyżej @Syrena_zT:

"Aby rozpocząć dyskusję przejdź do zakładki [moje zakupy], następnie kliknij [szczegóły zakupu] pod zamówieniem które chcesz zareklamować. Na dole znajdziesz opcję [zgłoś reklamację lub problem]"

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:107342757 poprawnie napisz pismo reklamacyjne ( wzory znajdziesz w necie, szukaj tych od 1 stycznia 2023 r. bo się zmieniła ustawa ), wypełniając dane, wady - uszkodzenia, datę złożenia, numer konta i wyślij sprzedawcy mailem lub w dyskusji 🙂

Jeśli to zakup konsumencki, udostępniasz towar sprzedawcy on albo wyśle Ci kuriera lub etykietę do nadania, sprzedawca decyduje czy naprawi, wymieni lub odda kasę ma na odpowiedź reklamacji 14 dni od złożenia pisma, brak odpowiedzi skutkuje uznaniem reklamacji 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Najlepiej poprzez dyskusję, tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź, tam masz pomoc Alelgro i tam wszystko jest czarno na białym, po złożeniu czekasz na decyzję sprzedającego, w żadnym razie nie odsyłasz towaru: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów