anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione przesyłki

Client:115374147
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Witam

Dlaczego Allegro pozwala na realizację przesyłek kiedy za chce się zrealizować sprzedawcy. Kupując zwracam uwagę na przewidywany czas wysyłki.  Sprzedający olewa, ja nie mogę anulować zakupu, bo Wieli sprzedający musi mieć kasę na jabola na weekend a ja nie mam ani pieniędzy ani towaru w terminie.  Oni mają wyrąbane bo mają moja kasę i towar a ja nie mam nic . Dlaczego jest tak, że skoro sprzedający nie realizuje zamówienia to ja muszs czeka jak wielki Janusz biznesu raczy wysłać, później przesyłką wróci i Janusz biznesu raczy oddać mi pieniądze. Skoro nie realizuje zamówienia, to dlaczego nie mogę odzyskać swoich pieniędzy tylko muszę czekać jak Janusz [edycja]  interesów raczy oddać MOJE PIENIĄDZE 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Halfrunt
#20 Guru#

A dlaczegóż kupujesz u Janusza? Niech zgadnę, ma najtaniej co.....

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nie, nie miał najtaniej

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

To dyskusję mu otwórz 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

pewnie łona wybrałeś  ,a te w naturze mają to do siebie ,że kuriery mają te przesyłki w głębokim poważaniu i leżą sobie przygotowane u sprzedawców całymi tygodniami .

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Wybrałam  paczkomat inpost. Paczka nie jest spakowana, bo sprzedający wystawia towar na Allegro, którego nie posiada, więc nie wysyła, kasę  też sobie wziął  i weekend sobie robi

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@Client:115374147 To zrezygnuj. Ma 2 dni na zwrot.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

Pszczola2013
#12 Orędownik#

@Client:115374147 

Jesteś pewna że miał wysłać w ten sam dzień? Bo niestety ale Allegro na podstawie algorytmów pokazuje błędnie czas wysyłki i tłumaczy się że to właśnie ich algorytm i kupujący powinien wejść w "!" wykrzyknik przy czasie i wtedy dopiero zobacz że to czas "przewidywany przez Allegro na podstawie wcześniejszych wysyłek".  U mnie np. wyświetla się "kup do "12,45 - wyślemy dzisiaj", ale DOTYCZY TO TYLKO INPOST, ale o tym Allegro nie informuje bo po co? Lepiej potem zwalić winę na sprzedawcę.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Przewidywany czas dostawy to wymysł Allegro. Sprzedawcy w praktyce nie mają wpływu na to co oni tam pokazują. Jakbyś poczytał to forum to sprzedawcy są akurat stroną najbardziej wkurzoną tymi komunikami, bo to im dostaje za trefne komunikaty... Jak chcesz mieć pewność to zerknij w komentarze o sprzedawcy jak u niego z wysyłką, ewentualnie zwyczajnie spytaj. Jak wysyła szybko to powinien też w miarę szybko odpisać.

Co do zwrotu to nawet jakby Ci zwróciła od razu to i tak z opóźnieniem trzeba sie liczyć. Przyczyna jest prosta na Allegro szybkie zwrotu dochodzą tylko na Pay. Normalne płatności to najpierw biwakują kilka dni na koncie % i dopiero wracają. I naprawde nie mówię o przetrzymywaniu przez sprzedawcę. Klient burzący sie po 3 dniach od odesania kasy przez portal, że jeszcze jej nie dostał jest tu czymś normalnym. pokazujesz mu zrzut z systemu kiedy i o której dokładnie godzinie wyszedł zwrot, a on i tak wini Ciebie. I nie dziwię sie szczerze, zwroty od chińczyków mam na koncie po kilku godzinach od dostarczenia zwrotu... Zwroty od sprzedawców z Allegro mam na koncie po 24h -7dni od odesłania pieniędzy przez sprzedającego...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:115374147 przewidywany czas dostawy to jak sama nazwa wskazuję jest "przewidywanym" czasem w jakim otrzymasz przesyłkę. Podaj mi nr zamówienia i ja zweryfikuję na jakim etapie jest Twój zwrot.

Zachęcam w przyszłości o powstrzymanie krzywdzących sformułowań w swoich wątkach.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów