Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
chciałbym opisać pewną sprawę, której nie udało mi się rozwiązać.
Mianowicie zamówiłem produkt na Allegro i jak się potem okazało, był on inny niż niektóre przedstawiające go zdjęcia w ofercie. Oczywiście utworzyłem dyskusję i sprzedawca zwrócił mi pieniądze. Następnie zgłosiłem ofertę, że przedstawia inny produkt niż jest w rzeczywistości sprzedawany i do dziś dzień oferta nie została zmieniona. Ofertę zgłaszałem kilka razy i miało to miejsce miesiące temu.
Skontaktowałem się w tej sprawie z Allegro. Przedstawiłem rozmowy z dyskusji oraz inne informacje świadczące o tym, że sprzedawca celowo umieścił inny produkt w niektórych zdjęciach. Niestety pracownicy Allegro jedyne co początkowo odpisywali to, że mam zgłaszać ofertę. Jednakże metoda ta okazała się bezskuteczna. W każdych kolejnych odpowiedziach lano już tylko wodę i teksty na zasadzie, że nie mają możliwości sprawdzenia każdego produktu osobiście...
Cała sprawa dotyczy produktu uniwersalnej nakładki relaksacyjnej na zęby. Chciałem aby Allegro zmieniło tą ofertę, ponieważ z zawodu jestem technikiem dentystycznym i wykonuję indywidualne nakładki relaksacyjne. Takie jakie ten sprzedawca umieścił w zdjęciach oferty, a nie jakie rzeczywiście są przez niego sprzedawane. Co więcej ofert z uniwersalnymi nakładkami jest pełno i są też takie, w których sprzedawcy nie umieścili przekłamanych zdjęć.
Przykładowa poprawna oferta: https://allegro.pl/oferta/zgrzytanie-nakladka-2szt-szyna-relaksacyjna-10892586800
Przykładowa niepoprawna oferta: https://allegro.pl/oferta/szyna-relaksacyjna-na-zgrzytanie-bruksizm-nakladka-8766208668?fbclid=IwAR0...
Na pierwszym i ostatnim zdjęciu jest widoczna indywidualna nakładka. Wycięta i wyprofilowana do każdego zęba. Od razu jeszcze nadmienię, że uniwersalna nakładka po ukształtowaniu nie jest nawet podobna do tej indywidualnej.
Uniwersalna nakładka po uformowaniu:
Po wielokrotnej próbie rozmowy z Allegro nic nie poskutkowało. Czy Allegro daje przyzwolenie niektórym sprzedawcom na oszukiwanie? Czy macie jakieś jeszcze pomysły aby coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
@Althenor69 Jeśli sprawa była już weryfikowana i otrzymałeś odpowiedź od pracowników Allegro, pisanie o tym na Gadane nic nie zmieni.
Mogę jedynie powtórzyć, że za każdym razem gdy otrzymujesz towar niezgodny z opisem, możesz skorzystać z prawa do reklamacji. My możemy zweryfikować ofertę pod kątem jej zgodności z naszymi zasadami. Nie jesteśmy jednak w stanie sprawdzić czy oferowany w niej przedmiot odpowiada w 100% opisowi. Działania podejmujemy wtedy, gdy treść oferty narusza nasz regulamin.
Przedstawiłem Pani informacje z których jasno można zrozumieć, że sprzedawca ten narusza wasz regulamin. Mimo to oferta nie została zdjęta lub zmieniona. Zastanawia mnie dlaczego tak jest?
Co ciekawe zgłaszałem inne, podobne oferty tego typu z tym produktem na Allegro i w przypadku niektórych sprzedawców były one usuwane.
@Althenor69 A dla mnie to wygląda na próbę "trochę nieudolną" pozbycia się konkurencji z Allegro. Zastanawia mnie dlaczego tak jest? > dlatego, że oferta nawet "jak zawiera błąd" (co wcale nie jest pewne > to tylko Twoja opinia) w opisie nie może być kwalifikowana od razu do usunięcia > nawet jak ktoś zgłosił > poza tym to przeglądałem "opinie o sprzedającym" i negatywy dotyczą innych przedmiotów niż nakładki > co do których masz zastrzeżenia > a nie sądzisz, że gdyby coś było nie tak > to sami kupujący by to oceniali negatywnie > tymczasem tam jest ponad 100 000 pozytywów. Wytłumaczysz to jakoś logicznie > bez powoływania się na łamanie regulaminu ?
Przeczytaj posta raz jeszcze. Po zakupie sprzedawca zwrócił mi pieniądze za zakup, ponieważ przyznał mi racje. Wyjaśniłem wyżej i przedstawiłem także zdjęcia oraz oferty innych sprzedawców z tym samym produktem i nie trzeba umieszczać zdjęć podobnego lecz innego(lepszego i droższego) produktu aby go sprzedać. Wspomniałem także, że zgłaszałem inne oferty z tego typu zdjęciami i niektóre z nich były usuwane. W przypadku tego sprzedawcy tak się nie stało i zastanawiam się dlaczego tak jest.
Nieudolną próbą pozbycia się konkurencji? Skoro jest regulamin Allegro to każdy sprzedawca jest zobowiązany go przestrzegać i tego ten temat dotyczy.
Ktoś tu zajrzał i zadziałał. Oferta w końcu została usunięta.
Tobie "mądralo" natomiast proponowałbym najpierw czytać ze zrozumieniem, a następnie trochę się zastanowić zanim coś napiszesz sensownego...
@Althenor69 napisałeś, że wykonujesz takie nakładki na zęby. Czy też sprzedajesz te "poprawne" z tego konta które zapostowałeś?
Dla mnie twój post wygląda na próbę zgłoszenia konkurencji bo więcej sprzedali od ciebie.
Czytałeś w ogóle treść posta? Inni sprzedawcy nie umieszczają przekłamanych zdjęć w swoich ofertach uniwersalnych nakładek i sprzedają poprawnie.
Temat dotyczy sprzedaży produktu z zdjęciami, które nie przedstawiają rzetelnego produktu a nie próbę zgłoszenia konkurencji...
@Althenor69 przecież te nakładki są termokurczliwe i na zdjęciach są przed i po uformowaniu 🙂
Na którym zdjęciu w ofercie według ciebie jest widoczna nakładka po uformowaniu? Ja w swoim poście wysłałem zdjęcie uformowanej uniwersalnej nakładki. Czy ona przypomina według ciebie, którąś z tych wyciętą na każdym zębie?
Oferta w końcu została usunięta. Nie wiem kto tu zadziałał ale sprawiedliwości stała się zadość. 😁
@Althenor69 "Ciesz się chwilą"