Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłem od sprzedającego telefon. Chwilę się wahałem, ale nieco poczekałem i zauważyłem, że już 30 osób kupiło od niego z tej aukcji (sprzedawca twierdzi że ma 150 nowych telefonów ale sprzedaje je bez gwarancji, dlatego taniej). Sprzedawca nie odpowiadał w pełni na zadawane mu pytania, później przestał odpowiadać. Dzisiaj finalnie paczka została do mnie wysłana paczkomatem. Boje się, że wysłał mi ziemniaka lub cegłę w paczce więc chciałbym nagrać unboxing. Czy mogę wziąć paczkę do mieszkania i wtedy nagrać jak ja otwieram czy muszę nagrać otwarcie paczkomatu i otwarcie paczki na jednym filmie? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@pawlowskik7 Możesz wziąć do mieszkania i tam nagrać. Ważne, aby paczka była nienaruszona w momencie rozpoczęcia filmowania. Sprzedawca gwarancji nie musi dawać, ale odpowiada za towar na podstawie rękojmi minimum przez rok.
Nie musisz nagrywać otwarcia paczkomatu, ale możesz to zrobić.
Jeżeli nawet to wysłał to nagranie za wiele nie zmieni, ale masz jakiś dowód co przyszło. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy. Masz reklamacje, masz dyskusje, masz POK.
Moim zdaniem jest lepsze rozwiązanie
Przecież sprzedający może oskarżyć, że kupujący spreparował przesyłkę, podmienił towar i dopiero nagrał film, była podobna sytuacja tylko z odstąpieniem od umowy - sprzedawca nagrał zwrot i zarzucono mu możliwość wcześniejszej podmiany.
Dobre wyjście to:
Osoba towarzysząca z kamerą przy paczkomacie, na miejscu dodatkowo przy monitoringu paczkomatu otwarcie przesyłki, mamy wówczas dwa nagrania, swoje i paczkomatowe, dowód nie do podważenia.
Jeśli otworze ja dopiero w domu to czy sprzedawca nie będzie mi wtedy mógł zarzucić, że otworzyłem paczkę wcześniej i coś już przy niej grzebałem? Trochę zapłaciłem za ten telefon, nie chciałbym zostać oszukany
@pawlowskik7 Ja Ci dam najlepsze rozwiązanie. Skoro masz takie obawy i chcesz zatrudnić ekipę filmową do odbioru tej paczki, to lepiej jej w ogóle nie odbieraj. Przesyłka wróci do sprzedawcy, Ty zrobisz zwrot w zakładce Moje zakupy, a sprzedający odda Ci całą wpłatę.