Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, @Client:121658066. Widzę, że masz kilka kont na Allegro. Na koncie, z którego obecnie piszesz nie ma żadnych zakupów. Zaloguj się na pozostałe konta (2), aby sprawdzić swoje zamówienia 🙂
Podłącze się do tematu, żeby nie zakładać podobnego. A w temacie o przywrócenie zakupu jest już duży chaos i generalnie zazwyczaj chodzi tam o jakiś przypadkowo ukryty pojedynczy zakup. U mnie sprawa wygląda trochę inaczej. Do tej pory, każdy zakup gdy tylko został pozytywnie sfinalizowany ukrywałem w historii zakupów. Zwyczajnie ułatwiało mi to utrzymać porządek w "sprawach do załatwienia" 🙂 Tu jakiś zakup, tu jakiś zwrot, załatwione to cyk "ukryte" i jako takie - odhaczone na liście spraw do załatwienia, temat konkretnego zakupu zamknięty.
Coraz częściej jednak żałuję takiego swojego systemu, bo nie mogę sprawdzić ile zapłaciłem za podobny produkt jakiś czas temu, czy nawet reklamowanie jakiegoś produktu byłoby uciążliwe bo nie mam łatwego dostępu do konkretnego zakupu. Można to obejść w centrum pomocy, zgłoś problem z zakupem i tam z rozwijanej listy wyszukać konkretny produkt, ale wiadomo, nie jest to tak wygodne jak bezpośrednio z historii zakupów.
Wiem, że "bez problemu" możecie przywrócić konkretny zakup czy nawet jakiś konkretny okres. Mówię "bez problemu" bo nie wiem jak wygląda od kuchni Wasz system i ile tak naprawdę klikania za tym stoi. Czy to kwestia kliknięcia filtra "Wszystkie" i kliknięcia "Odkryj" czy raczej żmudne przeklikiwanie się oferta po ofercie.
Wiem też, że jako użytkownicy już raczej nigdy nie doczekamy się wprowadzenia opcji by samemu takie ukryte zamówienia z historii zakupów sobie dowolnie przywracać.
I tutaj pojawia się prośba z pytaniem. Zakładam, że całej mojej 23 letniej historii Allegro nie da się przywrócić 🙂 Ale czy jeśli nie jest to pracochłonny i żmudny proces, a raczej szybkie kilka kliknięć i gotowe to czy mógłbym prosić o przywrócenie całej możliwej historii zakupów na moim koncie? 🙂 Nie podam konkretnego zakupu czy nawet konkretnego zakresu dat, bo nie wiem jaki maksymalnie jest możliwy. Ale jeśli jest to wykonalne niedużym nakładem czasu i pracy to byłbym wdzięczny o przywrócenie wszystkich ukrytych zakupów od dzisiaj do maksymalnej możliwej daty wstecz 🙂 Bardzo ładnie się uśmiecham do naszych pięknych Pań moderatorek i ładnie proszę 🙂
A oto ja ładnie się uśmiechający 🙂
Cześć 🙂 @McGuyver__
W zakładce Moje zakupy widać zamówienia z ostatniego 2,5 roku (oczywiście jeśli ich nie ukryłeś).
Jeśli natomiast chodzi o historię całego konta, to możesz pobrać dane konta dotyczące zakupów.
Aby to zrobić, wejdź na stronę Kopie Twoich danych. Możesz też przejść do niej z zakładki Dane konta. Kliknij [utwórz kopię danych]. Zaznacz zestawy danych, które chcesz pobrać (dane dotyczące zakupów). Wybierz format pliku, w którym umieścimy dane.
Kliknij [utwórz kopię].
W zależności od ilości danych, tworzenie kopii danych może potrwać od kilku minut do nawet kilku dni. Gdy pliki będą gotowe do pobrania, damy Ci znać e-mailowo.
W wiadomości od nas znajdziesz link do pobrania pliku z danymi. Możesz to zrobić w ciągu 7 dni. Po tym czasie konieczne będzie ponowne wygenerowanie zestawienia.
Tutaj nie ma znaczenie, czy zakupy są ukryte, czy nie, wszystkie będą widoczne.
Pozdrawiam!
@la_nika , bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 🙂 Całkowicie zapomniałem o możliwości wygenerowania takiego raportu. Z chęcią zobaczę jak to wygląda i jakie dane tam się znajdują, dlatego właśnie złożyłem prośbę o taki raport.
Natomiast jeśli chodzi o ukryte zakupy w zakładce "Moje zakupy". Nie wiem jak czaso i pracochłonny jest ten proces, ale jeśli to kwestia kilku kliknięć to czy mogę prosić o przywrócenie historii z ostatnich 2.5 roku? 🙂 Jeśli jednak jest to więcej zachodu i konieczność przeklikania kolejno wszystkich transakcji to chyba zadowolę się tylko tym raportem. Wystarczająco dużo roboty macie tutaj na forum 🙂
@McGuyver__ żaden problem 🙂 Przywróciłam te zakupy dla Ciebie!
Dzięki za miłą wiadomość, dobrego dnia!
@la_nika bardzo dziękuję za Twoją pomoc! Również miłego i spokojnego dnia 🙂
@la_nika wybacz, że jeszcze zawracam tym głowę. Ale zauważyłem, że w zakładce "Moje zakupy" mam "dziurę" w zakupach między 31.12.2022 a 27.09.2024. Tak jakbym przez ponad 1,5 roku nic nie kupował na Allegro, a wiem, że to niemożliwe bo jestem Allegrowiczem Zakupoholikem 😄 Czy to wina za dużej ilości ofert i dlatego mi się nie wyświetlają?
@McGuyver__ wszystkie powinny być już widoczne! 🙂
@la_nika jeszcze została "dziura" między 31.12.2022 a 4.07.2023 😄
Przepraszam Cię, mam wyrzuty sumienia, że Cię o to poprosiłem. Miało być kilka kliknięć a wyszło jak zawsze. 😞
Ale przynajmniej już się domyślam, że system zwyczajnie chyba nie jest w stanie "na raz" przywrócić aż takiej ilości zamówień 🙂 Zwyczajnie za dużo tego, stąd te problemy 🙂 Ale jak wspomniałem - Allegrowicz Zakupoholik 😉
@McGuyver__ teraz powinno już być okej 🙂
@la_nika i faktycznie jest 🙂 Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję!
Przepraszam za kłopot, co złego to nie ja 🙂 Gdybym wiedział, że tyle z tym będzie zabawy... Dlatego bardzo doceniam Twoją cierpliwość! 🙂
@McGuyver__ a ja dziękuję za Twoją cierpliwość 🙂
Miłego dnia!