Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Umówiłem siez panem na zakup przelewem tradycyjnym za towar gdyż niebylo opcji wysyłki tylko odbiór wlasny anulowalem zakup jak odzyskać pieniądze i czy jest możliwa pomoc allegro
@tomi027 Tylko policja > przy zakupach poza portalem, Allegro Ci nie pomoże.
Kliknąłeś KUP TERAZ?
A czy mogę zablokować jakoś pana za zakup tradycyjnym przelewem poza alegro
na allegro tak , zrobisz to tu -https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/moi-nieaktywni-kupujacy
na Lokalnie nie ma takiej funkcjonalności
@tomi027 A niby z jakiej racji chcesz go blokować? Skoro kupił i zapłacił to dla ciebie nie jest ważne jak płacił.
Natomiast jeśli pokazuje fałszywy dowód zapłaty a wpłaty brak to zgłaszasz nick nawet tutaj i Allegro go blokuje.
Tak tylko to ja zapłaciłem i zrezygnowałem przelew był z mojej strony więc chcę odzyskać pieniadze
@tomi027 Jeśli to ty jesteś kupującym to nie możesz blokować sprzedającego. Możesz dochodzić swoich praw poprzez dyskusję Allegro albo w sądzie.
Jak sobie wyobrażasz zamknięcie sklepu bo kasjerka źle policzyła paragon? To byłby absurd.
@tomi027 Jeszcze powtórka z poprzedniego postu: kliknąłeś Kup teraz? Masz ten zakup na liście Moje zakupy?
niestety niemam go na liście mam tylko w wiadomościach koszt dostawy oraz w SMS numer konta który widnieje na alegro przelew jest z tytułem belka tylna wraz z dostawa
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Sprawdźcie ten zakup, bo Pan jakiś niezdecydowany, był poza Allegro czy nie?
@LEW433 Pan w poprzedniej wiadomości dość jasno napisał, że był to zakup poza Allegro.
@tomi027 Przykro mi, ale w tej sytuacji nie jesteśmy w stanie pomóc, pozostaje zgłoszenie sprawy na policję.
To zostaje mu walka poza Allegro!
Więc to jest zakup poza Allegro, dyskusji nie rozpoczniesz, właściwie to niewiele możesz zrobić. Spróbuj z policją ale sprzedający łatwo się wykpi powie że nie wysłał bo chwilowo towaru brak i oszustwa nie udowodnisz. Natomiast pomoc policji może go zmotywować , bo może to nie ty jeden zgłaszasz.
Spróbuj pocztę z Wiadomości przesłać na Kontakt Allegro z komentarzem że namówił cię do zakupu z pominięciem Allegro. Konta mu nie zablokują ale może jakieś ostrzeżenie dostanie.
@tomi027 Nie spiesz się tak z przyznawaniem rozwiązań bo do załatwienia sprawy masz jeszcze daleko....