anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać zwrot pieniędzy

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem z kupujący który nie chce zwróć pieniędzy za towar który twierdzi że nosi ślady użytkowania po interwencji allegro w sprawie zastaraszania mnie wiadomościami po komentarzu że produkt jest niezgodny ?

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Dobra nowina sprzedający zwróci Pani na konto w ciągu 7 dni 0,40 gr z 50 to jakiś żart .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro tak odpisało?

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Tak z dopiskiem dobra nowina !

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

przegrałam dostanę 0,40 a ja sama mam prawo zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumenta.Milo że allegro niczego nie załatwi a sprzedawca może kłamać jak chce i kiedy chce bez podania przyczyny .Ma pieniądze i nietknięty towar.Brawo 

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

To są jakieś kpiny, nie gódż się na to. Allegro tak ci odpisało?

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Taką odpowiedż dostalaś od allegro? Że 40groszy dostaniesz zwrotu.Poproś o uzasadnienie, co jest powodem tak olbrzymiej sumy do zwrotu? poproś Allegro żeby sprzedający wysłał Ci zdjęcia tego rzekomego zniszczenia.

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Poprosiłam o pomoc allegro ale sprzedający upiera się że produkt w 100% jest zniszczony 

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Niech wyśle zdjęcia? Produkt odbierał od kuriera czy z paczkomatu? na czym polegają te "zniszczenia"  zmieniłabym mu komentarz -dodała co robi po odesłaniu towaru i to z dużej litery cały czas negatywny.Napisz że Cię straszył i że dostał upomnienie od allegro. Będą go szerokim łukiem omijać

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

To jest najlepsze że dałam zmień opinie i nie została zmieniona,telefon z allegro mam dopiero w niedzielę szczerze jestem w szoku że takie rzeczy dzieją się obiecali pomóc a ja dostanę zwrot 0,40 gr szok 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz do nich przez formularz.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Kinia859 ta dobra nowina jest od bota, bo taką sumę zaproponował sprzedający, więc kontynuuj dyskusję, że się nie zgadzasz

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Sprzedający Ci zwyczajnie ubliża i robi kpiny z Allegro, nie zgadzaj się ta takie kwoty, napisz do allegro, wyślij zdjęcia jaki towar wysłałaś, jeżeli odebrał od kuriera powinien sprawdzić przy nim zawartość paczki.

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Dokładnie i co ja mam teraz myśleć wiedząc że można tak każdego wprowadzać w błąd i przywłaszczać sobie towar nietknięty oraz pieniądze uczciwie zapłacone ?

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Poczekaj aż pracownik allegro odczyta te niusy od tego sprzedawcy-mam wrażenie że zachwycony nie będzie a tamten pokazał się już z niezbyt dobrej strony, najwyżej poprosisz o odesłanie towaru ale najpierw poproś o zrobienie zdjęć tych zużytych części.On chyba raz pisze zużyte a raz zniszczone? prawda?Możesz też mu w google wystawić opinię jeżeli ma firmę.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Kinia859 Widzę, że prowadzisz dyskusję ze sprzedającym i poprosiłaś nas o pomoc. Zaczekaj proszę na wypowiedź naszego Doradcy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Nie czuję się bezpiecznie ,jeśli ta sprawa nie zostanie wyjaśniona nigdy więcej nic nie kupię na allegro 

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Doradca zaproponował 40gr zwrotu?? to są jakieś kpiny? kupująca zapłaciła 50zł zwróciła towar a ma dostać 40gr? zwrotu?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Kinia859 A zakup był od firmy czy od osoby prywatnej?

oznacz moderatorów

Kinia859
#7 Wielbiciel#

Od firmy 

oznacz moderatorów

Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Możesz do mnie napisać na maila? [edycja]

oznacz moderatorów