Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć może macie rozwiązanie kupuje na licytacji produkt i później dokupuje następny u tego samego sprzedawcy w koszyku się one nie łącza w jedną paczkę chociaż oby dwie są w smarcie tzn za sztukę po 23 zł czyli 46 zl
Cała masa klientów skarży się na problem z połączeniem zakupów. Złoszczą się , ponieważ w ten sposób nie nalicza im darmowej wysyłki Smart - a pakiet przecież wykupili. Inni płacą za drugą część zakupów przelewem by nie doliczalo im ponownej przesyłki i domagają się wysłania jej za darmo , bo przecież to zakupy za minimum 40 zł. Zgłaszaliśmy to już dawno temu , mają wprowadzić zmiany , ale póki co cisza. Są dwa sposoby na połączenie zakupów , ale dosyć uciążliwe i skomplikowane , nie cieszą się entuzjazmem u klienta
@Gliwice2019 Takie rozwiązanie istnieje w Allegro 🙂 Przejdź do zakładki Kupione, zaznacz oferty, które chcesz opłacić i wybierz opcję "Zapłać" (pojawi się po zaznaczeniu ofert na zielonej belce u dołu strony).
@nat_not @A jak klient wygrał licytację , a potem chce dokupić przedmiot na kup teraz to nie można połączyć zakupów do wspólnej zapłaty , bo kt wymaga wybrania sposobu dostawy nie zasysając przedmiotu z licytacji. Tym samym nie sumuje zakupów do kwoty np 40 zł.
@lidiaszulc3 Wówczas kupujący powinien wybrać drugi przedmiot, tak by spełniał warunki dostawy w ramach Smart. Następnie wybrać metodę płatności inną niż karta płatnicza lub blik (np. szybki przelew) i kliknąć w opcję "Kupuję i Płacę". Po tym wyborze, zostanie przeniesiony na stronę banku, ale nie powienien dokonywać płatności. Po porzuceniu płatności i powrocie na swoje konto w Allegro, zakup będzie znajdował się w zakładce Kupione, a jego status to "płatność rozpoczęta". Następnie należy anulować tę płatność wybierając przycisk "anuluj płatność", a potem zaznaczyć tę ofertę razem z innymi zakupionymi przedmiotami i opłacić je w ramach jednej transakcji, korzystając z przycisku "Zapłać".
Nie rozumiem, po co tak komplikować sprawę.
Dlaczego nie możecie zgrupować zakupów od jednego sprzedawcy? Jeśli klient chce opłacić rzeczy kupione u jednego sprzedawcy wyłącznie w opcji KUP TERAZ czy w zestawieniu wygrana licytacja i KUP TERAZ, a ma opłaconego smarta nie może w prosty i intuicyjny sposób dokonać wpłaty i tym samym załapać się na darmową wysyłkę?
@Wioletta2701 Pracujemy nad tym, aby właśnie tak było. Niestety w przypadku połączenia licytacji i innych produktów od tego samego sprzedającego, takie sytuacje się zdarzają.
Zintensyfikujcie prace nad tym, bo to dla klientów uciążliwe, by klikać, anulować, ponownie wchodzić ...
Dla dobrego informatyka to drobiazg.
Ja poruszę jeszcze jedną rzecz, a mianowicie kupiłam kiedyś dwie rzeczy u jednego sprzedawcy w opcji KUP TERAZ.
Nie było opcji wysyłki dla kilku sztuk, ale dogadałam się ze sprzedającym, że wyśle mi te rzeczy w jednej przesyłce.
Zaproponowałam, że dokonam wpłaty za jedną aukcję, a pozostałą należność wpłacę korzystając z funkcji dopłać.
Przed laty była opcja inny koszt wysyłki i można było wpisać kwotę 0 zł i dokonać wpłatę tak, by koszt wysyłki był tylko jeden. Opcja dopłać nie może być większa od 30 zł.
Czy nie można jej zwiększyć?
@_HolaOla_ sama widzisz jak skomplikowane jest to rozwiązanie .. 😉 a wytłumacz to starszej Pani lub nowicjuszowi . Wielokrotnie klienci rezygnowali z zakupu w konsultacji telefonicznej - dla niektóre ten sposób to niczym czarna magia , choć tłumaczyliśmy tak jak ty krok po kroku. Czekamy zatem wszyscy na zmiany - my i klienci 🙂
wy jesteście **piiip**ani, tylko debil mogł wymyslec coś takiego jak przejdz do platnosci anuluj platnosc przejdź do banku wyjdz z banku etc.
To sie w glowie osoby chorej psychicznie nie mieści tak komikowac tak .prosta sprawę . **piiip**a płacimy za smart to chyba fo czegoś was zobowiązuje, nie robicie nam laski
"Wówczas kupujący powinien wybrać drugi przedmiot, tak by spełniał warunki dostawy w ramach Smart. Następnie wybrać metodę płatności inną niż karta płatnicza lub blik (np. szybki przelew) i kliknąć w opcję "Kupuję i Płacę". Po tym wyborze, zostanie przeniesiony na stronę banku, ale nie powienien dokonywać płatności. Po porzuceniu płatności i powrocie na swoje konto w Allegro, zakup będzie znajdował się w zakładce Kupione, a jego status to "płatność rozpoczęta". Następnie należy anulować tę płatność wybierając przycisk "anuluj płatność", a potem zaznaczyć tę ofertę razem z innymi zakupionymi przedmiotami i opłacić je w ramach jednej transakcji, korzystając z przycisku "Zapłać"."
Przecież to **piiip**yczne. Kt taką procedurę zapamięta i się nie pomyli w trakcie?
Problem istnieje od dawna i jakoś go nie rozwiązaliście.
A wyszukiwanie wielu przedmiotów od jednego sprzedawcy wprowadziliście błyskawicznie po tym jak użytkownicy postulowali takie rozwiązanie. Czyli da się, tylko trzeba chcieć. Gdyby allegro chciało, to by coś z problemem łączenia zakupów zrobiło. Można się domyślać że z jakichś powodów nie chce.
W każdym razie nie wygląda to dobrze.
Wypipczyło mi słowo. Więc teraz test: "idiötyczne".
@glenmoranghie "A wyszukiwanie wielu przedmiotów od jednego sprzedawcy wprowadziliście błyskawicznie po tym jak użytkownicy postulowali takie rozwiązanie." - to chyba słabo obserwowałeś postępy prac, bo u mnie pierwsze wersje tego rozwiązania pojawiały się w wyszukiwarce ok. roku (albo i więcej) przed pojawieniem się obecnej, finalnej wersji😏
Zazwyczaj bywało to tak, że się pojawiało, a po odświeżeniu strony znikało.
@_HolaOla_ A nie wystarczy kliknąć "kupuję i płacę", a następnie w "kontynuuj zakupy" (zamiast gimnastykować się z rozpoczęciem płatności, a następnie jej anulowaniem)? Przynajmniej wydaje mi się, że swego czasu tak właśnie robiłem.
@Wioletta2701 "Przed laty była opcja inny koszt wysyłki" - nadal jest, tyle że sprzedający musi ją włączyć w "ustawieniach dostawy" na swoim koncie. Oprócz tego działa to w jakimś jednym, specyficznym przypadku (ale teraz nie pamiętam o co chodziło, choć było o tym gdzieś na forum - ktoś coś?).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
To jest mega kiepskie! Żeby największy serwis aukcyjny nie potrafił zrobić tak prostej funkcjonalności jak łączenie zakupów. Jestem zszokowany- myślałem że to ja nie umiem tego znaleźć ale to faktycznie nie istnieje. Chyba brakuje poważnej konkurencji na polskim rynku
"Wówczas kupujący powinien wybrać drugi przedmiot, tak by spełniał warunki dostawy w ramach Smart. .." Ale Kupujący zakupi w licytacji za 26 zł i chce dokupić za 16 zł żeby skorzystać z opcji Smart i NIE CHCE za karę dokupowaś coś za 40 zł!. To jest kompletnie pokićkane!!
To jakiś smutny żart!
Skąd kupujący ma wiedzieć o takiej ekwilibrystyce?
Ciągle wprowadzacie zmiany które utrudniają życie kupującym i sprzedającym. A rzeczy podstawowe nie działają.
@_HolaOla_ ale to jest mocno kombinowane rozwiązanie "na około" i działa tylko przez przypadek. Polecasz obejść system, który sami stworzyliście zamiast zrobić to porządnie.
Ta opcja wciąż nie działa.
Po wygraniu kilku aukcji u jednego sprzedawcy nie ma możliwości połączyć ich w jedną paczkę i opłacić jednym przelewem.
@hondacb500_2010 No jak nie ma, jak w zeszłym tygodniu dokładnie tak zrobiłem😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Witam. Najpierw utrudnialiście życie sprzedającym. Potem poszły opłaty i prowizje w górę a teraz utrudniacie życie kupującym. Do mnie dzisiaj dzwoniły trzy osoby, które nie potrafią dokonać zakupów. Szlag człowieka trafia. Płacę kupę kasy prowizji a wszystko robicie by było pod górkę. Czy właścicielem allegro jest właściciel **piiip**s i chce takimi zmianami allegro wykończyć?
Życzę zatem powodzenia, bo zadowolenia klientów takimi sposobami nie zyskacie niestety.
Leszek