Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
Czy nie wystarczy zapamiętać że każdy link jest fałszywy? To generalna zasada, mogą się trafić wyjątki, linki prawdziwe nieoszukańcze, ale klikając w linka stajesz się ofiarą. Prawie zawsze.
Prędzej lub później, jeśli nie teraz to oszukają cię przy kolejnym linku.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Sprzedając na allegro lokalnie otrzymałam taką wiadomość. Tego Pana/Panią to chyba też należy zablokować
@Madziaab39 Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Mam kolejną osobę co prosi o adres email aby sfinalizować transakcję
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Miszczuniuu Czy oprócz linka masz również login konta, z którego próbowano Cię oszukać?
Niestety link podany przez inny portal
lipny link nie klikać @barbara109
Kolejny delikwent do zbanowania:
@niebianski7 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zablokowane.
Super, dziękuje!
Podsyłam jeszcze jedno konto, które dzisiaj wysłało mi wiadomość:
@niebianski7 Dziękuję. Konto zablokowane.
chyba należy zaprogramować czat allegro, by wykrywał linki spoza serwisu i wyświetlał ostrzeżenie. ja nie kliknąłem, ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że znajdzie się mnóstwo osób, które odruchowo sprawdzą taki link.
Na brak świadomości nic nie poradzisz, skoro ludzie bez namysłu we wszystko klikają
@der__steppenwolf dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
A jakieś sesje terapeutyczne nie chciałbyś prowadzić?🤐
Czy ten link to oszustwo?
https://allegrolokalnie.sv0a81.pl/oferta/dac271ac-05d7-4536-abd4-c40fb4b016bc#