anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak skontaktować się ze sprzedającym bez konta ?

Wlochacz27
#1 Nowicjusz#

Witam.

Wczoraj kupiłam pewien przedmiot bez logowania do konta podając swój adres i opłacając całość blikiem... Niestety coś się zawiesiło i teraz nie mam możliwości sprawdzenia tego zamówienia bo zostało zrealizowane logowania do konta . Pieniądze z konta zeszły ,że sprzedającym skontaktować się nie mogę. Nie wiem czy ktoś poza mną również tego nie kupił... Czy mam szanse skontaktować się z tym sprzedającym. ? Jedyne co zdążyłam zrobić to screeny ewentualnej nazwy sprzedającego i jego ogłoszenie. Proszę o jakąś pomoc i informacje co w takim przypadku mogę zrobić ....

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

W takim przypadku możesz tylko pójść na Policję.
Nie da się nic kupić na Allegro bez logowana. Na allegro lokalnie też.
Dostałaś link na jakimś innym marketplace do strony udającej AllegroLokalnie i zostałaś oszukana. Odbiorca wypłacił sobie Twoje pieniądze w bankomacie lub kupił bitcoiny.
A propos co było w info o płatności Blikiem, którą zaakceptowałaś?

oznacz moderatorów

Wlochacz27
#1 Nowicjusz#

Na bliku byla Kwota za dany towar. Konto podobno zweryfikowane i sprzedający od 7 lat jest na Allegro więc nie wiem czy to też ściema...

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Wlochacz27 oferta znaleziona na allegro czy dostałeś "link do superoferty" przecenionej miliony procent.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kostas11 @Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro. 

Zerknij na potwierdzenie tego BLIKa w bankowości - to będzie wypłata gotówki w bankomacie lub zakup kryptowalut. 

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz. 

oznacz moderatorów

Wlochacz27
#1 Nowicjusz#

No niestety wypłata w bankomacie... W Szczecinie podobno ... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Wlochacz27 to nie widziałeś potwierdzając że realizujesz wypłatę w bankomacie, mam nadzieje że na przyszłość będziesz bardziej czujny 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Wlochacz27
#1 Nowicjusz#

Screenshot_20250428-212755.png

Screenshot_20250428-212800.png

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

@Wlochacz27 odpowiedź na to czy to wałek masz w linku w pierwszej linijce. Zostałeś oszukany

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Wlochacz27 a potwierdzając płatność kto był odbiorcą kasy ? nauczka na przyszłość 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów