anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wylogować się z allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
BigAndHappy
#9 Pomysłodawca#

Cześć

Od jakiegoś czasu mam problem, jak wylogować sie z Allegro?

Nie chce być cały czas zalogowany, a nie mogę odszukać tej opcji. 

oznacz moderatorów
80 ODPOWIEDZI 80
mariuszposylek
#11 Animator#

Witam.

Poprzez dodanie opcji zmiany języka w rozwijanym menu nie mogę się wylogować, opcja ta jest zakryta. Przewijanie strony góra/dół nie daje nic. Ostatnią widoczną rzeczą jest "ustawienia języka". Mogę się wylogować dopiero po wciśnięciu F11 w Firefoxie i przejściu na pełny ekran.  Na samej górze strony nie widać nawet "ustawień języka", pojawiają się dopiero jak przewinę stronę trochę w dół. A nawet na samym dole nie pojawia się wyloguj. Normalny, całkiem nowy 15,6" laptop z ekranem w formacie 16:9. Chore. Nie wiem czy wprowadzane "udogodnienia" są przez kogoś sprawdzane i testowane przed wprowadzeniem?

Clipboard01.jpgClipboard02.jpg

oznacz moderatorów
qubiak-garden
#9 Pomysłodawca#

Witam.
Chciałbym nakreślić pewien problem, mianowicie rozwijany pasek menu jest zbyt długi, tym bardziej że Allegro co chwilę go wydłuża, przez co jest problem z wylogowaniem. Na chwilę obecną jedynym rozwiązaniem jest zmniejszanie ekranu na 90%, tak żeby móc zobaczyć przycisk wyloguj. Rozwiązaniem mogłoby być zatrzymanie paska w miejscu przy przewijaniu strony. Niestety pasek jedzie razem ze stroną. Mam nadzieję że administrator to zgłosi do działu IT.
Dodam, że posiadam ekran Lenovo X250 14".

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@qubiak-garden Dziękuję za zwrócenie uwagi na ten problem 👍 Przekazałam Twoje zgłoszenie dalej.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

Pisałem o tym prawie godzinę wcześniej

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/nie-mog%C4%99-si%C4%99-wylogowa%C4%87-z-ko...

Widocznie nie godzien odpowiedzi moderatorów jestem...

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mariuszposylek Nie chciałam Cię urazić. Połączyłam oba wątki. Na forum kolejność zgłoszeń nie ma większego znaczenia. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

Nie czuję się urażony.

Po prostu to poprawcie.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mariuszposylek
@qubiak-garden

Tak z ciekawości - rozdzielczość matrycy to pewnie coś w okolicach 1366x768 lub 1600x900?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

@Knowhere  1366x768

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mariuszposylek Czyli niewielki viewport i rozwijany box spod nicka nie mieści się w pionie. Zamiast pomniejszania strony możesz spróbować włączyć pod windowsem "autoukrywanie paska zadań" - wiem, że to niewygodne (przynajmniej ja za takie to uważam), ale zawsze zyskasz te kilkadziesiąt pikseli więcej w pionie.

oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

@KnowhereJak włączę ukrywanie paska to niewiele to daje (poza tym często z niego korzystam i denerwuje mnie jak się chowa). Nadal brak wyloguj. Irytujące to jest, bo loguję się na różne konta. Pomaga wyłącznie zmniejszenie strony do 80% albo F11. Ja nie wiem czy tu potrafią wprowadzić jakąś zmianę i czegoś nie popsuć.

Clipboard03.jpg

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mariuszposylek Niestety nie widzę wstawionej przez Ciebie grafiki (któryś z modów musi ją najpierw zaakceptować). W każdym razie patrząc na tę w pierwszym poście, to widzę też inne rozwiązanie - instalacja blokera reklam, który usunie tę reklamę na samej górze strony, dzięki czemu zyskasz nieco miejsca;]
Dlatego napisałem, że jest to niewygodne rozwiązanie. Ale wylogować się możesz też po prostu usuwając cookies.
U mnie z kolei po rozwinięciu menu nie ma w ogóle ustawień języka, jak u Ciebie. Nie mam też buttona "wystaw na allegro lokalnie".

oznacz moderatorów
qubiak-garden
#9 Pomysłodawca#

A wystarczyłoby najzwyczajniej w świecie zatrzymać ten pasek żeby nie przewijał się razem ze stroną. Podejrzewam, że dla informatyka Allegro to 5min roboty, ale po co, niech się użytkownicy męczą.

oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

@Knowhere  to nie jest rozwiązanie. Strona nie jest zależna od menu. Nawet jak zablokuję to paska menu to nie zmienia. U mnie screeny są widoczne.

@qubiak-gardenjestem na Allegro od samego początku i wiele rzeczy już widziałem, które większości nawet się nie śniły, ale to co ostatnio się dzieje to jakiś absurd

@nat_not  kiedy to będzie poprawione?

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mariuszposylek U Ciebie zrzuty są widoczne... i tylko u Ciebie - wszyscy inni widzą to spolecznosc.allegro.pl/skins/images/7460E74F8E7835CD8BB779E96AD5B3AA/responsive_peak/images/image_unmoderated.gif

Chodziło mi o to, że po wycięciu reklamy cała strona przesunie się do góry, a więc i niżej położone przyciski w menu powinny być widoczne.

oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

@Knowhere 

Wiem o tym, że zrzuty wymagają akceptacji, ale kiedyś nie były one i dla mnie widoczne po wrzuceniu. Myślałem, że coś się zmieniło.

Tak jak pisałem. Strona i menu nie są od siebie zależne. Nic to nie zmienia.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mariuszposylek Sprawa została przekazana do zespołu technicznego, który potwierdził, że zajmie się nią najszybciej jak to będzie możliwe. Niestety dokładnego terminu nie mogę wskazać.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

Na starym laptopie w domu, ekran 4:3, dokładnie to samo.

Naprawcie to szybko, bo logowanie na różnych kontach to mordęga.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mariuszposylek Tu nie chodzi o proporcję ekranu, tylko o rozdzielczość.

oznacz moderatorów
mariuszposylek
#11 Animator#

@Knowhere  pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Tu mam rozdzielczość ekranu 1280x800 i jakiej bym nie ustawił to efekt jest ten sam. No chyba, że ktoś poszedł z duchem czasu i zoptymalizował to pod rozdzielczości rzędu 1080 i więcej...

Niech to szybko naprawią, bo szału można dostać.

oznacz moderatorów