anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zgłosić próbę wyłudzenia pieniędzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
nelumboo
#3 Debiutant#

Witam. Prawdopodobnie pewne konto na allegro zostało skradzione i ktoś wystawił dwa samochody w atrakcyjnej cenie - poniżej 30-40% wartości rynkowej. Po próbie kontaktu z tą osoba o dziwo dostałem odpowiedź po dwóch dniach bezpośrednio na mój adres email - gdzie adresy są szyfrowane przez allegro. A nigdzie nie podawałem mojego bezpośredniego adresu email. Następnie wymieniłem kilka maili z tą osobą, po drugim mailu już wiedziałem, że to jest próba wyłudzenia pieniędzy, ale pociągnąłem  korespondencje dalej, żeby mieć dowody. Gdzie mogę to zgłosić wraz z całą korespondencją (około 10 maili) ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
Client:35386082
#13 Ambasador#
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@nelumboo Najlepiej opisz całe zdarzenie i prześlij zgłoszenie poprzez formularz kontaktowy. Po wybraniu opcji kontaktu mailowego pojawi się możliwość załączenia zrzutów ekranu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
nelumboo
#3 Debiutant#

Próbowałem przez formularz, niestety muszę wskazać konkretny temat zgłoszenia. Inaczej nie mogę wysłać wiadomości. Jedyne co znalazłem w całym gąszczu opcji, co chociaż trochę odpowiada całej sytuacji, to:

• Kupuję >Zakup > Propozycja zakupu poza Allegro

Jednakże w tym formularze nie dość, że mnie ogranicza ilość znaków do 1000, to nie można dołączyć zrzutów ekranu.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@nelumboo Tak naprawdę możesz wybrać jakikolwiek temat, sprawa zostanie w razie potrzeby przekazana do odpowiedniego zespołu. Sugeruję, abyś wybrał ścieżkę: 
Kupuję > Konto > Podejrzana wiadomość. Następnie wybierz kontakt mailowy. Wtedy pojawi się opcja dodania załączników: 

w_kiwi_0-1738180588614.png

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów