Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Prawdopodobnie pewne konto na allegro zostało skradzione i ktoś wystawił dwa samochody w atrakcyjnej cenie - poniżej 30-40% wartości rynkowej. Po próbie kontaktu z tą osoba o dziwo dostałem odpowiedź po dwóch dniach bezpośrednio na mój adres email - gdzie adresy są szyfrowane przez allegro. A nigdzie nie podawałem mojego bezpośredniego adresu email. Następnie wymieniłem kilka maili z tą osobą, po drugim mailu już wiedziałem, że to jest próba wyłudzenia pieniędzy, ale pociągnąłem korespondencje dalej, żeby mieć dowody. Gdzie mogę to zgłosić wraz z całą korespondencją (około 10 maili) ?
To chyba do Was? @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@nelumboo Najlepiej opisz całe zdarzenie i prześlij zgłoszenie poprzez formularz kontaktowy. Po wybraniu opcji kontaktu mailowego pojawi się możliwość załączenia zrzutów ekranu.
Próbowałem przez formularz, niestety muszę wskazać konkretny temat zgłoszenia. Inaczej nie mogę wysłać wiadomości. Jedyne co znalazłem w całym gąszczu opcji, co chociaż trochę odpowiada całej sytuacji, to:
Jednakże w tym formularze nie dość, że mnie ogranicza ilość znaków do 1000, to nie można dołączyć zrzutów ekranu.
@nelumboo Tak naprawdę możesz wybrać jakikolwiek temat, sprawa zostanie w razie potrzeby przekazana do odpowiedniego zespołu. Sugeruję, abyś wybrał ścieżkę:
Kupuję > Konto > Podejrzana wiadomość. Następnie wybierz kontakt mailowy. Wtedy pojawi się opcja dodania załączników: