Witam jakiś czas temu zakupiłem pare rzeczy do kuchni. Były to zestawy patelni oraz noży. Obowiązywała wtedy oferta u sprzedającego że drugi zestaw ma się za -50% Zakupiłem dwa zestawy patelni [zestaw składał się z 3 sztuk patelni] oraz dwa zestawy pakietów noży [zestaw noży zawierał ich sztuk 6] Owa promocja obejmowała tańszy produkt czyli w moim przypadku noże. [zestaw noży koszt 89 zł zestaw patelni koszt 219 zł bez promocji]
[Po obniżce dwa zestawy noży wyniosły mnie raptem 89 zł, a patelnie 438 zł.]
Z patelni byłem i jestem zadowolony jednak co do jakości noży już niestety nie, dlatego byłem zmuszony je zwrócić co uczyniłem. Sprzedający co prawda zwrócił mi pieniądze za noże, ale jedynie 89 zł. Czy w takim przypadku jeśli zakupiłem x2 zestaw patelni to drugiego zestawu nie powinienem mieć za 50%?
Dwa zestawy patelni powinny mnie wynieść 328.5 zł, a jednak zapłacone mam 438 zł. Upomniałem się o to do sprzedającego, niestety ten twierdzi że owy rabat mi się nie należy.
Wręcz twierdzi że powinienem i też te patelnie zwrócić i zakupić je na nowo już bez noży. Niestety na to jest juz za późno bo po 1) wykorzystałem darmowy zwrot przyznany ze smarta, a wiec teraz wysyłka będzie mnie kosztować.
2) Sprawa sie tak długo toczy ze sprzedającym że owa promocja już zdążyła wygasnąć.
Może to ja się mylę w tej sprawie, także proszę o wyjaśnienie kto tu ma racje zgodnie z polityka allegro. Z góry dziekuje za odpowiedź.
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:135812665 Najpewniej chodzi o ten zapis z zakładki ZWROTY:
"Kupujesz produkt w zestawie? – jeśli zwrócisz część zestawu, stracisz prawo do zniżki. Kwota zwrotu zostanie pomniejszona o różnicę pomiędzy ceną produktu w zestawie, a ceną produktu bez zestawu"
Zrabatowane zostały tańsze towary czyli noże.
Po zwrocie części zestawu pozostałe towary - patelnie - wychodzą Cię standardową cenę.