- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam Wszystkich bardzo serdecznie dostałem z pracy kartę podarunkową edenred i nie wiem czy mogę nią płacić za zakupy na allegro czy ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@swiaterotyki_pl Spróbuj. Kliknij Kup teraz (to jeszcze nie zakup) i na następnej stronie, na samym dole masz pole "Płać mniej", wpisz tam kod karty i zobacz, czy obniży Ci kwotę do zapłaty, albo czy w ogóle zostanie zaakceptowana. Nie klikaj na koniec Kupuję i płacę, bo dopiero wtedy kupujesz przedmiot.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Pewnie, że można. Wystarczy zapisać kartę tak samo jak płatniczą. I w zeszłym roku i w tym płacę bez problemów. Trzeba przy zakupie wybrać rodzaj płatności i wpisać wszystkie dane karty i gra.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie prawda aktualnie sam robię zakupy ta karta. Wybieramy platnosc karta podajemy jej numer CCV.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Można płacić kartą EdenRen wybierając sposób płatności Karta i podając wszystkie dany z karty EdenRed.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie prawda. Płaci się tak samo jak zwykłą kartą, podając wszystkie dane z karty EdenRed.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Można. Jedyny problem na jaki natrafiłem to konieczność, przy podawaniu danych karty, kliknięcia "Zapłać" ale nie "Zapłać i zapisz"- wtedy karta nie jest traktowana jako kredytowa (bo nią nie jest) tylko płatnicza dla tej konkretnej transakcji. Poszło gładko, "rozładowałem" kartę w 10 minut 😉

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję za podpowiedź 🙂 miałam kilka razy problemy z płatnością tą kartą, podczas gdy znajomi mówili, że już wiele razy płacili nią na allegro i nie wiedziałam w czym leży problem. Nigdy bym na to nie wpadła, że chodzi o to, żeby nie zapisywać karty. Dzięki!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jest. Płacę tak bardzo często

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Informacje obowiązujące od 05.2021: Kartą Edenred można płacić za zakupy na Allegro, ale nie wolno karty zapisać na koncie. Jeżeli zapisze się kartą na koncie i spróbuje się nią zapłacić, to pomimo przejścia przez cały proces zabezpieczeń 3D-Secure, płatność najprawdopodobniej zostanie odrzucona. W tej sytuacji należy usunąć kartę z konta i zmusić przeglądarkę by zapomniała o tej karcie (wylogowanie się z Allegro i zamknięcie przeglądarki powinno wystarczyć). Następnie należy ponownie spróbować wykonać płatność kartą, ale bez zapisywania karty na koncie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jakieś pomysły? Dalej odrzucona a może z jakiejś danej kategorii tylko czy to nie ma znaczenia

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie można uwierzytelnić tej transakcji, ponieważ nie mamy numeru telefonu powiązanego z Twoim kontem, skontaktuj się z , aby zaktualizować swoje dane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Był już taki temat. Tych kart na Allegro wykorzystać nie można.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Można można. Płatności kartą EdenRed dokonuje się tak jak zwykłą kartą płatniczą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@PSKP A dlaczego benzyniak nie jeździ na ropie?
Z analogicznego powodu nie możesz użyć tej karty na allegro https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/karta-podarunkowa-edenred/m-p/122713/high...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziwna odpowiedź i nieprawdziwa. Można płacić kartą EdenRed na Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Mnie wyświetla informację o braku przypisanego numeru telefonu do konta, mimo, że mój numer telefonu jest wpisany w profil na edenred. Czy na infolinii edenred rozwiążą ten problem?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@docencik1910 Pozostaje mieć nadzieję, że tak będzie.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak, na linii Edenred rozwiązują ten problem. Dziś zadzwoniłem, przeklikałem się przez automaty (po kolei 1 (aktualny klient), 5 (więcej tematów), 8 (inny problem) ), a po 2 minutach ktoś odebrał, wysłuchał problemu i przypisał numer telefonu do karty w 3-D Secure. Obecnie nie mają żadnego interfejsu na stronie by można to było zrobić samemu. Po 30 minutach zmiana weszła w życie i mogłem zapłacić kartą. Inną historią jest to że pierwsza próba zapłaty nie powiodła się, bo w edenredzie utknęły SMSy autoryzacyjne na jakieś 20 minut, ale koniec końców po dwóch dniach od aktywacji karty udało mi się zapłacić online. Sukces, ale trzeba się nieźle nagimnastykować.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam ten sam problem, z poprzednimi kartami płaciłam normalnie, jak rozwiązać ten problem? Na obu kontach dane i nr telefonu są takie same
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »