anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy dostanę zwrot pieniedzy pobranych z mojego konta za blik, gdy sprzedający odrzucił transakcję

Client:42215011
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedający nie może odrzucić transakcji, ale jak środki się nie zaksięgowały to wrócą w ciągu 5dni.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedajacy twierdzi, że pomyłkowo odrzucił i moderatorka mu napisała, że muszę ponownie zapłacić, bo inaczej nie może mi zwrócić pieniędzy zapłaconych blik za odrzuconą transakcję

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:42215011 Podejrzana sprawa. Nic nie opłacaj.

Zanim cokolwiek zrobisz pokaż link do oferty w której chcesz dokonać zakupu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:42215011 Tylko nie mów, że znalazłeś ofertę na o.l.x lub marketplace FB i dostałeś "link do allegro"...

Jeśli tak to będę miał złe wieści 😐

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak właśnie bylo: Oferta na **piiip** i link do allegro:

https://allegrolokalnie.y32iv91a01.shop/oferta/f7616bda-f38b-4dd3-8021-8427c3008565

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:42215011 Niestety ale zostałeś oszukany.

Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.

W tym konkretnym wypadku link prowadzi do strony y32iv91a01.shop

BLIK który podałeś posłużył najpewniej do wypłaty gotówki w bankomacie - sprawdź potwierdzenie w bankowości.

Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się niestety nie nastawiaj bo będzie to w praktyce niemożliwe.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zgadza się: obciążenie konta jest na wypłatę blik w bankomacie. Wobec tego dobrze, że nie dałem się nabrać na powtórzenie platności

oznacz moderatorów