Czy słowo"chachmęt"jest dopuszczalne w komentarzu czy narusza regulamin allegro? w słowiku języka polskiego słowo to oznacza :
1. potocznie: oszustwo; machlojka, przekręt;
czy można w ten sposób obchodzić regulamin i jak wystawię taki komentarz to allegro mi go nie usunie? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Komentarze zawierające słowa sugerujące oszustwo, takie jak "chachmęt", są usuwane. Nie powinno się obchodzić regulaminu w taki sposób.
To dlaczego nie mogę doprosić się o usunięcie takiego komentarza?Konsultant mnie ignoruje i robi wszystko żebym odpuścił.
Raz piszesz, że co będzie jak wystawisz taki komentarz, a teraz, że nie możesz doprosić się o usunięcie tego komentarza. Podaj proszę numer sprawy w której się z nami skontaktowałeś.
Napisałem czy mogę taki komentarz wystawić,co w tym jest dziwnego? dostałem taki komentarz i się dowiaduję czy jest zgodny z regulaminem,napisałeś że nie jest.Numer sprawy- 61196510,komentarz jest na moim drugim koncie.
Ja oczywiście nadal podtrzymuję moją opinię, że nie powinno obchodzić się regulaminu w taki sposób. Przekazałem Twoją sprawę do weryfikacji przez zespół ekspercki.
.
.
Dostałem taką odpowiedź
Chcąc Panu pomóc skonsultowałem dodatkowo tę sprawę. Otrzymałem jednak jednoznaczne potwierdzenie, że zgodnie z polityką Serwisu wskazane określenie nie będzie wystarczające do usunięcia oceny z naszej strony.
Czyli proszę moderatora o potwierdzenie i ostateczne stanowisko,pomyliłeś się pisząc swoją opinię i jeżeli będę chciał wystawić komentarz do transakcji która budzi moje wątpliwości mogę użyć takiego określenia,chachmęci,chachmęt...tak ?
Ciekawe czy synonimy innych obelg i wulgaryzmów można używać w takim razie.
To moja opinia i uważam, że trzeba być bardzo ostrożnym przy pisaniu komentarza i używaniu synonimów - wszystko zależy od kontekstu, w jakim zostały użyte. Istotna jest całość wypowiedzi i jej wydźwięk, a nie wyłącznie jedno wyrwane z kontekstu słowo.
Natomiast tutaj nie chodzi o moją opinię. Dlatego proszę, abyś dalszy kontakt oraz ewentualne odwołanie, jeśli nie zgadzasz się z decyzją, kontynuował mailowo w sprawie nr 61196510. Wiem też, że w najbliższym czasie otrzymasz dodatkowe wyjaśnienia od Doradcy.
.