anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komentarz do aukcji

fordtdci
#7 Wielbiciel

Czy słowo"chachmęt"jest dopuszczalne w komentarzu czy narusza regulamin allegro? w słowiku języka polskiego słowo to oznacza :

chachmęt

1. potocznie: oszustwo; machlojka, przekręt;

czy można w ten sposób obchodzić regulamin i jak wystawię taki komentarz to allegro mi go nie usunie? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fordtdci 

Komentarze zawierające słowa sugerujące oszustwo, takie jak "chachmęt", są usuwane. Nie powinno się obchodzić regulaminu w taki sposób.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fordtdci
#7 Wielbiciel

To dlaczego nie mogę doprosić się o usunięcie takiego komentarza?Konsultant mnie ignoruje i robi wszystko żebym odpuścił.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fordtdci 

Raz piszesz, że co będzie jak wystawisz taki komentarz, a teraz, że nie możesz doprosić się o usunięcie tego komentarza. Podaj proszę numer sprawy w której się z nami skontaktowałeś.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fordtdci
#7 Wielbiciel

Napisałem czy mogę taki komentarz wystawić,co w tym jest dziwnego? dostałem taki komentarz i się dowiaduję czy jest zgodny z regulaminem,napisałeś że nie jest.Numer sprawy- 61196510,komentarz jest na moim drugim koncie.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fordtdci 

Ja oczywiście nadal podtrzymuję moją opinię, że nie powinno obchodzić się regulaminu w taki sposób. Przekazałem Twoją sprawę do weryfikacji przez zespół ekspercki.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mazda2356
#8 Zapaleniec

.

oznacz moderatorów

mazda2356
#8 Zapaleniec

.

oznacz moderatorów

fordtdci
#7 Wielbiciel

Dostałem taką odpowiedź

Chcąc Panu pomóc skonsultowałem dodatkowo tę sprawę. Otrzymałem jednak jednoznaczne potwierdzenie, że zgodnie z polityką Serwisu wskazane określenie nie będzie wystarczające do usunięcia oceny z naszej strony.

Czyli proszę moderatora o potwierdzenie i ostateczne stanowisko,pomyliłeś się pisząc swoją opinię i jeżeli będę chciał wystawić komentarz do transakcji która budzi moje wątpliwości mogę użyć takiego określenia,chachmęci,chachmęt...tak ?

oznacz moderatorów

kosmeteusz
#11 Animator

Ciekawe czy synonimy innych obelg i wulgaryzmów można używać w takim razie.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fordtdci 

Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fordtdci 

To moja opinia i uważam, że trzeba być bardzo ostrożnym przy pisaniu komentarza i używaniu synonimów - wszystko zależy od kontekstu, w jakim zostały użyte. Istotna jest całość wypowiedzi i jej wydźwięk, a nie wyłącznie jedno wyrwane z kontekstu słowo.

Natomiast tutaj nie chodzi o moją opinię. Dlatego proszę, abyś dalszy kontakt oraz ewentualne odwołanie, jeśli nie zgadzasz się z decyzją, kontynuował mailowo w sprawie nr 61196510. Wiem też, że w najbliższym czasie otrzymasz dodatkowe wyjaśnienia od Doradcy.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mazda2356
#8 Zapaleniec

.

oznacz moderatorów

fordtdci
#7 Wielbiciel

Słownik języka polskiego PWN

1. 1. «położyć jakąś rzecz nie na swoim miejscu i nie móc jej potem odnaleźć»
    2. «zagmatwać jakąś sprawę, aby ukryć nieuczciwość»
    3. «ukraść coś»
    No chyba dosyć jasno słownik języka polskiego definiuje to określenie,czy Allegro posługuje się innym słownikiem? Oszust to oszust i nie ważny jest tu kontekst.Przepisy prawa też będziecie stosować zależnie od kontekstu?Albo są albo ich niema.Słownik języka polskiego wyraźnie mówi co oznacza dane słowo a Allegro nie pozwala na używanie takowych bez wyroku sądu.
oznacz moderatorów