anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konkurs James wellbeloved

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Jakiś czas temu brałem udział w konkursie karmy dla psa James wellbeloved. No i wygrałem jedna z głównych nagród czyli voucher o wartości 2 tys na pobyt w danej agroturystyce dla dwóch osób plus piesek.

Dostałem wiadomość na e-mail, potwierdziłem.

I dziś gdy już miałem rezerwację na wybrany termin.

Dostałem wiadomość od właścicieli tej Agroturystyki ,że mojego nazwiska nie ma wśród wygranych.

Że podobno nie potwierdziłem wygranej i organizator zmienił mnie na kogoś innego.

A mam na e-mailu dowód potwierdzenie wygranej oraz voucher.

I teraz napisałem reklamacje dla allegro.

Ale nie wiem kiedy i czy odpowiedzą.

Ktoś ma podobny problem?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WojtasInspire już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WojtasInspire dziękuję Ci za cierpliwość i przepraszam Cię za zamieszanie związane z tą sprawą. Otrzymałam informację, że odpowiedzieliśmy już na Twoją wiadomość mailową i wyjaśniliśmy z czego wynikała zaistniałą sytuacja. 

Alicja
oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Sytuacja jeszcze nie jest wyjaśniona. Jest weryfikowana.

Czekam na odpowiedź i pozytywne zakończenie. Czyli odzyskanie swojej nagrody.

Bo po otrzymaniu e-maila o wygraniu z voucherem, potwierdziłem. 

I była cisza od 05.12.2025 do dziś gdy godpodarz Agroturystyki napisał,że organizator prawdopodobnie usunął moja wygraną bo jej nie potwierdziłem.

A tak nie było 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WojtasInspire z informacji które otrzymałam wynika, że przesłaliśmy Ci już pełne wyjaśnienia w tej kwestii. Zgodnie z regulaminem zwycięzcy konkursu powinni odpowiedzieć na wiadomość mailową w ciągu 72h, i ten termin nie został dotrzymany w Twoim przypadku. 

Alicja
oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Czy ja piszę nie wyraźnie?

Dostałem informację o wygranej  razem z voucherem z e-maila bok1@smolar.pl w dniu 05.12.2026 w załączniku szczegóły.  Nie dostałem żadnej wiadomości z e-maila konkursy@allegro.com czy konkursy@allegro.pl.  Ale z treści wiadomości wynika ,że e-mail bok1@smolar.pl był powiązany z konkursem James wellbeloved we współpracy z Allegro . Tylko ciekawi mnie zdanie jeszcze raz gratulujemy wygranej w konkursie. A kiedy był ten pierwszy raz gratulacji? Z jakiego emaila i na jaki e-mail?

I w ten sam dzień czyli 05.12 o godz. 17.10 potwierdziłem odbiór wygranej, szczegółybw załączniku .

Czyli zrobiłem wszystko co mogłem. Otrzymałem wiadomość o wygranej i potwierdziłem.

Screenshot_2026-04-01-11-23-47-74_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpgScreenshot_2026-04-01-11-23-47-74_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg

Screenshot_2026-04-01-11-23-57-81_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpgScreenshot_2026-04-01-11-23-57-81_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg

 Więc proszę bardzo nie pisać,że nie zachowałem jakiśch 72 godzin bo nie wiem od kiedy one były liczone. Odrazu gdy 05.12 dostałem wiadomość odrazu potwierdziłem. Ale z drugiej strony już nie było odpowiedzi.

Ktoś po tamtej stronie zawiódł i teraz proszę nie zwalać na mnie.

Bo bardzo cieszyłem się z wygranej. Umówiłem już pobyt z żoną,z córką ( za dopłatą)i pieskiem. Wziąłem na ten okres urlop. A tutaj takie wieści. Jestem z Allegro ponad 18 lat i 7 miesięcy i mam nadzieję,że tutaj sprawa zostanie wyjaśniona. I jeśli ktoś z obsługi popełnił błąd to wierzę,że zachowacie się honorowo i przyznacie ten voucher.

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WojtasInspire Czy dobrze rozumiem, że dostałeś maila z informacją o wygranej z adresu bok1@smolar.pl i na niego odpowiedziałeś?

Czy w tym mailu były jakieś informacje odnośnie tego że należy na niego odpisać lub jakiekolwiek inne informacje odnośnie kontaktu zwrotnego z potwierdzeniem Twoich danych?

Tak sobie zerknąłem na regulamin i jest tam napisane, że wiadomość zwrotną z potwierdzeniem danych należy wysłać na adres konkursy@allegro.com 

Generalnie to trochę słabo ze strony organizatora, że przysyła informacje o wygranej z innego adresu e-mail niż ten na którego wymaga odpowiedzi z potwierdzeniem.

@Syrena_zT Gdzie tu logika? Czemu to ma służyć?

oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Dostałem wiadomość tylko i wyłącznie z e-maila bok1@smolar.pl dołączam screen. A tutaj cytuje:

,,Dzień dobry,

Jeszcze raz serdecznie gratulujemy wygranej w konkursie James Wellbeloved organizowanym na platformie Allegro

W załączniku przesyłamy nagrodę (Voucher Stodoła Drwęck).

Prosimy o potwierdzenie otrzymania wiadomości.''

I to cała wiadomość z ich strony. Tylko prośba o potwierdzenie otrzymania wiadomości. Co zrobiłem.

Chyba,że jest to chamska , bardzo brzydka zagrywka ze strony organizatora i platformy Allegro.  Że sam powinienem wysłać wszystko na e-mail konkursy@allegro.pl.  Ale to naprawdę byłoby nie ładne zagranie, które pozwoliłoby usuwać wiele osób które wygrały. A podpowiadać swoim znajomym jak zrobić by wygrać.

Nie spotkałem się nigdy z taką zagrywką,że ktoś prosi o potwierdzenie wygranej i piszę z e-maila X a ja mam pamiętać aby wysłać odpowiedź na e-maila Y.

Jeśli tak to było rozegrane to reklama pójdzie w Świat postępowania z klientem, z ludźmi itd.

Screenshot_2026-04-01-11-23-47-74_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpgScreenshot_2026-04-01-11-23-47-74_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg

oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Nie wiem czy w ogóle załączniki wyświetla co dołączam?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WojtasInspire   No tak to właśnie wygląda - na bardzo chamską zagrywkę... i ciężko jest to jakoś inaczej wytłumaczyć 😐

Macie na jakieś racjonalne wyjaśnienie takiego zapisu w regulaminie?

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Obrazki są niewidoczne - masz za niską rangę na forum. Musi je zatwierdzić moderacja.

oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Dziękuję za wsparcie 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WojtasInspire Widzę, że prowadzona jest również korespondencja mejlowa nr 60399804 w tej sprawie i otrzymałeś w niej informację, że Twój przypadek jest weryfikowany. Poczekaj więc na kolejną odpowiedź. A jeżeli ona również nie rozwieje Twoich wątpliwości, odpisz na nią.

Natalia
oznacz moderatorów

WojtasInspire
#7 Wielbiciel

Tak jest prowadzona sprawa, ale wcześniej ktoś od Was napisał,że w ciągu 72 godzin nie potwierdziłem i automatycznie zostałem wyeliminowany z nagrody.

A sprawę zgłosiłem do odpowiedniego działu, tutaj też szukałem informacji czy ktoś miał taki przypadek 

oznacz moderatorów