anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konsekwencje prawne

Client:98827517
#8 Zapaleniec

Witam. Dokonałam zakupu zapachów do domu znanej marki. Niestety towar nie spełnił moich oczekiwań dlatego napisałam negatywny komentarz.  Kupuję również lokalnie produkty tej firmy i wszystko jest dobrze. W moim komentarzu nie bylo nic złego. Po prostu napisałam, ze kompletnie nie czuć zapachu. Dostałam wiadomość od sprzedajacego, ze mam usunac komentarz i poda mnie do sądu cywilnego i mam czekac na 3-4msc na wstawienie sie do sądu w Łodzi. Zgłosiłam oczywiście te wiadomości ale chciałabym dowiedzieć sie wiecej na ten temat. Czy faktycznie sprzedawcy moze założyć mi sprawe przez mój komentarz ? Czy sprzedający moze pozwolić sobie na takie wiadomości do kupującego?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Ps. Pozwolę sobie oznaczyć moderatorów aby szybciej uzyskać informację, ponieważ jestem zaniepokojona. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:98827517 tak może Cię podać do sądu. Ale jeżeli komentarz jest prawdziwy to nie masz się czego obawiać.

oznacz moderatorów

Client:98827517
#8 Zapaleniec

Jest prawdziwy ponieważ znam dobrze te zapachy do domu a tu ewidentnie jest cos nie tak. Dzwoniłam nawet do producenta i nie potrafią powiedzieć skad taka różnica w jakości.  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @Client:98827517. Tak, sprzedający może skorzystać z uprawnienia skierowania sprawy na drogę sądową. O zasadności pozwu decyduje sąd, nie Allegro.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SPHayWay
#10 Popularyzator

Negatywny komentarz wystawiłaś sprzedającemu, czy produktowi? To dwie różne rzeczy, wielu kupujących ich nie rozróżnia. Jeśli produkt nie spełnił Twoich oczekiwań, a Ty wystawiłaś negatywną opinię dystrybutorowi, bo przecież sprzedawca tego nie produkuje, to nie jestem pewna, czy sprawa będzie tak prosta jak inni piszą.

oznacz moderatorów