anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież konta

wat_thc
#7 Wielbiciel#

Witam. Ktoś wkradł się na moje konto i zrobił kilka zakupów . Co mogę zrobić, jak zablokować  wysyłkę skoro niektóre przedmioty są już w trakcie doręczenia do paczkomatu? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg#

@wat_thc dzwoń do inposta niech spróbują je cofnąć, zawiadom policję, bo jak odbierze to umarł w butach nic nie zrobisz 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

wat_thc
#7 Wielbiciel#

Dzwonilem niestety InPost nie jest w stanie nic zrobić. Kazali mi skontaktować się z allegro i policja

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@wat_thc pisz do sprzedawców z prośbą o cofnięcie paczek, jako nadawca mają taką moc,  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  pewnie to allegro paczkomat więc działajcie i wstrzymajcie doręczenie @InPost 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

A mama mówiła ,, nie podpinaj karty płatniczej do konta allegro , a jak już musisz to włącz dwuetapowe logowanie ,, 

a ja na  złość mamie odmrożę sobie uszy .....

oznacz moderatorów

wat_thc
#7 Wielbiciel#

Dzięki za pomoc, zawsze znajdzie się ktoś tak "życzliwy", jak Ty...a kartę podpiąłem kilkanaście lat temu i zupełnie o tym zapomniałem, poza tym, byłem święcie przekonany, że mimo, iż moja karta jest podpięta pod jakąkolwiek apkę, to każda transakcja musi być potwierdzona przez weryfikację aplikacji bankowej. 

Jeśli jesteś członkiem grupy moderatorskiej, to chyba nie dopełniasz obowiązków swojej pracy, bo chyba nie po to Allegro Cię zatrudniło, żebyś użytkownikom w potrzebie prawilne komentarze zamieszczała! Gdyby pozostali moderatorzy tak podchodzili do tego tematu, to na pewno paczki zostałyby z paczkomatu odebrane! 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nic, odstąp od umowy zakupu, zwróć zakupy, a na koncie zmień hasło.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 jak ma zwrócić jak zaraz odbierze je ktoś kto włamał się na konto ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A nie znamy szczegółów a skąd wie że są w paczkomacie, czyli śledzi zakup. Jak ktoś odbierze to pozostaje zgłoszenie na Policję.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

kiciuś jakby poczytał to może by i zatrybił ..... może ...

,,niektóre przedmioty są już w trakcie doręczenia do paczkomatu? ,,

oznacz moderatorów

wat_thc
#7 Wielbiciel#

Widzę że te przesyłki są już w trakcie dostawy także nie mogę ich anulować. Zmieniony jest też adres paczkomatu czyli przesyłka nie idzie do mnie tylko do złodzieja. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zgłaszaj na Policję.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@wat_thc zabezpieczyliśmy już Twoje konto i postaramy się zatrzymać te przesyłki, ale dodatkowo zmień proszę hasło do swojego konta, włącz dwustopniowe logowanie i przeskanuj swoje urządzenie pod kątem wirusów. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

wat_thc
#7 Wielbiciel#

Dziękuję _HolaOla_ za pomoc. 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

O siebie dodam jeszcze. 
Zablokuj kartę w banku i koniecznie zgłoś sprawę na policję (poproś koniecznie o nr RSD sprawy).
Potem zgłoś w banku reklamację transakcji kartowych, podając nr RSD i nazwę jednostki policji prowadzącej postępowanie (przekaż te dane także Allegro, aby mieli podkładkę pod zabezpieczenie twojego konta).

Co do cofnięcia przesyłki, to operator może to zrobić na wniosek nadawcy lub prokuratora.
A i wszelkie swoje działania warto konsultować z prowadzącym sprawę, abyś nie utrudnił śledztwa lub nie zniszczył dowodów.

oznacz moderatorów