Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, otrzymałem powiadomienie o tym, że mojemu kontu został zmieniony powiązany email, jednak dokonała tego nieautoryzowana osoba trzecia. Dokładana treść powiadomienia: Twój aktualny adres e-mail ([edycja]), zmieniasz na [edycja]. Aby potwierdzić zmianę odbierz wiadomość, którą wysłaliśmy na [edycja].
@Client:126310959 czy dotyczy to konta z którego tutaj piszesz?
Nie wiem czy to to samo konto, ale identyfikator (login) wygląda tak samo. Wcześniej logowałem się bezpośrednio przez allegro, gdzie loginem był email [edycja], teraz loguję się za pośrednictwem googla, które też nazywa się [edycja], jednak po zalogowaniu dziś pierwszy raz za pomocą googla, otrzymałem powiadomienie:
Cześć,
cieszymy się, że chcesz być z nami na Allegro 🙂
Zarejestrowaliśmy Twoje konto. Teraz możesz śmiało ruszać na swoje pierwsze zakupy!
Więc chyba jest to już inne konto.
Dzień dobry,
Czy moja poprzednia wiadomość rozjaśniła sprawę? Czy moje poprzednie ukradzione konto jest usunięte lub zablokowane?
@Client:126310959 przepraszam, że nie odpisałam wcześniej. Na jeden e-mail można mieć zarejestrowane jedno konto na Allegro.
To, z którego piszesz (zarejestrowane na podany e-mail) powstało 30 września, więc to nie jest to samo konto, z którego korzystałeś wcześniej. Natomiast nie ma na nim danych po których mogłabym sprawdzić inne konto, dlatego skontaktuj się proszę z nami za pomocą formularza, Doradca bedzie mógł to sprawdzić i zabezpieczyć poprzednie konto.
Ja myślę, że to nie była kradzież, tylko próba kradzieży, często dostaje podobne wiadomości na maila, który nie jest powiązany z Allegro i proszą aby się zalogować (oczywiście z ich linka) , bo z kontem jest coś nie tak (tu podają różne powody)
To była kradzież, a na dodatek udana. Otrzymałem powiadomienie o tym, że mój adres email powiązany z kontem już został zmieniony, a sama wiadomość została wysłana z oficjalnego adresu allegro powiadomienia@allegro.pl. Następnie po próbie zalogowania się, nie było już to możliwe.
Czyli Allegro wiedziało, że nieautoryzowana osoba trzecia zmienia Ci maila i zamiast go zablokować, to wysłali tylko informację🤔
Niestety, nie wygląda to na profesjonalne podejście ze strony serwisu pod względem cyber bezpieczeństwa. Poniżej skopiowana treść wiadomości:
Cześć Paweł,
rozpocząłeś proces zmiany adresu e-mail w Allegro.
Twój aktualny adres e-mail[edycja], zmieniasz na[edycja]. Aby potwierdzić zmianę odbierz wiadomość, którą wysłaliśmy na[edycja].
Nie rozpoznajesz tej aktywności? Jak najszybciej zgłoś nam to przez formularz kontaktowy.
@Client:126310959 i co zgłosiłeś
Miałem drobny problem, ponieważ aby otworzyć i wypełnić formularz, najpierw musiałem się zalogować na konto które mi ukradli...
@Client:126310959 wracam z potwierdzeniem, zabezpieczyliśmy Twoje dawne konto (Client:55454952), jest już zablokowane.
Dziękuję za pomoc @la_nika i życzę udanego weekendu
Pozdrawiam
@Client:126310959 dziękuję i pozdrawiam 🙂