Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
znalazłem ofertę na allegro dzwonię do sprzedającego o zapytanie czy nadal posiada daną część czy jest aktualna
potwierdził że tak ale w jednym Momencie dodał żebym wysłał mu dane SMS i wyślę paczkę poza allegro
zalezalo mi na fv przy czym paczka przyszła bez fv oraz z uszkodzoną częścią
sprzedający twierdził że wyślę inną sprawną minęło 2 tyg na początku odbierał tel itd po czym zablokował mój nr dzwonić z innego usłyszy temat rozmowy i odrazu się rozlancza i blokuje każdy kolejny czy allegro jest w stanie pomóc
Kwota zakupu 250 zł nie są to jakoś strasznie duże pieniedze ale oszustwow trzeba eliminować
poniżej konto sprzedającego
Client:120504704
+48 883 718 909
sam sobie możesz pomóc. Otwórz dyskusje.
Witam.
Przykro mi, Allegro nie pomoże, bo mimo tego, że ofertę znalazłeś na Allegro, to zakupu dokonałeś bezpośrednio jak rozumiem.
W takim przypadku pozostaje Ci dochodzenie roszczeń we własnym zakresie.
Zawsze możesz zgłosić reklamację zakupionego towaru, a sprzedawca musi na nią odpowiedzieć, co nie oznacza, ze odpowiedź będzie po Twojej myśli.
Jeśli to był zakup od "firmy", a Ty kupiłeś przedmiot "prywatnie" i zakup ten nie jest związany z prowadzoną przez Ciebie działalnością, to obowiązują Was przepisy ustawy o prawach konsumenta, które są bardzo prokonsumenckie:
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/niezgodnosc/
Tylko pamiętaj, że wszystko powinno być na piśmie - gdy sprzedawca idzie w zaparte, to rozmowy telefoniczne są najgorszą z możliwych form kontaktu, bo się na nie potem nie powołasz...
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam. Marek.
@Kamilhabrat2991 Jeśli nie kliknąłeś KUP TERAZ to Allegro Ci niestety nie pomoże.
@Kamilhabrat2991 Tyle że wygląda na to, że nie tylko wysłał poza Allegro, ale i Ty kupiłeś poza Allegro. Więc serwis Ci nie pomoże
Źle zrobiłeś że kupiłeś poza Allegro ale sprzedający jest na Allegro masz jego sms, może Allegro zareagować. @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Faktura | Nie wystawiam faktury |
Nawet od firmy nie kupiłes i chciales fakture 🙂
@Kamilhabrat2991 w jaki sposób opłaciłeś ten przedmiot? Nie znalazłam na Twoim koncie zamówienia od tego użytkownika ani na Allegro, ani na Allegro Lokalnie, więc przykro mi, ale nie będziemy w stanie Ci pomóc.
Wysłał paczkę poza allegro z płatnością przy odbiorze
Napisz mu sms że zgłaszasz go na Policję, zobaczysz jak zareaguje.
no jak mu powiesz o Policji to tak sie przestraszy, że odda razy 2 😄
Daj znac jak poszlo 😄
@Kamilhabrat2991 przykro mi, ale w takim razie jest to transakcja poza Allegro, więc nie będziemy w stanie Ci pomóc.