anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno części sprzedający wysłał poza allegro

Kamilhabrat2991
#1 Nowicjusz#

IMG_1072.png

Witam 

znalazłem ofertę na allegro dzwonię do sprzedającego o zapytanie czy nadal posiada daną część czy jest aktualna 

potwierdził że tak ale w jednym Momencie dodał żebym wysłał mu dane SMS i wyślę paczkę poza allegro 

zalezalo mi na fv przy czym paczka przyszła bez fv oraz z uszkodzoną częścią 

sprzedający twierdził że wyślę inną sprawną minęło 2 tyg na początku odbierał tel itd po czym zablokował mój nr dzwonić z innego usłyszy temat rozmowy i odrazu się rozlancza i blokuje każdy kolejny czy allegro jest w stanie pomóc 

Kwota zakupu 250 zł nie są to jakoś strasznie duże pieniedze ale oszustwow trzeba eliminować 

poniżej konto sprzedającego 

6u6589mff9@allegromail.pl

Client:120504704

+48 883 718 909

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Monika__L
#17 Koryfeusz#

sam sobie możesz pomóc. Otwórz dyskusje.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#10 Popularyzator#

Witam.

Przykro mi, Allegro nie pomoże, bo mimo tego, że ofertę znalazłeś na Allegro, to zakupu dokonałeś bezpośrednio jak rozumiem.

W takim przypadku pozostaje Ci dochodzenie roszczeń we własnym zakresie.

Zawsze możesz zgłosić reklamację zakupionego towaru, a sprzedawca musi na nią odpowiedzieć, co nie oznacza, ze odpowiedź będzie po Twojej myśli.

Jeśli to był zakup od "firmy", a Ty kupiłeś przedmiot "prywatnie" i zakup ten nie jest związany z prowadzoną przez Ciebie działalnością, to obowiązują Was przepisy ustawy o prawach konsumenta, które są bardzo prokonsumenckie:

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/niezgodnosc/

Tylko pamiętaj, że wszystko powinno być na piśmie - gdy sprzedawca idzie w zaparte, to rozmowy telefoniczne są najgorszą z możliwych form kontaktu, bo się na nie potem nie powołasz...

Życzę powodzenia.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Kamilhabrat2991 Jeśli nie kliknąłeś KUP TERAZ to Allegro Ci niestety nie pomoże.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Kamilhabrat2991 Tyle że wygląda na to, że nie tylko wysłał poza Allegro, ale i Ty kupiłeś poza Allegro. Więc serwis Ci nie pomoże

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Źle zrobiłeś że kupiłeś poza Allegro ale sprzedający jest na Allegro masz jego sms, może Allegro zareagować. @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#
Client:120504704
Prywatny sprzedawca

Faktura Nie wystawiam faktury

Nawet od firmy nie kupiłes i chciales fakture 🙂

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Kamilhabrat2991 w jaki sposób opłaciłeś ten przedmiot? Nie znalazłam na Twoim koncie zamówienia od tego użytkownika ani na Allegro, ani na Allegro Lokalnie, więc przykro mi, ale nie będziemy w stanie Ci pomóc. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kamilhabrat2991
#1 Nowicjusz#

Wysłał paczkę poza allegro z płatnością przy odbiorze 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz mu sms że zgłaszasz go na Policję, zobaczysz jak zareaguje.

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

no jak mu powiesz o Policji to tak sie przestraszy, że odda razy 2 😄

Daj znac jak poszlo 😄

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Kamilhabrat2991 przykro mi, ale w takim razie jest to transakcja poza Allegro, więc nie będziemy w stanie Ci pomóc. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów