anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno zawartości wirtualnej

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Witam zakupiłam dzisiaj zawartość w grze, mianowicie jest to waluta wirtualna. Sprzedający nie chce przekazać waluty i mówi, że odbiór dostępny tylko na żywo, co jest absurdalne. Nawet jeśli tak pisze to nie podaje dokładnego adresu do odbioru ani nie chce zwrócić pieniędzy.

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

az1rael
#21 Demiurg#

Oho dzisiaj już 3 taki wyjumany klient nowa metoda oszustwa i niech zgadne w zakladce dostawa pisze odbior osobisty

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Niestety tak, da się coś z tym zrobić?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  podaj nr transakcji dla moderatorek jak sie ktoras pojawi to od razu info bedzie miala

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

30cb7c71-0abe-11ee-a828-e19fdd0a2c0d

dziękuje za pomoc

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

W razie potrzeby mogę wysłać jeszcze screeny rozmowy ze sprzedającym 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@HeavensTear Raczej nie 😕
Sprzedający ma prawo ustalić warunki przekazania zakupionego towaru i jeśli w ofercie był odbiór osobisty to jest to wiążące a klikając kup teraz zgodziłeś się na te warunki.

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Trochę bez sensu zwłaszcza że jest napisane że to zawartość w grze więc logicznym jest że nie da jej się tak odebrać...

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@HeavensTear Oczywiście, że to bez sensu ale jak widać znalazła się kolejna metoda na "oszukiwanie".

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@HeavensTear no nie sens jest gosc powie ze poniewaz nie ma sladu po przekazaniu transakcji w grze a juz go ktos tak oszukal ze zglosil ap ze nie dostal wirtualnego cosia do gierki on udostepnia tylko odbior osobisty i daje karteczke gdzie odbiorca podpisuje w dniu x odebralem towar y z wlasnym podpisem normalnie wal nad waly 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@komis-bell i tu jest pies pogrzebany bo aby udowodnic mu oszustwo ktos musialby sie pofatygowac na odbior osobisty i go tam nie zastac gosc twierdzi ze czeka na wydanie towaru i nic mu nie zrobisz przewal po bandzie ciekawe czy to ten sam 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@az1rael Jeszcze o takim 'wałku' nie słyszałem więc chyba jakaś nowość... pewnie ten sam.

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Jeśli się pofatyguje na adres to w jaki sposób mogę coś zrobić?

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Zauważyłam że jest to niedaleko więc mogę się przejechać po teoretyczny odbiór lecz w dyskusji sprzedający twierdzi iż nie będzie go w porze o której dojade w domu

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Dyskusja nic nie da sprzedający się wymigiwuje, W dodatku usunął ofertę

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Umawia się na godzine odbioru, w której nie zdąże przyjechać

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Czy jeśli przyjade i go nie zastane moge wezwać policje?

oznacz moderatorów

HeavensTear
#7 Wielbiciel#

Sprzedający mówi, że go nie zastane gdyż ma prawo do wyjazdu

oznacz moderatorów