anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

LeaseLink zawyżanie cen!

MAMY ROZWIĄZANIE!
Kupieseto
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, jak mogę zweryfikować sytuacje w której składam zamówienie na przedmiot z allegro który jest dostępny w kilku sztukach: opłacam 10% kwoty zamówienia po czym dostaję informację od leaselink, że:

"Dysk twardy Seagate Exos 26TB ST26000NM000C SATA 3.5” * (17809126588)

Otrzymaliśmy informację od Dostawcy wskazanego przez Państwa w ramach zakupu przedmiotu objętego umową finansowania realizowaną przez naszą firmę, iż cena sprzętu - który został przez Państwa wybrany uległa wzrostowi."

To już drugi raz kiedy próbuje kupić dysk i po wpłacie części kwoty dostaję takie info. Wpłacam to znaczy że zawarłem umowę. Dlaczego ja mam ponosić szkodę? Proszę dopilnować sprzedawców albo partnera leaselink bo to jest jawne oszukiwanie kupującego!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Kupieseto We wskazanej ofercie nie widzę Twojego zakupu. Czy możesz mi podać numer zamówienia?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Kupieseto
#7 Wielbiciel

Zakupu dokonuje leasing nie ja. Trzeba by było napisać do keaselink. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kupieseto od kiedy na allegro płaci się 10 % ceny towaru, robisz kup teraz i cena jest wiążąca, czy przypadkiem nie kupujesz poza allegro 🙂

#7 Wielbiciel

Od kiedy można korzystać z leasingu na firmę. 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Kupieseto w sprawie leasingu skontaktuj się proszę z nami przez ten formularz. Doradca będzie mógł sprawdzić więcej szczegółów w sprawie umowy. My na forum nie mamy wglądu do informacji o złożonym wniosku oraz zakupie, więc niestety nie mam jak się odnieść do wskazanej przez Ciebie sytuacji. 😔

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

szukasz problemów

@Kupieseto chcesz zawrzeć umowę leasingu na towar którego nie ma sprzedawca?

fajnie, a potem nie płacz, że masz problemy , zostałeś oszukany i itp

musisz coś spłacać, a towaru nie ma

odróżnij usługi allegro, od umowy ze sprzedawcą

oznacz moderatorów
Kupieseto
#7 Wielbiciel

@RED Jakich problemów, czego nie ma sprzedawca? umiesz czytać? Wybieram towar w konkretnej cenie, opłacam 10% kwoty i robię to od razu po tym jak dodałem do koszyka towar (cała procedura leasingu to kilka minut max 10 a dostępnych sztuk było 9) po czym w tym samym dniu dostaje informacje że tego towaru już sprzedawca nie ma, za to ma identyczny w cenie 500zł wyższej!!!, Tak było teraz w przypadku dysku hdd 26TB tydzień wcześniej chciałem zakupić dysk nvme i sytuacja identyczna tylko cena 100% w górę. Nie widzisz tu problemu? Ja go szukam? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nic nie pisz. 

oznacz moderatorów