Dzień dobry, jak mogę zweryfikować sytuacje w której składam zamówienie na przedmiot z allegro który jest dostępny w kilku sztukach: opłacam 10% kwoty zamówienia po czym dostaję informację od leaselink, że:
"Dysk twardy Seagate Exos 26TB ST26000NM000C SATA 3.5” * (17809126588)
Otrzymaliśmy informację od Dostawcy wskazanego przez Państwa w ramach zakupu przedmiotu objętego umową finansowania realizowaną przez naszą firmę, iż cena sprzętu - który został przez Państwa wybrany uległa wzrostowi."
To już drugi raz kiedy próbuje kupić dysk i po wpłacie części kwoty dostaję takie info. Wpłacam to znaczy że zawarłem umowę. Dlaczego ja mam ponosić szkodę? Proszę dopilnować sprzedawców albo partnera leaselink bo to jest jawne oszukiwanie kupującego!
@Kupieseto We wskazanej ofercie nie widzę Twojego zakupu. Czy możesz mi podać numer zamówienia?
Zakupu dokonuje leasing nie ja. Trzeba by było napisać do keaselink.
@Kupieseto od kiedy na allegro płaci się 10 % ceny towaru, robisz kup teraz i cena jest wiążąca, czy przypadkiem nie kupujesz poza allegro 🙂
Od kiedy można korzystać z leasingu na firmę.
@Kupieseto w sprawie leasingu skontaktuj się proszę z nami przez ten formularz. Doradca będzie mógł sprawdzić więcej szczegółów w sprawie umowy. My na forum nie mamy wglądu do informacji o złożonym wniosku oraz zakupie, więc niestety nie mam jak się odnieść do wskazanej przez Ciebie sytuacji. 😔
szukasz problemów
@Kupieseto chcesz zawrzeć umowę leasingu na towar którego nie ma sprzedawca?
fajnie, a potem nie płacz, że masz problemy , zostałeś oszukany i itp
musisz coś spłacać, a towaru nie ma
odróżnij usługi allegro, od umowy ze sprzedawcą
@RED Jakich problemów, czego nie ma sprzedawca? umiesz czytać? Wybieram towar w konkretnej cenie, opłacam 10% kwoty i robię to od razu po tym jak dodałem do koszyka towar (cała procedura leasingu to kilka minut max 10 a dostępnych sztuk było 9) po czym w tym samym dniu dostaje informacje że tego towaru już sprzedawca nie ma, za to ma identyczny w cenie 500zł wyższej!!!, Tak było teraz w przypadku dysku hdd 26TB tydzień wcześniej chciałem zakupić dysk nvme i sytuacja identyczna tylko cena 100% w górę. Nie widzisz tu problemu? Ja go szukam? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nic nie pisz.