Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dlaczego nie moge zapłacić za aukcje wylicytowane u jednego sprzedawcy? tylko każdą osobno , dlaczego allegro nie ma takiej opcji? płacę prywatnie na konto sprzedającego ,poza allegro, a u mnie w opcji kupione istnieją niezapłacone wygrane aukcje. Mam znowu wygrane aukcje i muszę zaplacić prywatnie na konto sprzedającego.
@Alina_1960 Możesz zapłacić za kilka przedmiotów zakupionych w różnych ofertach u jednego sprzedawcy. Wystarczy, że w zakładce Kupione zaznaczysz wybrane oferty i wybierzesz opcję "zapłać", która pojawia się na zielonej belce u dołu strony. Powoduje to utworzenie jednej płatności.
A jak zapłacic razem, jak mam wylicytowany przedmiot, ale brakuje mi do dostawy smart?Wybieram dodatkową ofertę kup teraz od tego sprzedawcy za kilka zł z opcja Smart, ale przedmiot jeszcze nie jest kupiony, więc nie mogę go połączyć z poprzednim już wylicytowanym zakupem i system nalicza opłatę za wysyłkę, chociaż wspólnie przedmioty załapałyby sie na SMART?
@tymonsio Tu masz opisane co i jak zrobić https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zakupy-smart-si%C4%99-nie-sumuj%C4%85/m-p...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
dzień dobry,
ponawiam pytanie, nie mam zakładki (albo nie widzę) zakładki "Kupione" a jak wejde w "Moje zakupy" to nie mogę wybrać wylicytowanych u jednego sprzedającego przedmiotów... - nie ma ani check boksów ani opcji wybrania po kliknięciu w 3 kropki...
@Blandyta To może masz nie aktualną przeglądarkę czy coś z systemem. U mnie też się nie pojawia na jednej przeglądarce. Spróbuj na innej. Tu jest link do zakładki Kupione: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/nowe-kupione
niestety ale nie... mam nową wersje zarówno Chrome jak i IE i nie mam opcji do wybrania/zaznaczenia pod wybranym linkiem, ale dziękuję za chęć pomocy...
@Blandyta Wspólne opłacanie zakupów jest możliwe za pomocą opcji ZAZNACZ tuż obok sortowania. Wówczas wyświetlają się pola do zaznaczenia, dzięki którym można opłacić licytacje, tak jak dotychczas.
Dzięki, jest tak jak napisałaś 🙂
Nie no, super teraz polepszyliście, jak zwykla zmiana na "plus". W jakim sortowaniu i zaznaczeniu jest opcja zaplaty za 2 przedmioty u jednego sprzedawcy? JA nic takiego nie widzę. 😥
@rudy505 Na samej górze strony z kupionymi przedmiotami klikasz ZAZNACZ, potem po lewej zaznaczasz przedmioty i na dole klikasz Zapłać.
A czy nadal wystepuje blad, ktoremu nie jest w stanie podolac zaden informatyk, ktory wymaga ogromnych nakladow finansowych oraz ktory jest tak skomplikowany, ze nie da sie go usunac... a mianowicie blad polegajacy na tym, ze jesli kupujacy dokona u jednego sprzedawcy dwoch osobnych zakupow, a nastepnie polaczy je w calosc w celu ich oplacenia - to prowizja od kosztow wysylki jest wowczas liczona podwojnie?
@accadia, zgodnie z regulaminem, Kupujący zawiera umowę ze Sprzedającym, potwierdzając zakup za pomocą przycisku „kupuję i płacę” - w tym momencie nalicza się prowizja.
Jeśli natomiast Kupujący doda kilka ofert do koszyka i dopiero wtedy kliknie "kupuję i płacę", wówczas prowizja nalicza się tylko raz do całego zamówienia.
Ale jesli klient wybierze kupuje i place, po czy nie zaplaci, dokupi kolejne rzeczy i polaczy platnosc - to prowizja od sprzedazy naliczana jest podwojnie... mialem sam taki przyklad, ktory przez przypadek wychwycilem, zglaszalem go i przyznano, ze taki blad istnieje
Jest jeden plus w tym przypadku. Pieniądze wysłane wpłatą prywatną na konto sprzedawcy dotrą do niego szybciej, niż przez tak zwane "szybkie płatności" Allegro Finanse.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Ja mam pytanie związane z tematem; otóż wylicytowałem dwa przedmioty od jednego sprzedającego. Po fakcie zorientowałem się, że znowu mam do czynienia z zawyżaniem kosztów przesyłek. Za wysłanie bluzy Pocztą Polską liczy sobie 18 zł, dodatkowo nie odpowiada na żadne pytania o rozmiary a teraz o wysłanie (dwóch bluz) jedną przesyłką. NIe ma takiej opcji w wysyłce wielu przedmiotów. A pytanie jest następujące: ponieważ mam wątpliwość czy bluzy są oryginalne, chcę zapłacić za jedną (skoro i tak nalicza 36 zł to niech idą dwie przesyłki) i sprawdzić jej oryginalność. A że mam 30 dni na płątność za licytację, drugą bluze opłacę po sprawdzeniu. Ale system nie daje takiej możliwości i zmusza mnie do opłacenia obu bluz oraz podójnych kosztów wysyłki tego samegeo-jak to obejść?
@Client:61011704 Widzę, że transakcja, o której piszesz, jest anulowana. W tej sytuacji już jej nie opłacisz.
Jeśli kupujesz w kilku ofertach i łączysz te zamówienia w jedno, nie możesz później ich rozdzielić, opłacając tylko część np. 1 sztukę przez nasz system.