Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czemu na Allegro mają miejsce takie sytuacje? 4 przykłady:
Przykład 1:
Przykład 2:
Przykład 3:
Przykład 4:
@accountt nie widzimy załączników.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie rozumiem, czemu zdjęcia sa blokowane. Tutaj w Google Docs https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing
@accountt masz za mała rangę. Zdjęcia bez "cenzury" wyświetlają się od 10 rangi
Zdjęcia są blokowane. Mam nadzieję, ze tu się uda:
Wiecej nie mogę, ponieważ uniemożliwia mi to informacja o limitach wgrania zdjęć (30 w ciągu doby)
Jeżeli mam bardziej doprecyzować, to chodzi o m.in. zniekształcone palce.
Nie ma potrzeby ponownego publikowania tych samych zdjęć - wystarczy odrobina cierpliwości, bo są one już widoczne dla wszystkich.
Co do zarzutu dotyczącego "zniekształconych palców", zupełnie się z nim nie zgadzam. Odpowiadam w dobrej wierze, ale muszę przyznać, że jestem tym nieco zdziwiony, bo jeszcze nikt na forum nie zwrócił na to uwagi.
Nie wszyscy mamy dłonie jak z katalogu, a Twoje stwierdzenie jest, delikatnie mówiąc, zbyt daleko idącą interpretacją. Na zdjęciu nie ma żadnych nieprawidłowości.
Na oficjalnych grafikach Allegro bardzo często występują zniekształcone części ciała, które są efektem niepoprawnego wygenerowania ich poprzez sztuczną inteligencję. Bardzo wyraźnie to widać na zdjęciu kobiety trzymającej pudełko Allegro Smart (zakładka sprzedawaj na Allegro na głównej stronie). Nie mogę go tutaj wgrać z powodu limitów.
W dokumencie, do którego link wgrałem wcześniej, pod każdym przykładem załączyłem analizę, którą wykonał Gemini 3 Pro (on ma technologię SynchID służącą do wykrywania zdjęc AI)
Link do wspomianego dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing
Nie widzę tu nic co wskazywałoby na to, że zdjęcia są generowane przez AI.
Jedyne co to wyglądają na nieco zbyt mocno 'sfotoszopowane' i przez to nie wyglądają naturalnie.
Pod każdym ze zdjęć załączyłem szczegółową analizę w tym dokumencie https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing
Czy zostały wygenerowane przez AI, czy po prostu nieudolnie zretuszowane, tego jednak nie wiem. Na pewno występuje na nich nienaturalna anatomia. Po prostu chciałbym wiedzieć, czemu tak się dzieje.
Proszę zapoznać się z analizą zawartą w dokumencie, który załączyłem powyżej. Na grafikach na pewno występuje nienaturalna anatomia. Nie jestem jednak pewien, czego jest wynikiem. Chciałym po prostu wiedzieć, czemu tak się dzieje.
@accountt No super analiza. Np. tu:
AI analizuje kciuk którego w ogóle na zdjęciu nie widać i określa go jako nie do końca poprawny anatomicznie 🙉
Tu faktycznie AI halucynowało. Chodzi o kciuk pod paczką.
Nadal nie widzę tam nic nienaturalnego poza tym, że zdjęcia są przesadnie obrobione.
Może w jednym wypadku kciuk wygląda na nieco za długi ale to może być i najpewniej jest tylko wrażenie.
Sam mam dosyć długie palce i na wielu jeśli nie na wszystkich zdjęciach wyglądają 'dziwnie'.
Zniekształcone palce na artefaktach allegro, to rzeczywiście duży problem🤣. Gdyby tylko takie problemy tu występowały, to wszyscy bylibyśmy szczęśliwi.
Jeszcze jeden przykład:
To jest lewa ręka, więc powinien być widoczny kciuk. Kciuk powinien obejmować pudełko. Pudełko jest nachylone, więc to w jaki sposób ręka trzyma pudełko jest fizycznie nieprzekonujący.
Na podanych przykładach, problemy z nienaturalną anatomią występują głównie w sytuacji, gdy osoba trzyma coś w dłoni.