anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mnóstwo artefaktów w oficjalnych grafikach Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
accountt
#7 Wielbiciel

Czemu na Allegro mają miejsce takie sytuacje? 4 przykłady:

Przykład 1:

accountt_8-1765269474224.png

accountt_9-1765269482115.png

Przykład 2:

accountt_2-1765269374286.png

accountt_3-1765269384337.png

Przykład 3: 

accountt_4-1765269414004.png

accountt_5-1765269424682.png

Przykład 4:

accountt_6-1765269435191.png

accountt_7-1765269446083.png

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18
sl-aw-ek
#18 Luminarz
oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Nie rozumiem, czemu zdjęcia sa blokowane. Tutaj w Google Docs https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@accountt masz za mała rangę. Zdjęcia bez "cenzury" wyświetlają się od 10 rangi

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@accountt 

Nie rozumiem co masz na myśli. Doprecyzuj proszę.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Zdjęcia są blokowane. Mam nadzieję, ze tu się uda:

Screenshot 2025-12-09 093750.pngScreenshot 2025-12-09 093800.png

Screenshot 2025-12-09 093713.pngScreenshot 2025-12-09 093721.png

Screenshot 2025-12-09 093634.pngScreenshot 2025-12-09 093701.png

Wiecej nie mogę, ponieważ uniemożliwia mi to informacja o limitach wgrania zdjęć (30 w ciągu doby)

oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Jeżeli mam bardziej doprecyzować, to chodzi o m.in. zniekształcone palce.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@accountt 

Nie ma potrzeby ponownego publikowania tych samych zdjęć - wystarczy odrobina cierpliwości, bo są one już widoczne dla wszystkich.

Co do zarzutu dotyczącego "zniekształconych palców", zupełnie się z nim nie zgadzam. Odpowiadam w dobrej wierze, ale muszę przyznać, że jestem tym nieco zdziwiony, bo jeszcze nikt na forum nie zwrócił na to uwagi.

Nie wszyscy mamy dłonie jak z katalogu, a Twoje stwierdzenie jest, delikatnie mówiąc, zbyt daleko idącą interpretacją. Na zdjęciu nie ma żadnych nieprawidłowości.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Na oficjalnych grafikach Allegro bardzo często występują zniekształcone części ciała, które są efektem niepoprawnego wygenerowania ich poprzez sztuczną inteligencję. Bardzo wyraźnie to widać na zdjęciu kobiety trzymającej pudełko Allegro Smart (zakładka sprzedawaj na Allegro na głównej stronie). Nie mogę go tutaj wgrać z powodu limitów.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@accountt 

Na tych zdjęciach nie widzę zniekształconych części ciała.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

W dokumencie, do którego link wgrałem wcześniej, pod każdym przykładem załączyłem analizę, którą wykonał Gemini 3 Pro (on ma technologię SynchID służącą do wykrywania zdjęc AI) 
Link do wspomianego dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie widzę tu nic co wskazywałoby na to, że zdjęcia są generowane przez AI.
Jedyne co to wyglądają na nieco zbyt mocno 'sfotoszopowane' i przez to nie wyglądają naturalnie.

oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Pod każdym ze zdjęć załączyłem szczegółową analizę w tym dokumencie https://docs.google.com/document/d/1dkq0UtQWCl2Sf2ImXdheRtSz7rULrjSNJhmK0WMDhPY/edit?usp=sharing
Czy zostały wygenerowane przez AI, czy po prostu nieudolnie zretuszowane, tego jednak nie wiem. Na pewno występuje na nich nienaturalna anatomia. Po prostu chciałbym wiedzieć, czemu tak się dzieje.

oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Proszę zapoznać się z analizą zawartą w dokumencie, który załączyłem powyżej. Na grafikach na pewno występuje nienaturalna anatomia. Nie jestem jednak pewien, czego jest wynikiem. Chciałym po prostu wiedzieć, czemu tak się dzieje.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@accountt No super analiza. Np. tu:

komisbell_0-1765275294060.png

AI analizuje kciuk którego w ogóle na zdjęciu nie widać i określa go jako nie do końca poprawny anatomicznie 🙉

oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Tu faktycznie AI halucynowało. Chodzi o kciuk pod paczką. 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nadal nie widzę tam nic nienaturalnego poza tym, że zdjęcia są przesadnie obrobione. 
Może w jednym wypadku kciuk wygląda na nieco za długi ale to może być i najpewniej jest tylko wrażenie.

komisbell_0-1765276522214.png

Sam mam dosyć długie palce i na wielu jeśli nie na wszystkich zdjęciach wyglądają 'dziwnie'.

oznacz moderatorów
szymela54
Maestra

Zniekształcone palce na artefaktach allegro, to rzeczywiście duży problem🤣. Gdyby tylko takie problemy tu występowały, to wszyscy bylibyśmy szczęśliwi.

oznacz moderatorów
accountt
#7 Wielbiciel

Jeszcze jeden przykład:

Screenshot 2025-12-09 150356.png

To jest lewa ręka, więc powinien być widoczny kciuk. Kciuk powinien obejmować pudełko. Pudełko jest nachylone, więc to w jaki sposób ręka trzyma pudełko jest fizycznie nieprzekonujący.

Screenshot 2025-12-09 150343.png

Na podanych przykładach, problemy z nienaturalną anatomią występują głównie w sytuacji, gdy osoba trzyma coś w dłoni.

oznacz moderatorów