Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę wejść na swoje alegro, nie pamiętam loginu, już od kilku lat jestem klientem, a gdy wchodzę pokazuje mi że dopiero od 7 miesięcy. Nie mogę wejść w moje zakupy. Puste pole.
@Client:127421039 w tej sprawie napisz do nas przez formularz kontaktowy, po odpowiedniej weryfikacji pomożemy Tobie w zalogowaniu na odpowiednie konto.
@gdvorek przez formularz, to będzie czekał wieki😉, a on potrzebuje jedynie login do starego konta
@KOGIEL_T nie będzie, zapewniam Cię.
Domyślam się czego potrzebuję, ale to nie jest "jedynie" login", a naszym zadaniem jest zadbać o bezpieczeństwo danych.
@gdvorek to bardzo dziwne🤔, bo zawsze piszecie, że sprawy są rozpatrywane w kolejności zgłoszeń, a teraz chcesz mi powiedzieć, że @Client:127421039 będzie obsłużony poza kolejnością😉, a tak btw, to dziewczyny za zgodą usera często podawały drugi login, więc nie rozumiem po co tu znowu się zasłaniać bezpieczeństwem danych
@KOGIEL_T nie jestem jedną z dziewczyn, więc nie wypowiem się za nie:)
Ale skoro już tak dokładnie analizujesz moje słowa – to pozwól, że sprostuję: nigdzie nie napisałem, że ktokowiek będzie obsłużony poza kolejnością.
Doceniam czujność, ale sugeruję nie nadinterpretować:)
Naszym priorytetem zawsze jest bezpieczeństwo konta – i to się nie zmienia, niezależnie od tego, kto pyta.
Wszystkiego dobrego!