anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie otrzymałem towaru a Allegro blokuje mozliwośc otworzenia dyskusji

Graaaaszka
#1 Nowicjusz#

Witam,

7 października zakupiłem produkt na Allegro. Do dziś nie otrzymałem produktu.

Kiedy próbuję otworzyć dyskusję to Allegro i wybieram "nie otrzymałem produktu" pojawia mi następujący komunikat:

"Termin na nadanie Twojej przesyłki jeszcze nie minął. Gdy sprzedawca rozpocznie realizację Twojego zamówienia, umożliwimy Ci śledzenie paczki w zakładce Kupione. Przewidywany czas wysyłki tego zamówienia to czwartek, 10 paź."

Super. Tylko że 10 października był już prawie miesiąc temu, a towaru nadal nie ma.

Nie ma też możliwości śledzenia przesyłki.

Generalnie nic nie ma (nawet możliwości reklamacji).

Dlaczego Allegro blokuje możliwość reklamacji (otwarcia dyskusji) ?

Czyżby magiczny "10 paź." dotyczył 10tego października 2025? Bo inaczej tego wyjaśnić nie sposób.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Czy w końcu moderacja odpowie dlaczego są blokowane otwarcia dyskusji: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Może Ty   , pytałem o to wiele razy ale nikt nie chce opowiedzieć, w regulaminie jest napisane  1 godzina od zakupu – po tym czasie kupujący może rozpocząć Dyskusję.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

A to nie jest zakup od chińczyka?

z chińczykami dyskusje są poblokowane i nie można ich zakladac

trzeba ścigać moderację 

oznacz moderatorów

Graaaaszka
#1 Nowicjusz#

a to allegro prowadzi jakąś segregację rasową i ustala z kim co wolno a czego nie? dla mnie sprzedający to sprzedający. Może być z Marsa lub Wenus.

a co do meritum: sprawdziłem i faktycznie to jakiś sprzedawca z Chin. No ale to nie zmienia postaci rzeczy że dyskusję powinno się móc otworzyć bez "ścigania moderacji". W końcu po to ta funkcja jest aby zgłaszać problem z zakupem. A tu jest problem, bo po miesiącu towaru nie ma i trudno uzyskać informację kiedy będzie.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Dokładnie tak

wiem jaki masz staż tutaj ale samodzielnie nie da się zrobić dyskusji chinczykowi

jeszcze nikt nie odkrył powodu

Ale spokojnie

uda sie

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Monika__L Zajmuję się tą kwestią i otrzymałam informację, że tak nie powinno to działać, dlatego poprosiłam o zrzuty (potrzebujemy świeżego przykładu) i będę to wyjaśniać. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Swietnie

w koncu

tylko czemu po tylu miesiącach zgłoszeń zapytań 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Graaaaszka Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi. Informacja o czasie wysyłki jest tylko potykaczem i po jego ominięciu, powinnaś mieć możliwość założenia dyskusji. Jeśli tak się nie dzieje, proszę, dodaj zrzuty ekranu przedstawiające poszczególne kroki, jakie podejmujesz podczas próby otwarcia dyskusji. Zrzuty powinny obejmowa cały ekran wraz z paskiem adresowym przeglądarki, datą i godziną. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Graaaaszka
#1 Nowicjusz#

Graaaaszka_0-1731089351662.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Graaaaszka Po kliknięciu "x" wciąż nie masz takiej możliwości? Co wtedy się dzieje? Komunikat wyskakuje ponownie? Poproszę jeszcze numer zamówienia. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

A to nie Alina odpowiada? 

oznacz moderatorów