Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Drugi raz spotkala mnie taka nieprzyjemnosc,ze licytowalem,i wygralem przedmiot,kto juz uprzednio zostal sprzedany.Czyli po prost Allegro wystawilo drugi raz cos,co juz nie powinno sie znalezc na licytacji.
To naprawde denerwujaca sytuacja!
Moze ktos potrafi mi wyjasnic jak moze dojsc do takich pomylek?!
Czy sprzedajacy nie jest w stanie zorientowac sie,ze dzieje sie cos dziwnego,i odpowiednio szybko zareagowac?
Dziwne,bo byl zalogowany podczas trwania tej, jak sie okazalo,pseudo licytacji.
Jak Allegro moze dopuszczac do tego,zeby ogloszenie "wisialo",i licytacja nieistniejacego juz przedmiotu trwala przez prawie tydzien?!
Przyznacie,ze wszystko to nie buduje raczej zaufania do firmy.
Pozdrawiam @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:74514125 mogło być kilka powodów. Sprzedaż bez opłacenia zakupu w tedy oferta może się wznowić ponownie zależy od ustawienia. Ewentualnie sprzedaż za niesatysfakcjonująca kwotę. Wtedy sprzedawca wystawia ponownie.
Dzieki za odpowiedz.
Tym razem niestety,chyba to jednak wina Allegro.Wg.sprzedajacego,przedmiot zostal wylicytowany za satysfakcjonujaca go cene,i juz wyslany do nabywcy.Kupowalem juz u goscia ,i bylem zadowolony,wiec raczej nie podejrzewam matactwa.Zreszta odpisal mi,ze da znac,jesli znajdzie cos podobnego.
Chyba pozostaje tylko filozoficznie stwierdzic-"zdarza sie".Choc oczywiscie nie powinno.
Mialem nadz.ze odpowie mi ktos,kogo spotkalo cos podobnego,i moze zna wyjasnienie.
@Client:74514125 zakup dotyczy platformy Allegro, czy Allegro Lokalnie?
Podaj przykładowy numer oferty, abyśmy mogli zweryfikować sprawę.
Lokalnie
Oferta: 300e63b6-a6b3-4231-bfcf-56fee68fc57d
Napisalem zreszta w tej sprawie do Allegro wyjasniajac swoje watpliwosci,ale to bylo dopiero wczoraj,wiec mam nadz.ze odpowiedz jeszcze nadejdzie .
@Client:74514125 czy kontaktowałeś się przez formularz? Nie widzę nowego zgłoszenia w systemie. Jeśli otrzymałeś informację zwrotną, podaj proszę numer zgłoszenia.
Dziekuje za odpowiedz,i zainteresowanie.
Tak,korzystalem z formularza,ale nie mam zielonego pojecia,gdzie moglbym znalezc ew.nr.zgloszenia.Sorry.
Poza tym,wlasciwie juz po sprawie.Kupujacy zwrocil pieniadze.
Do Allegro napisalem tylko z prosba,o wyjasnienie ,dlaczego zdarzaja sie takie sytuacje,bo jak wspomnialem,mniej chodzi o koszty(konto zagraniczne=oplata za operacje,przelicznik euro-zlotowka,itp),a bardziej o rozczarowanie,i zawiedzione nadzieje.
W kazdym razie,odezwalem sie na forum ,liczac na to,ze jakis inny kupujacy(albo sprzedajacy) ,bedacy w podobnej sytuacji,podzieli sie ze mna swoimi ew.doswiadczeniami.
Zas ze strony Allegro,pozostaje mi tylko miec nadzieje,ze podobna sytuacja sie nie powtorzy.
Pozdrawiam
@Client:74514125 w przypadku kontaktu przez formularz otrzymujesz wiadomość mailową z tytułem "otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie o numerze ...". Numer podany w tytule jest numerem korespondencji. Nie znalazłam jednak nowej korespondencji na tym koncie, stąd też nasze pytanie.
W przypadku wskazanej przez Ciebie oferty mieliśmy do czynienia ze wznowieniem. Możliwe, że kupujący który wygrał pierwszą licytację zrealizował płatność w inny sposób niż przez platformę. Na Allegro Lokalnie po 7 dniach bez wpłaty transakcja jest anulowana a oferta wznowiona.