Dzisiaj pojawiły mi się w koszyku przedmioty których nie dodawałem. Wygląda jakby to czyjś koszyk bo to jakieś klapki i drewniaki rozmiar 40 damskie. Ewidentnie jakby ktoś sobie dodał i to trafiło do mnie.
Dostępu do mojego konta nikt nie ma.
Z tego co czytam to losowo się to dzieje niektórym użytkownikom. Ewidentnie jakby jakieś problemy z sesją.
Nie usuwałem ich więc można sprawdzić pewnie kto z jakiego urządzenia ewentualnie loginu dodał.
Cześć, @pszemek1986. Taka sytuacja może nastąpić po dodaniu produktów do koszyka, kiedy nie jest się zalogowanym do swojego konta. Ktoś, kto korzysta z tego samego urządzenia mógł wcześniej dodać oferty do koszyka i dlatego po zalogowaniu z tej samej przeglądarki przedmioty mogły pojawić się w koszyku.
Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji. Dodano różne przedmioty. Jest to trochę niepokojące. Mam nadzieje że za chwile nie zrobi ktoś za mnie zakupu na mój koszt.
Też to dziś zauważyłem, od 3 rożnych sprzedawców, u których niczego nie szukałem i były to rzeczy których nigdy sam bym nie dodał. Nigdy nie miałem podobnej sytuacji nawet z jedną rzeczą, a dziś były to trzy.
Kilka minut temu też miałem jakieś przedmioty na około 2tyś od kilku sprzedających a nikt nie ma dostępu do mojego urządzenia. Możliwe że jest jakaś gruba sprawa.
@pszemek1986 @fazi_elektro @GruntBoy Konsultuję to i wrócę z odpowiedzią.
U mnie to samo, dodane produkty na kwotę 1700 zł od różnych sprzedawców, a konto nie było logowane na żadnym nowym urządzeniu ani nikt inny nie ma do niego dostępu.
u mnie to samo - nagle w koszyku z 60zl zrobiło się ponad 400zl - ktoś dodał akcesoria rowerowe, jakieś panele fotowoltaiczne? ktoś wie o co chodzi?
U mnie dziś to samo, z dwóch różnych sklepów pojawiły się rzeczy, których nigdy nie oglądałam i nie miałam zamiary kupować (3 książeczki dla małych dzieci i jakaś sprężyna). Usunęłam z koszyka zanim przeszłam do płatności za swoje zakupy, ale sytuacja jest niepokojąca. Do konta mam dostęp tylko ja. Można to jakoś sprawdzić? @San_set
Od pewnego czasu obserwuję dziwne zjawisko na moim koncie samozapełniania koszyka. Z początku myślałem, że to jakiś błąd systemu, więc kasowałem i ignorowałem. Ale to trwa. Pojawiają się zakupy z ofert na które nawet nie wchodziłem i nie pasują do żadnych wyszukiwań. Trochę mnie to zaczyna niepokoić? Czy mógłby ktoś z Allegro powiedzieć w czym jest problem? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
W sumie to od miesięcy ludzie zgłaszają. Ostatnio jakby się nasiliło. Póki co portal ma to gdzieś. Jak Ci się pojawią następne to zrób zrzuty i z konkretnymi przypadkami pisz, bez tego nawet czasu na przeczytanie posta będzie im szkoda...
@piksarek Sprawa jest już weryfikowana przez Sandrę. Proszę Cię o cierpliwość.
Witam, mam pewien problem. Dziś w koszyku znalazłem kilka przedmiotów których tam nie włożyłem. Sprawdzałem zalogowane komputery znalazłem jeden nieznany. Czy jest możliwość sprawdzić kiedy dokładnie zostało to dodane do koszyka?
To ogólny błąd. Więcej osób to zgłasza. Możesz dla bezpieczeństwa zmienic hasła i sprawdzić zalogowane urządzenia. Prawdopodobnie to jednak zwykła "jakość" Allegro. Podobno sprawdzają. Jakbyś dał zrzuty tego co Ci samo wpadło to może im to w tym sprawdzaniu pomoże...
Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji a jestem tu długo.
Wczoraj na moim koncie automatycznie dodawały się do mojego koszyka różne koszule. Nigdy nie kupowałem żadnych koszul przez Allegro, a jestem z Allegro 23 lata. Kiedy je usunąłem po około 30 sekundach znowu same się pojawiały te same marki i wzory- maksymalnie 7 produktów od jednej i tej samej firmy. Napisałem do nich co to są za jaja - czy to jakiś nowy pomysł na promowanie ich produktów czy co ? Oczywiście nic nie wiedzą.
Sytuacja zatrzymała się po około 15-20 razach usuwania przeze mnie przedmiotów z koszyka. To nie był jeden przypadek ! ! !
Nikt nie ma moich danych do konta - każdy ma swoje konto. Widziało to zjawisko kilka osób z mojej rodziny i wychodzi mi na to że coś złego dzieje się z systemem sprzedaży Allegro.
Allegro podkreślam nikt nigdy nie dostał ode mnie żadnych danych do konta, bo to nie było nikomu potrzebne ! nie tu leży błąd a moim zdaniem w systemie oprogramowania sprzedaży Allegro.
Rozumiem, że widok nieznanych przedmiotów na koncie mógł wzbudzić Wasz niepokój.
Sprawdzamy to dokładnie i potwierdzamy, że opisane przez Wasze sytuacje są analizowane przez nasz zespół techniczny.
Rzeczywiście zauważyliśmy taki błąd i intensywnie pracujemy nad jego szybkim rozwiązaniem.
Chciałbym również uspokoić i potwierdzić, że Wasze dane oraz konto są całkowicie bezpieczne. Nasz zespół bezpieczeństwa przeanalizował tę kwestię pod kontem ewentualnego nieatoryzowanego dostępu.
Za samoistne dodawanie ofert odpowiada chwilowy błąd mechanizmu samego koszyka, a nie dostęp osób trzecich.
Mam nadzieję, że już niebawem wszystko wróci do normy.
Najmocniej przepraszam za doświadczone niedogodności.
Na ten moment możecie bezpiecznie usuwać niechciane produkty bezpośrednio przechodząc do koszyka.
Dziś koszyk znowu pełny. Kolejne przedmioty w koszyku których ja nie dodawałem ale tym razem za wyższe kwoty. Fajnie by było gdyby allegro w końcu coś z tym zrobiło.
wylogowałem wszystkie urządzenia
zmieniłem logowanie na dwustopniowe
wczoraj dodatkowo zmieniłem hasło
ale i tak w koszyku były przedmioty nie dodane przeze mnie
dzisiaj były takie:
https://allegro.pl/oferta/rozyczki-piankowe-500-szt-dekoracyjne-kwiaty-3-5-cm-kremowe-17940911950
https://allegro.pl/oferta/gra-w-pirata-ukluj-pirata-skaczacy-pirat-w-beczce-18502561486
Wszystko fajnie, i miałoby to sens. Ale ja np. dziś wyczyściłem swój koszyk z takich rzeczy, których w życiu nie oglądałem i nie dodawałem. Mało tego - nawet nie wiem do czego te "bulbulatory" są. Po prostu NIE MA takiej możliwości abym nawet jako niezalogowany użytkownik cokolwiek takiego dodawał do koszyka. Po kolejne - nie mam w zwyczaju wrzucać rzeczy do koszyka tylko do ulubionych i dopiero kiedyś tam... w momencie zakupu dokonuję ich przerzucenia do koszyka. Do komputera dostęp mam TYLKO ja, nikt więcej. Hasło zmienione. A w koszyku (szkoda, że wywaliłem przed zrobienie screena) miałem dziwnie tematyczne rzeczy - jakaś składana kabina prysznicowa, wąż doprowadzający wodę, jakieś blachowkręty, coś co wyglądało na zlew jednokomorowy i jakieś elektroniczne ustrojstwo którego przeznaczenia nawet nie znam. To nie jest "przypadkowe" wrzucenie czegoś do koszyka jak sugerujecie. To nie jest połączenie rzeczy z niezalogowanego allegro z zalogowanym. Macie po prostu błędy systemowe i tyle.