anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niekompletny towar

anulka3214
#7 Wielbiciel#

Kupiłam łóżko, w opisie podane było "Materac w komplecie,rama łóżka, stelaż, zagłówek. Po dostarczeniu przez firmę transportową okazało się że nie ma materaca. Po rozpoczęciu dyskusji sprzedający napisał że to łóżko jest bez materaca że nastąpiła pomyłka że przeprasza że to wina allegro i nie chce dosłać materaca. Z aktualnych aukcji usunął już że materac w komplecie chociaż pisało że jest w komplecie przez ponad miesiąc od zakupu przezemnie łóżka. Nie wiem co robić. Proponuję mi rekompensatę w wysokości 100 zł lub poduszkę jaśka bądź rabat na kupno materaca u niego.

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

mikeza
#21 Demiurg#

śmieszne są Twoje teksty, typu: "wszyscy są sprzedawcami i nie chcą żebyś zaszkodziła sprzedającemu". Jestem zarówno sprzedawcą i kupującym, skąd wiesz co będę polecać tej osobie. Sądzisz wszystkich według swoich miar ?

az1rael
#21 Demiurg#

lew to ma taką obsługę klienta że kolonoskopię robi gratis 
ja na allegro nic w życiu nie sprzedałem i nie sprzedam widząc jaka patologia się tu zrobiła

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@anulka3214 za sekcję parametry odpowiada Allegro ze swoją produktyzacją. Nawet jeśli sprzedawca wprowadzi tam prawidłowe dane, to Allegro może to na następny dzień zmienić.

Nasze oferty, połączone z katalogiem mają informację na samym początku:

"Sekcja "PARAMETRY" w tym produkcie została opracowana przez Allegro. Nie mamy wpływu na jej treść, nie mamy możliwości edycji większości zawartych tam danych. Mogą być tam błędy! Prawidłowe dane techniczne są zawarte w opisie przedmiotu przygotowanym przez nas, na podstawie danych od producenta. W razie wątpliwości prosimy o pytanie poprzez formularz na Allegro."

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@anulka3214 nigdy nie ma oferty zakupu łóżka z materacem w cenie łóżka
nie opłaca się sklepy tego nigdy nie praktykują a parametry są zaciągane z katalogu allegro

oznacz moderatorów

anulka3214
#7 Wielbiciel#

Najzwyklejszy starszy kupujący tego nie wie. Czyta materac w komplecie to kupuje z przekonaniem że kupił z materacem. Jawne naciąganie frajerów na kupno

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@az1rael tyle że zwykły konsument o tym nie wie a po dopie dostają sprzedawcy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

czytałem gdzieś wyrok sądu na temat tego czy kupujący powinien się orientować po ile  może kupić jakiś towar... sprowadzał się do tego że pozew powoda oddalono z powodu cyt szukając towaru w cenie powinien się orientować że kupuje coś dużo poniżej ceny rynkowej. Na oko cena materaca to 800pln + więc sprzedawca musiałby być szalony dodając materac gratis

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

z pewnością nie w takiej cenie 🙂