anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niekorzystne rozwiązania proponowane przez Allegro Protect

damianq999
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam. Zakupiłem fabrycznie nowe wtryskiwacze Delphi, po zamontowaniu nie działają w samochodzie, diagnostyka komputerowa wykazała awarię 2. i 3. wtrysku . Sprzedawca odrzuca reklamację po wstępnym sprawdzeniu wtrysków i informuje o ich odesłaniu do producenta w celu weryfikacji ciągle utrzymując, że reklamacja jest odrzucona i decyzję mogą zmienić ewentualnie po wydaniu opinii przez firmę Delphi. W trakcie składam wniosek Allegro Protect, najpierw uzyskuje opcję zwrotu 25% kwoty zakupu bez odsyłania towaru lub odesłanie i zwrot pełnej kwoty na podstawie wyceny naprawy wtrysków wystawionej przez niezależny serwis. Nie do końca zgadzam się na takie warunki, zakupiłem wtryski nowe za niebagatelną kwotę i ich naprawa zdecydowanie zmniejsza ich wartość, co jest dla mnie jako konsumenta niekorzystne. Piszę to w odpowiedzi na decyzję i w tym czasie producent przesyła „opinie producenta” w postaci zrzutu ekranu z danymi samochodu i informacją że wtryski są w pełni sprawne. Decyzja nieopatrzona ani logiem firmy Delphi ani pieczątka, ani danymi osoby sprawdzającej. Allegro Protect zwiększa swoją propozycję do 50% ceny zakupu lub przedstawienia z serwisu, że naprawa wtrysków jest nieopłacalna lub niemożliwa. Takie potwierdzenie przesyłam z pełnymi danymi serwisu, adresem, imieniem i nazwiskiem osoby udzielającej odpowiedzi. Niestety kontakt z Protect jest bardzo słaby, mimo że sprawa ciągnie się prawie dwa miesiące to odpowiadają po bardzo długim czasie. Mam pytanie do moderatorów czy jest szansa na korzystne rozwiązanie sprawy, czyli pełen zwrot i co mogę ewentualnie zrobić więcej. 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@damianq999 Na Gadane nie podejmujemy takich decyzji. Musisz kontynuować korespondencję z osobami, które znają szczegóły Twojej sprawy i zajmują się analizą wniosków w ramach programu Allegro Ochrona Kupujących.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów