anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieoryginalny produkt.

Client:131722774
#7 Wielbiciel

Kupiłem czapkę, mimo opisu oferty przedstawiający oryginalny produkt, otrzymałem podróbkę. Chcę ją zwrócić ale się zastanawiam czy po prostu bez podania przyczyny czy oryginalność towaru budzi wątpliwości? Czy w razie problemów Allegro jakoś pomoże, bo słyszałem że można ubiegać się o pełen zwrot kosztów?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

#7 Wielbiciel

Pierwszy raz będę zwracał jakikolwiek towar na allegro stąd nie wiem co najlepiej teraz zrobić.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

a chwila temat się utworzył w allegro lokalnie a ja brałem ze zwykłego

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:131722774 Jeśli otrzymałeś towar niezgodny z opisem, zgłoś reklamację przez ten formularz. Sprzedający będzie musiał przesłać wyjaśnienia, a w przypadku problemów nasz pracownik będzie miał wgląd w przebieg rozmowy między Wami.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:131722774 będziesz mógł skorzystać z AOK ale w twoim przypadku konieczna będzie wizyta na policji

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

nigdy nie byłem to zawsze musi być ten pierwszy raz, ogólnie żeby skorzystać z AOK to trzeba się przejść czy w tym konkretnym przypadku, ponieważ handel nieoryginalnym towarem?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:131722774 wszystko zależy jak potoczy się reklamacja. Jeżeli sprzedawca odrzuci reklamacje lub wg. nie podejmie działania allegro zaproponuje ci złożenie wniosku z AOA. A skoro jest podejrzenie nieoryginalności pewnie będzie konieczność złożenia zawiadomienia na policji.

Masz ekspertyzę rzeczoznawcy/eksperta/przedstawiciela marki bo jak to mówią "Na oko to chłop umarł"

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

otrzymanyotrzymanytak powinno wyglądaćtak powinno wyglądać

@Client:44052296 
Nie, paczkę otworzyłem dosłownie z godzinę temu ale tutaj gołym okiem widać że ta naszywka wygląda całkowicie inaczej.  Jak to mają być takie problemy to może po prostu zwróce bez podania przyczyny i będe stratny te 20zł na dostawach...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Client:131722774! Jeśli produkt w ofercie budzi Twoje wątpliwości, to możesz to do nas zgłosić. Opcję zgłoś naruszenie, znajdziesz na dole strony oferty. Nasz dział bezpieczeństwa zweryfikuje wtedy, czy oferta narusza nasz regulamin, a sprzedaż produktów podrobionych nie jest dozwolona. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Sa_nova 
Z tym, że produkt jest już u mnie a oferta wygasła. Bardziej chodzi co z tym produktem teraz zrobić

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:131722774 jak zakup od firmy to ja bym zwrócił. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Client:44052296 

tak zakup od firmy, czyli mówisz że lepiej po prostu skorzystać z prawa do zwrotu w ciągu 14 dni?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Zakupiłem czapkę, już po jej odpakowaniu zaczęła budzić moje wątpliwości i po dokładniejszym sprawdzeniu różni się ona zdecydowanie od oryginalnego produktu opisywanego w opisie, jest po prostu nieoryginalna. Co teraz zrobić? Zwrócić po prostu bez podania przyczyny czy w tym formularzu zaznaczyć "Oryginalność towaru budzi wątpliwości", słyszałem też że w takim przypadku mogę ubiegać się o pełen zwrot kosztów, a w razie problemów utworzyć jakąś dyskusję i otrzymam pomoc allegro? Ile w tym prawdy bo większość tematów jest już trochę stara a ja zwracam produkt na allegro pierwszy raz.

oznacz moderatorów