Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Jeden ze sprzedawców ma wysyłek tego samego dnia do 22:50 jako, że zależało mi na dostawie na następny dzień wybrałem tą opcję (jest ona znacznie droższa bo kosztuje 29,99zł). Niestety przesyłka nie została nadana w ten sam dzień. Nie rozumiem po co oferować wysyłkę tego samego dnia do tak później godziny jeśli się tego nie dotrzymuje? I co mogę zrobić w takiej sytuacji, zapłaciłem ekstra za wysyłek w tym samym dniu a zamówienie od kilku dni nie zostało wysłane.
@_HolaOla_ @w_kiwi
@zombider nie sprzedawca oferuje tylko allegro ,, przewiduje ,, nie jest to deklaracja tylko czysty szacunek .
@zombider Czy kontaktowałeś się w tej sprawie bezpośrednio ze sprzedawcą?
Zdarza się, że sprzedający z różnych, często losowych, powodów nie może wysłać towaru w terminie.
@nat_not koszt dostarczenia wskazuje raczej na zewnętrznego przewoźnika , być mo,ze allegro nie widzi przesyłki ..stąd brak informacji o nadaniu
Wysyłki z taka godzina dotyczą Orlen, DHL, DPD, Fedex, UPS czyli popularnych przewoźników, wszystkie z tak późną dostawą tego samego dnia. Dziwne jest to, że dla opcji smart dostawę ma do 11:00 lub maksymalnie do 12:50. Raczej wygląda mi to na celowe działanie a nie algorytm Allegro bo musiałby nadać przesyłkę w takich godzinach do 22:50 co nie jest realne w szczególności dla tak dużej liczby przewoźników. Dlatego mnie to zastanawia po co robić coś takiego?
@zombider Zapytaj sprzedawcy , nadanie nawet tuż przed północą nie w ramach smart , ale jest wykonalne
@nat_not Kontaktowałem się w tej sprawie, niby tłumaczenie, że nie mogą nadać przesyłki bo mają problem i nie drukują im się etykiety dla tego przewoźnika. A forma dostawy nadal dostępna. Na ten rodzaj dostawy wskoczył dłuższy czas doręczenia (kilka dni) to dodali innego przewoźnika (tym razem Inpost) też w cenie 39,99zł żeby otrzymać oznaczenie wysyłka dzisiaj. Zapytałem czy faktycznie zamówienie zostanie wysłane dzisiaj gdy zamówię w takich to nie byli chętni do odpowiedzi ale ostatecznie dowiedziałem się, że nie wyślą. Czyli teraz chcący zamówić coś po pracy muszę wysyłać wiadomości do sprzedawców, żeby potwierdzić, że faktycznie przesyłka wyjdzie tego samego dnia? Bo z nieznanego mi powodu niektórzy sprzedawcy dodają nierealna dla nich godzinę wysyłki?
@zombider sprawdziłam, że otrzymałeś już zwrot od sprzedającego. Natomiast poprosiłam o weryfikację tej oferty, ponieważ są tam nieprawidłowości w cenniku dostaw.
OJEJ - KUP sobie pozytwium 🙂
Dziękuję za interesującą odpowiedź, niestety nic nie wnosi do tematu
myślę ze spacer pomoże złagodzić frustracje związaną z przesyłką a po nim herbatkę
z miodem i uśmiech Polecam :))
Spacer i herbatka zawsze spoko, ale akurat teraz chodziło o konkretną informację na temat przedstawiony w wątku. A co do frustracji to spokojnie, jestem bardzo daleki od takich emocji w związku z tą sytuacja. Zachęcam również poświęcony czas na niepotrzebne odpowiedzi spożytkować na coś bardziej konstruktywnego, sensownego, może zaowocuje to w przyszłości.