anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenie licytacji powyżej 1000 zł

buczma31
#2 Obserwator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, jestem w trakcie licytacji przedmiotu, którego wartość może przekroczyć kwotę 1000 zł. Swoją górną granice ustaliłem na 1016 zł (obecna cena to 370 zł) jednak nie dostałem informacji o potrzebie weryfikacji. Moje pytanie, czy w przypadku wyższej oferty na 5 sekund przed końcem lub w przypadku przekroczenia kwoty 1000zł, będę musiał weryfikować i czy w takim przypadku zdążę wysłać smsa lub przebić licytującego bez potrzeby weryfikacji.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@buczma31 konieczność weryfikacji pojawi się w momencie złożenia oferty na co najmniej 1000 zł. Czy przechodziłeś już taką weryfikację (jest ważna przez 2 miesiące)? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

buczma31
#2 Obserwator

Nie przechodziłem jeszcze takiej weryfikacji. A przecież złożyłem ofertę ponad 1000zł

oznacz moderatorów

buczma31
#2 Obserwator

Nie przechodziłem jeszcze takiej weryfikacji. A przecież złożyłem ofertę ponad 1000zł.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@buczma31 nie złożyłeś oferty tylko ustawiłeś limit 

oznacz moderatorów

buczma31
#2 Obserwator

I co w takim przypadku? czyli jeżeli ktoś zalicytuje powyżej 1000 zł, a już wcześniej przeszedł w innej licytacji taką weryfikacje  to jest na pozycji uprzywilejowanej i to on zapewne wygra tą licytacje, jest to krzywdzące i wydaje mi się że Allegro powinno zastanowić się nad weryfikacją już w przypadku ustawienia limitu ponad 1000 zł. Proszę o odpowiedź moderatora. Dodatkowo przyszło na e-maila 

Twoja maksymalna cena

1 016,00 zł

Twoja oferta jest wiążąca do końca trwania tej licytacji. W przypadku wygranej jesteś zobowiązany do zakupu wylicytowanego przedmiotu.

I jak to rozumieć? Jak dla mnie z powyższego wynika, że w przypadku wygranej jestem zobowiązany do zakupu i gdzie tu jest jakaś informacja o weryfikacji.

oznacz moderatorów

la_nika

@buczma31 sprawdziłam to i widzę, że na koncie, z którego piszesz weryfikacja została przeprowadzona 10 października i jest ważna do 9 grudnia, więc nie będzie ponownie wymagana. 
Jeszcze dla jasności, gdyby była wymagana, to samo zadeklarowanie jako ceny minimalnej kwoty powyżej 1000 zł, wywołałoby konieczność takiej weryfikacji, więc nie opóźniłaby ona procesu licytacji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A co jak ktoś składa ofertę cenową powyżej tysiąca a nie ma aktualnej weryfikacji w momencie gdy do końca aukcji jest mniej czasu niż potrzeba na zrobienie weryfikacji?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika

@mwmonety w takiej sytuacji nie zdąży zalicytować, dlatego lepiej to robić z wyprzedzeniem. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

I to jest wasz wielki błąd że do tego dopusciliscie a tracimy na tym My jak i Wy .  Ja osobiście z tego powodu unikam wystawiania do licytacji od złotówki pozycji które mają szansę przekroczyć te magiczna kwotę . Na ogół licytacja rozstrzyga się w ostatnich chwilach i niestety ale nie każdy zainteresowany jest w stanie zalicytować ,przez co sprzedawca nie osiąga oczekiwanej ceny a Wy macie mniej z prowizji. Tak nie powinno być i warto zastanowić sie nad usunięciem tego utrudnienia. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika

@mwmonety, ale zobacz, można to zrobić zawczasu, tak jak zawczasu pomyślał o tym buczma31 i wtedy dodatkowa weryfikacja przez 2 miesiące nie jest potrzebna. To jest zabezpieczenie, nie utrudnienie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika Można zrobić jak piszesz ale wiele osób licytuje spontanicznie nie planując wcześniej zakupu tylko widząc okazję . Czy to jest tylko zabezpieczenie to się z tym nie zgodzę bo najwięcej i najczęściej to i tak nie płacą ci co kupują tańsze przedmioty a tylko sporadycznie tacy co wygrają coś powyzej tej kwoty.

oznacz moderatorów

la_nika

@kolekcjoner608 wiem doskonale, że masz długoletnie doświadczenie na Allegro, że wiesz bardzo dużo o licytacjach  to właśnie w tej kategorii, natomiast my wprowadzamy zmiany i zabezpieczenia na podstawie całego Allegro i wszystkich licytacji na naszym portalu. Na podstawie tych danych zostały określone progi koniecznej weryfikacji tożsamości. Tak jak pisałeś w pierwszej wiadomości, nam też zależy, żeby kupujący licytowali u nas i wygrywali licytację, ale musimy mieć pewność, że są to bezpieczne transakcje dla obu stron. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

buczma31
#2 Obserwator

Ok, dziękuję za informacje i przepraszam za problem.

oznacz moderatorów

la_nika

@buczma31 żaden problem 🙂 Powodzenia w licytacji!

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów