Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nabyłem drogą kupna osłonę spawalniczą. Parametry ofertowe super: 4 sensory, zakres temp. -20 +65 C, ochrona uv/ir 16DIN. A dostałem 2 sensory zakr. temp. -5 +55 C, uv/ir 4DIN. Napisałem do sprzedawcy reklamację, początkowo ściemniał że dostałem to co zamawiałem. Odesłałem sprzedającego do specyfikacji produktu kolejno punktując przekłamania oferty. Pozmieniał parokrotnie (w trakcie dyskusji) ofertę, przerzucił odpowiedzialność na dostawcę produktu ale odmówił dostawy towaru zgodnego z ofertą uprzednią. Stwierdził że odda kasę i tyle. Sugerowałem aby wymienił moduł produktu, dostarczył produkt innego producenta etc. Zaporówa, "nie bo nie" i tak doszło do mojej prośby o pomoc Allegro. I co ? i nic. Cisza. Zatem czy Wam w Allegro nie starcza mocy przerobowych aby pomagać nam nieboraczkom "petencikom"? Czy zalewa Was mnogość tego typu spraw? Jakie konsekwencje wyciągacie wobec takich cwaniaczków co to cuda wianki obiecują bo może głupi jaki kupi i nic nie zajarzy?
@Awo7959 no cóż, mój nick może wprowadzić w błąd, więc nie czepiam się drobiazgów🙂 Admini mogą w pewnych przypadkach podjąć próbę wyprostowania problemu, tak jak w moim, opisanym wyżej problemie. Gdyby nie jedna z adminek, parametry nigdy nie byłyby poprawione. Ale to nie załatwiło ogólnego problemu, bo do dziś sprzedający piszą na forum o takich problemach i o tym, że odbijają się od ściany szukając rozwiązania. Ani sprzedający, ani kupujący nie mają wpływu na decyzje podejmowane przez Allegro. Kupujący mogą jeszcze wierzyć w możliwości zmian, ale większość sprzedających nie liczy na to. Beton. Tu problemy rozwiązuje się jednostkowo, a nie globalnie🙂
W twoim przypadku, @xyz96 poradziła ci jedynie żebyś przywalił sprzedawcy, albo nie dostrzegła istoty problemu. albo nie chciał dostrzec😁. I początkowo nikt nie dostrzegł o co chodzi, bo już na początku nakręciła spiralę konfliktu między kupującymi, a sprzedającymi. Allegro wcale nie chce żebyśmy mieli wspólny interes, wprost przeciwnie, mamy się gryźć. Allegro tylko na tym skorzysta. Monopol na rynku jest tym batem na sprzedawców, o którym pisałeś wcześniej.
@konto zamknięte Tak zwykle bywa w korpo-strukturach, pozostaje jedynie mieć nadzieję na opamiętanie co poniektórych. Ja mam ten komfort że najemcy moich mieszkań płacą mi regularnie do ręki, pole golfowe mam blisko domu, partnerkę świętą kobietę, samochód mało awaryjny i tani w eksploatacji (mechanik też posesja obok). Zatem gdy nachodzi mnie chęć budowy drzwi do lasu, to robię to for fun, bez spiny.
@konto zamknięte Ale podobieństwo- też miałem kiedyś taki sen.
@pulkownik66 I co obudziłeś się i żałośnie zapłakałeś?
@Awo7959 Nic z tych rzeczy- Do tej pory się z tego śmieję, bo to piękny i śmieszny sen.
@pulkownik66 Przejdzie Ci za parę lat. Pomyśl o tym oddechu młodych na plecach, niedowładzie kończyn i percepcji. To już nie będzie śmiacia. Mam pod opieką starego (88 lat) człowieka i zgroza mnie ogarnia na myśl jak to ze mną będzie a nie narażę bliskich na odpowiedzialność karną za eutanazję
@Awo7959 Ciężko jest wywrzeć presję zaledwie 117 tys. sprzedających, gdy po drugiej stronie barykady jest 12,3 mln kupujących😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Rozumiem, patrzysz na to z perspektywy obrony przyczółka. 12,3 mln przeciwników, bogaty wybór celów. Ale popatrz na to okiem uwodziciela, tylu może Cię pokochać 😉
@Awo7959 No dobra pora na "miłość".
@LEW433 Na miłość każda pora dobra, gdy umiesz kochać "w pociągu, przeciągu , na drągu". Choć u mnie, niby pociąg jest, ale lokomotywa hen, hen...........
@Awo7959 Jakich tam przeciwników, ja nie stoję po żadnej ze stron, bo zarówno czasem coś kupię, jak i czasem coś sprzedam. Poza tym sprzedażą nie param się zawodowo, a zakupoholikiem nie jestem.
@Knowhere No, ten wpis z barykadą, to tak jakby Cię określał jako stronę w polemikach.
@Awo7959 No nie, bo ja patrzę na to z boku, więc widzę zarówno barykadę, jak i tych zgromadzonych po obu jej stronach.
@Knowhere Ciekawe dlaczego takie skojarzenia nam się nasuwają? Barykady, walczące strony. Obie strony powinny to postrzegać jako obopólną korzyść. Jedni tu kupią coś w przystępnej cenie, drudzy dzięki temu zarobią na dom i dzieci. Ja naprawdę lubię ten portal i sporo kasy tu zostawiam, choć nie tyle ile moja obywatelka partnerka. Z tego, co do tej pory, to tylko raz trafiło mnie tu badziewie. Ale to jak z dziewictwem (choć mało miły ten pierwszy raz).
@Awo7959 Nam tzn. komu konkretnie, prócz Ciebie? Przystępne ceny to tu były wtedy, gdy prowizje też były przystępne. A więcej na tych, którzy zarabiają na dom i dzieci, (procentowo) zarabia allegro, niż oni sami.
"Nam" to tym 12,3 mln. Gdyby było inaczej to ten portal już dawno by padł. Inne Ali-baby, expressy e-baye i **piiip**y by go zaciukały.
@Knowhere Allegro ma zasady biznesowe, może zaczyna przeginać ze strzyżeniem owieczek i to już bez mała oskórowywanie. Ale wiesz i oni się dowiedzą "ze łowiecki Panocku sie stsyze bo łoskurowoć łowiecke mozno ini roz".
@Awo7959 Trafiłeś w sedno 🙂
@Vryko Pomimo #nowicjusz# też jestem na Allegro jako ja już kilka lat, a przedtem jako firma. i też pierwszy raz spotkałem się z takim sprzedającym. Ostatnio gdy kupowałem programator usbasp czarownie sobie poklikałem ze sprzedawcą i wymieniliśmy mnóstwo cennych rad wzajemnie, Nie burzyłbym się wcale o duperele ale tu fałszywość danych to narażanie na poważne uszczerbki zdrowia, zaś niefrasobliwość (najłagodniej ujmując) sprzedawcy jest czymś poważnym. Nie chcę piętnować z nazwy podmiotu, ani umieszczać linków do produktu, ale uważam że w pewnych tematach "pomyłki" są niedopuszczalne. Z całokształtu dyskusji ze sprzedającym wyniosłem niezbite odczucie, wręcz przekonanie że traktuje mnie jak wroga który psuje mu plan na biznes. proponowałem kilka rozwiązań ale zaparł się racicami i było tylko "nie, bo nie" Zatem co powinienem uczynić? Olać? Może. Ale takich bezkarnie "hulających, walących w kakao" to na tym polu raczej nikt nie pokocha czyż nie?
@Awo7959 Wystaw obiektywną ocenę.