anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy sposób prezentowania ofert - wygląd strony

MAMY ROZWIĄZANIE!
agdo57
#8 Zapaleniec

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Wiem, że  Allegro lubi prowadzić testy na swoich  użytkownikach, a to chyba kolejny  przed wprowadzeniem zmian na stałe  Więc jako królik doświadczalny informuję, że nowy sposób prezentowania ofert jest TRAGICZNY. Można dostać oczopląsu i odechciewa się  szukania czegokolwiek i klikania w jakąkolwiek ofertę. Każda kolejna zmiana na Allegro od wielu już lat jest wyłącznie na gorsze-  a ta zmiana jest jedną z nich. Jestem tu od prawie od początku istnienia tej platformy, i to wszystko wygląda tak, jakby u was na górze zmieniali się sami lubujący się w podcinaniu  gałęzi na której  siedzą .

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@agdo57 cześć! Dzieki za uwagi. Czy możesz doprecyzować jakie zmiany są dla Ciebie najbardziej problematyczne i dlaczego? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
agdo57
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT Jeśli chodzi o prezentację ofert, wyjaśniłam w poście. Wizualny natłok, jedna obok drugiej, w ciągnących się szeregach powoduje wręcz niechęc do ich przeglądania. Jeśli chodzi o inne zmiany, były wielokrotnie zgłaszane przez ogromną liczbę i kupujących i sprzedających, bez skutku. Chyba potrzebny byłby specjalny dział do naprawiania szkód wyrządzonych przez produktyzację i zmianę sposobu działania przeglądarki. 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@agdo57 piszesz o widoku ofert w szeregach. Czy chodzi tu o listing dla danego wyszukiwania czy stronę główną? Jeżeli to pierwsze, to możesz zmienić ten widok z galeryjnego na widok listy 

Zrzut ekranu 2026-06-25 113730.png

Alicja
oznacz moderatorów
agdo57
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT  Masz rację, dziękuję. Gapa jestem, widocznie zmieniłam sposób wyświetlania sama, niechcący. Listing dla danego wyszukiwania bez zmian. Mojej ogólnej opinii o zmianach na Allegro, wprowadzanych od czasu produktyzacji, skutkujących niemożnością znalezienia produktu o nietypowych cechach, niewiarygodnością opinii o produktach oraz ogólnym złym działaniem nowej wyszukiwarki to nie zmienia, ale to nie ten temat.

oznacz moderatorów
Alutka07
#7 Wielbiciel

nie, nie zmieniłaś sama, allegro wszystkim zmieniło, na moich telefonach wszędzie jest to samo i po wyjściu a następnie wejściu w przeglądarkę znowu trzeba to przestawiać, dramat...

oznacz moderatorów
ad-now
#7 Wielbiciel

Witam pozwolę sobie zająć głos. Dotychczas było tragicznie a obecnie jest chu...... Np. nachodząc na ikonę aukcji od razu dostępna była informacja, że produkt ten oferuje np 14 sprzedawców, bez wchodzenia w szczegóły każdej z tych aukcji mogłem podświetlić zdjęcia umieszczone od każdego sprzedawcy. Teraz takiej możliwości nie mam. Z powodu nowego sposobu wyświetlania mam wrażenie że liczba ofert drastycznie spadła. Niestety każda zmiana na allegro zmierza ku gorszemu. Sprawa powinna być czysta i oczywista, jeżeli jest 20 ofert sprzedaży danego produktu powinienem je wszystkie zobaczyć w wyszukiwaniu podstawowym i to ja jako kupujący decyduję co chcę przeglądać. Niestety w moim odczuciu allegro zmierza ku przepaści. Wystawiasz przedmiot i płacisz za to - rzecz zrozumiała, ale że mam dodatkowo zapłacić aby moją ofertę wprost zobaczyli nabywcy tego już po imieniu nazywać tutaj nie będę.

oznacz moderatorów
San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ad-now  Rozumiem Twoje odczucia, każda zmiana w wyglądzie i sposobie działania platformy z pewnością wymaga czasu na przyzwyczajenie się. Stale pracujemy nad tym, aby interfejs był jak najbardziej intuicyjny dla kupujących i sprzedających.

Bardzo dziękuję, że podzieliłeś się z nami swoją opinią. Twoje uwagi przekażę odpowiedniemu zespołowi.

Sandra
oznacz moderatorów
ad-now
#7 Wielbiciel

To co Pani pisze to są tylko frazesy. Sprawa jest prosta, np szukam na allegro płyty i nie ma jej, nawet pod wszystkimi zakładkami nie ma ale jeżeli ją wpiszę na allegrolokalnie to pokazuje że na allegro taka oferta jest i od razu przekierowuje mnie do allegro do tej płyty, Tak więc jeżeli na allegro wpiszę nr aukcji to znajdę a po nazwie nie. więc prosze mi nie mówić o odczuciach tylko zrobić coś w końcu porządnie. dodam że to nie jest pierwszy taki przypadek jaki znalazłem. allegro doszło do takiego absurdu, że aby znaleźć płytę należy w wyszukiwarce google wpisać wykonawcę, nazwę płyty i słowo allegro i wtedy szybciej znajdę aukcję której szukam. Chce Pani merytorycznej rozmowy to mogę podać konkretne przykłady - tutaj nie chodzi o odczucia i przyzwyczajenia ale o bylejakość  w kierunku której podążacie.

oznacz moderatorów
Alutka07
#7 Wielbiciel

Zrzut ekranu z 2026-07-02 22-54-06.png

Zdajecie sobie sprawę z tego że teraz tytuł oferty jest praktycznie niewidoczny? Za to Dodaj do porównania razi po oczach dziesiątki razy podczas przewijania strony.
Zdajecie sobie sprawę ile teraz razy trzeba przewijać kółko myszy żeby przejechać listing ofert sprzedawcy z tymi wielkimi obrazkami?
Na co zostało zostawione to "teraz na stronach jest modne dużo światła"? Może wstawcie tam do każdej oferty dodatkowy baner reklamowy będzie mega zabawnie.
No i na koniec - takie "zabawne" info dla waszych webmasterów:

Policzyłem to jako przybliżenie „layoutowe”, nie jako samą liczbę białych pikseli między literami.

Zrzut ma 1139 × 251 px, czyli 285 889 px.

Po zgrupowaniu obszarów, które realnie niosą informację — zdjęcie produktu, tytuł/opis/oceny, link „dodaj do porównania”, prawa kolumna z ceną i przyciskiem — wychodzi około:

Powierzchnia informacyjna: ~130 600 px
Niewykorzystana biała powierzchnia: ~155 300 px

Czyli:

niewykorzystana biel stanowi około 54% całego zrzutu, a w stosunku do powierzchni informacyjnej:

155 300 / 130 600 ≈ 119%

Innymi słowy: na tym kafelku jest mniej więcej 1,2 raza więcej pustej białej przestrzeni niż powierzchni faktycznie wykorzystanej na informacje.

Gdyby liczyć brutalnie tylko piksele niebiałe, wynik byłby jeszcze ostrzejszy: około 85% obrazu to białe lub prawie białe tło, ale to zawyża problem, bo wtedy puste miejsca wewnątrz normalnych bloków tekstu też są traktowane jako „marnotrawstwo”.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Alutka07 Dziękuję za przesłanie tak szczegółowej opinii oraz za czas włożony w przygotowanie analizy proporcji elementów na stronie. Doceniamy merytoryczne i analityczne podejście do tematu.

Wprowadzane zmiany w strukturze serwisu opierają się na założeniach mających na celu zapewnienie przejrzystości i odpowiedniej przestrzeni między komunikatami. Rozumiem, że percepcja zmian oraz wygoda przeglądania listingu to kwestie kluczowe dla komfortu codziennego korzystania z platformy.

Wszystkie uwagi dotyczące widoczności tytułów ofert, ergonomii interfejsu oraz zagospodarowania przestrzeni przekazałam do odpowiedniego działu.

Wiktoria
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@w_kiwi  napisał(a):

Wszystkie uwagi dotyczące widoczności tytułów ofert, ergonomii interfejsu oraz zagospodarowania przestrzeni przekazałam do odpowiedniego działu.

a ile @Alutka07 na tym zarobi?

oznacz moderatorów
ewajurek3
#8 Zapaleniec

Wszystkie Wasze zmiany które wprowadzacie, jedna gorsza od drugiej. Nie wiem po co poprawiać coś, co działa, z czym zdążyli się już oswoić tak sprzedający, jak i kupujący. Skargi na wprowadzane innowacje macie w głębokim poważaniu. To wszystko wygląda tak, jakbyście próbowali zniechęcić ludzi do Allegro. Wygląda na to że jesteście na dobrej drodze.

oznacz moderatorów
alex_gawlas
#7 Wielbiciel

W sumie to już nie musicie pracować nad tym, żeby interfejs był intuicyjny bo on już taki jest, wystarczy przywrócić to co było.

oznacz moderatorów
Client:104864376
#1 Nowicjusz

Nowa  forma  prezentacji  produktów  jest fatalna.  NIe mogę  się  połapać w tych wszustkich  ofertach. ( oczopląs)  .  Podświetlają  się  ofery  promowane  i sponsorowane.  A  gdzie  są  normalne oferty?  

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

Niżej

niżej

niżej

niżej

a może na drugiej stronie

oznacz moderatorów
MKrzys77
#1 Nowicjusz

To jest dramat - pora rozstać się z allegro po 20 latach i 4 dniach. Może spyttajcie najpierw czy chcemy kafelki czy nie ??

oznacz moderatorów