Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
Dodam link pierwszy pokazuje opinie Waszej aplikacje - to straszne ale w ostatnich dniach są gigantyczne ilości negatywów przez łączenie produktów. Na prawdę NIKT w Allegro nie ma doświadczenia (w nawet podstawowej) analizie SWOT! Czytać zarząd nie potrafi? Zabijacie siebie i nas. Jeden zrażony klient odrzuci od portalu kolejnych 50, jeden zadowolony ściągnie maksymalnie 4. TQM, ISO 9001 to są pierwsze linijki dowolnej książki do Zarządzania.
Feedback, badanie opinii klientów - to jest jako oddychanie, bez tego nie ma szans na rynku.
Jestem użytkownikiem od 23lat, 7miesięcy i kilkunastu dni. Nie przypominam sobie żadnej zmiany na lepsze z wyjątkiem wprowadzenia Smart, za to kilkadziesiąt zmian było na gorsze (wycofanie zakończonych (wiem - wróciło pod naciskiem społeczności), wycofanie szukanie od kodu pocztowego, brak reakcji na rzeczy w niewłsćiwych kategoriach (albo uszkodzone), brak oceniania kupującego. Ta zmiana na stałe odstrasza mnie od szukania czegokolwiek na tym portalu. Wtyczka pomagająca wyświetlać tylko zaufanych sprzedawców, czy z danego kraju, też została wycięta. Jedyną możliwością obecnie jest szukanie bez zalogowania, zapamiętanie nr aukcji i po zalogowaniu jej wklejenie. Przez to prawie nie korzystam z allegro. Gdy ta opcja też zniknie - ODCHODZĘ NA ZAWSZE. Cały Wasz zespół nie nadaje się do niczego. Gdy żądaliście API od firmy w której pracowałem, co chwilę zmieniali się u Was zarówno programiści, jak i osoba odpowiedzialna za projekt. Myśleliście, że dostaniecie wszystko na tacy z pozycji siły. Byłem z kolegą u Was na spotkaniu, gdzie z waszej strony było 9 osób + zdalnie programiści. Takich spotkań u was było kilka. Dojście do porozumienia graniczyło z cudem. Nowa osoba nie znała żadnych ustaleń poprzedniej. Chcieliście mieć coś za kilka dni, a na maila odpowiadaliście po 2 tygodniach. Niestety ja takich zmian nie akceptuję. Czas pokaże ilu klientów odejdzie a ile dojdzie. Musicie jednak brać pod uwagę, że Ci co odejdą, to raczej już nie wrócą.
Wszystko ma swój początek i koniec, nic nie trwa wiecznie. Może pojawi się coś nowego, a te zmiany i kolejne będą początkiem końca tego serwisu. Tak złych opinii w tak krótkim czasie na allegro chyba nie było włącznie z aplikacją. Tam też zostawiłem swoje 3 grosze na ten temat i jest tam tego o wiele więcej niż tutaj
Odechciewa się tu kupować naprawdę! Dlaczego ciągle coś utrudniacie!???
Jestem na nie! Stary widok był zdecydowanie lepszy! Nie lubię korzystać z Allegro jeśli mam połączone produkty, dotychczasowy widok jest bardziej przejrzysty! Widzę że nie tylko mnie to denerwuje, nie możecie zostawić tego tak jak jest? Kto chce będzie korzystał kto nie to nie! Nie utrudniajcie zakupów bo naprawdę wiele klientów przestanie korzystać z allegro!!!
Wytłumaczy mi ktoś sens tych zmian? Przecież to jest tak niewygodne, że aż wierzyć się nie chce, że to wprowadzacie, w dodatku bez możliwości wycofania się z tego.
przecież to już widać
eliminacja konkurencji
wyświetlane są oferty allegro, promowane, dodatkowo opłacane przez sprzedawców
a nie te najtańsze - kupujący może sobie rozwinąć produkt i poszukać
biorąc pod uwagę, że większość kupujących kupuje obecnie przez smartfony z małym ekranem, a nie na komputerze z z monitorem 32-43 cale, to opcje mogą być niewidoczne
ponadto myślę, że 99% kupujących nie ma świadomości zmian, skoro przez 25 lat serwis wyświetlał inaczej oferty
kto na tym zarobi - oficjalny sklep allegro i duzi sprzedawcy znający algorytm wyszukiwania ofert przez serwis
No, ha ha ha, bardzo śmieszne. A teraz przywróćcie stary system bo ten jest beznadziejny
Swoje zdanie wyraziłem na forum, w ankietach i opinii aplikacji. Pomimo, że Allegro ma totalnie gdzieś moje zdanie i tysiące zdań innych użytkowników to napiszę to też tutaj- te zmiany są BEZNADZIEJNE, paraliżują proces zakupowy i absolutnie nie są wprowadzone żeby ułatwić życie użytkownikom, a tym bardziej nie są wyczekiwane przez nas.
"... aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia. " - to niestety mocno Allegro nie wyszło.
Moze czas aby sprzedawcy sie zrzeszyli i sprawe naglosnili w mediach wszelkiego rodzaju aby uswiadomic nieswiadomych? To dzieki sprzedawcom ta platforma sie <wybila i jest monopolem
Koszmarny pomysł: produkty są źle grupowane (np. bez uwzględnienia modelu), nie można ich porównać z ofertami w innych grupach, sortowanie i filtrowanie trzeba włączać za każdym razem po przejściu do głównego widoku i do grupy. Żeby zrobić wczoraj i dzisiaj zakupy musiałam znaleźć skrypt na rozłączanie ofert (na szczęście już jest), i zanosi się na to, że po 11 latach i 11 miesiącach z większością zakupów wyniosę gdzieś indziej.
Teraz jak się tak zastanawiam, to najlepszy jest tytuł tego wątku:
Trochę to ironiczne, bo oferty przestały być prezentowane. xDDD
W wyszukiwaniu błędy i ukrywanie ofert (tych tańszych). W łączeniu produktów bzdury. Ale zawsze winni SPRZEDAJĄCY i KUPUJĄCY. Drogie Alleeeebadziew przpominam wam że bez tychże sprzedających i kupujących was nie będzie. Nie wiem czy ktoś z was o tym pomyślał.
W końcu jest O|X, Aliciuchcia, A-on, itd...
W sumie się trochę cieszę, bo odżyją zwykłe sklepy internetowe.
Do du.. jest ten nowy widok i łącznienie ofert. Jak macie problem z ilością ofert, to może warto pomyśleć, aby na jeden adres przypadało jedno konto, a nie 10. Ale nie przecież od ilości ofert leci kasa.
Więc prościej jest rozwalić coś co działa, byle napchać jeszcze więcej ofert...
na jeden nip można mieć wiele kont - ale nie wystawisz wiecej razy ten sam EAN / produkt jak DWA razy. Problem jest inny na allegro - ludzie naooglądali się YB gdzie ktoś na filmikach prawi morały jak to w dropie zrobił pół miliona na nowym koncie w kwartał - ludzie to łykają - zakładają konta pod dropshipping - wystawiają po tysiace ofert od majtek po laptopy i liczą na szybki zysk ( nie mając pojęcia co robią już nie wspomijąc - o braku jakiejkolwiek wiedzy o tym co oferują )
Oczywiście wszytsko wystawienie z katalogu produktów gdzie jest milion błędów i potem zaczyna się jazda ( dla nich - zwroty / opóźnienia / negatywy / itd ) i dla nas - syf w bazie.
@Butiktalulla napisał(a):
wystawiają po tysiace ofert od majtek po laptopy i liczą na szybki zysk ( nie mając pojęcia co robią już nie wspomijąc - o braku jakiejkolwiek wiedzy o tym co oferują )
Oczywiście wszytsko wystawienie z katalogu produktów gdzie jest milion błędów i potem zaczyna się jazda ( dla nich - zwroty / opóźnienia / negatywy / itd ) i dla nas - syf w bazie.
Nieładnie tak jechać po Oficjalnym Sklepie Allegro 🙂
Kto napisze sensowne zgłoszenie do UOKiK?
W dwóch wątkach na tym forum wrzuciłem stosowny wniosek z prośbą o masowe zgłaszanie poprzez formularz na stronie UOKiK. Im więcej osób tym większy priorytet dla instytucji.
Kopiuj wklej;)
Zgłaszamy i Wy czyńcie to samo do UOKiK poprzez formularz na stronie naruszenie Ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów przez Allegro w zakresie Art.9 pkt 1 w szczególności poprzez naruszenie punkt 2 podpunkt 2 Zakazane jest nadużywanie pozycji dominującej na rynku właściwym przez jednego lub kilku przedsiębiorców. 2) Nadużywanie pozycji dominującej polega w szczególności na przeciwdziałaniu ukształtowaniu się warunków niezbędnych do powstania bądź rozwoju konkurencji. To Allegro wybiera widoczną ofertę z danego produktu jako jedyną wyróżnia pomarańczowym napisem dodaj do koszyka. Dodatkowo ukrywa pozostałe oferty mimo, że pomiędzy nimi występują różnice (czasami istotne) a jedyne kryterium łączenia to EAN. W ten sposób ewidentnie kształtuje sprzedaż, niszcząc zasady rynkowej konkurencji. Nasze pismo zawiera jeszcze 20 stron ale takie zgłoszenie do UOKiK jest już wystarczające do wszczęcia interwencji, bo samą idei ustawy jest "Ustawa reguluje zasady i tryb przeciwdziałania praktykom ograniczającym konkurencję, praktykom naruszającym zbiorowe interesy konsumentów oraz stosowaniu niedozwolonych postanowień wzorców umów, a także przeciwdziałania antykonkurencyjnym koncentracjom przedsiębiorców i ich związków, jeżeli te praktyki, stosowanie niedozwolonych postanowień lub koncentracje wywołują lub mogą wywoływać skutki na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej." Zachowanie Allegro z promowaniem wybranych przez nich ofert wypełnia w całości zapis tej preambuły. Skutek to zagrożenie dla dziesiątek mikro i małych przedsiębiorców. Bierzcie i korzystajcie z tego wszyscy. Stracić nie mam już czego, zyskać możemy wiele.