anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Od 1 października zmieniamy sposób prezentowania ofert

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia. 

Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania. 

Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].

_HolaOla__0-1723555352580.png

Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?

Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:

• chętniej dodają produkty do koszyka i częściej je kupują - spodziewamy się  przynajmniej 6 milionów dodatkowych transakcji rocznie dla sprzedających na Allegro,
  • szybciej znajdują to, czego szukają - dzięki połączeniu ofert w ramach produktów, na każdej stronie listy z wynikami wyszukiwania wyświetlamy ich średnio około 4 razy więcej.

Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
657 ODPOWIEDZI 657

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

Szukaj na O L x i nie będzie problemu 

oznacz moderatorów

ADAM_NEELS
#8 Zapaleniec#

Błyskotliwa i mało wnosząca odpowiedź. Dziekuję jednak za poswięcenie.

oznacz moderatorów

pattymatheson
#9 Pomysłodawca#

Nic nie robisz źle, to katalog jest zepsuty. Może szukaj w opisach.

W ten sposób chyba wyszukało Ci produkty, które mają w tytule 1974, a tam podpięte może być bug wie co. Zaś Twoje szukane 1974 mogą być podpięte pod jakieś inne "pseudoprodukty" z innymi datami w tytule.

oznacz moderatorów

ADAM_NEELS
#8 Zapaleniec#

Bardzo dziękuję za podpowiedź. Czy ja dobrze zatem rozumiem, ze obecnie nie ma możliwości wyszukania używanego pisma o tytule Świat Młodych wyłącznie z roku 1974?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

ADAM_NEELS
#8 Zapaleniec#

To teraz jeszcze opowiedz o tej gimnastyce. Bo wyniki są beznadziejne

Screenshot 2024-09-08 at 16-15-42 Świat Młodych 1974 - Niska cena na Allegro.pl.png

oznacz moderatorów

WAMPIREZ
#9 Pomysłodawca#

No więc po zadaniu kilka razy pytania  w czym jest problem z pozostawieniem przycisku.opcji rozłącz  , maski opadły . Koniec bajki o testach i słuchaniu użytkowników , zbieraniu feebacku .Czy jest coś co jeszcze możemy my użytkownicy dodać ? Odpowiedź moderacji brzmi :

ayo80
Moderatorka

wczoraj

@WAMPIREZ taka jest decyzja biznesowa.

Paula
   Moderatorka

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@WAMPIREZ nie powróci i taki był plan już od dawna - wszystko ma być dokładnie tak jak na innym portalu ^^ 

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Wszystko zrzynają z tego portalu, tak jakby byli amebami, nic nie potrafili zrobić swojego.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Dziś i mnie to spotkało, połączone oferty na stałe. Jeszcze rano było ok, wczoraj też.

Nigdy nie korzystałem z połączonych ofert, bo nie jest to dla mnie przejrzyste, a teraz zmuszono mnie do korzystania.

Nie wiem czy to się sprawdza w przypadku wyszukiwania nowych i konkretnych produktów, ale nie sprawdza się w przypadku używanych i nie sprawdza się w przypadku korzystania z filtrów, np  sortowania "od najnowszych". Nie wiem też, gdzie obecnie są promowane oferty, zniknęły.

Rozumiem, że sugerujecie się zyskami, ale kosztem użytkownika. Cóż, nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz. Oj ludzie, syf potęgujecie, nic poza tym

oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Od początku tych testów kolejny dzień wyniki Allegro

wyniki.png

Do tego codziennie znaczący wzrost negatywów dla aplikacji Allegro i widoczne spadki sprzedaży. Katalog (miliony problemów, błędów) oraz widok a'la A...on z USA to gwoździe do trumny. Zatrzymajcie się bo odwrót z minusów jest kosztowny i czasami niemożliwy.

oznacz moderatorów

pattymatheson
#9 Pomysłodawca#

Promowane są tam gdzie były. Jeśli promowana oferta wpadnie w Twój filtr to produkt będzie dostępny w sekcji promowane z reprezentatywną ofertą właśnie ta promowaną. Natomiast nie będzie tego produktu drugi raz w sekcji niepromowanych z innym topem. Sprawdzone u mnie, ale kto wie jakież to "różne widoki" jeszcze testują.

oznacz moderatorów

damianos1693
#9 Pomysłodawca#

To i ja zadam pytanie po kolejnym dniu udręki. 

W czym Wam przeszkadza przycisk rozłącz? Niech i nawet będzie że domyślnie będzie połączone, nawet to jedno kliknięcie przeżyję.

Nie ma żadnej logicznej odpowiedzi więc piszcie wprost że chcecie jeszcze więcej pieniędzy z nas wyciągać, aczkolwiek jestem ciekaw czy wyniki za sierpień nie przyniosły odwrotnego skutku. Ku mojej uciesze widzę kolejne negatywy na sklepie google i spadającą średnią, ale adekwatna jej ocena powinna wynosić gdzieś od 2.0 do dna

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Przestali już nawet odpowiadać, lawina niezadowolenia ich porwała.

oznacz moderatorów

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

Tak bezczelnie to się nie zachowują nawet firmy ubezpieczeniowe. W ocenach aplikacji w AppStorze użytkownikom odpisują, że mają w dupie ich opinie 😄

IMG_4419.png

oznacz moderatorów

pattymatheson
#9 Pomysłodawca#

91m0bo.jpg

oznacz moderatorów

damianos1693
#9 Pomysłodawca#

Wchodząc do sklepu stacjonarnego na półce widzę wszystkie oferty i ich ceny, a sklep internetowy powinien być jego odzwierciedleniem w internecie.

Tu allegro chyba bierze inspiracje z biedronki. Wpisujesz w wyszukiwarkę jabłko, a w wynikach dostajesz ye nię tą na środku wirtualną paletę, którą musisz rozstreczować, przekopać się przez czosnek, szczypiorek, durex i tadalafil mensil, żeby dostać swoje wyszukane jabłko. Z tą różnicą że taka biedronka od czasu do czasu rozłącza oferty z palet i układa na półki i kupując np herbatę z półki nie zdejmuję z niej Liptona Tetleya i Sagę żeby wziąć ukrytą za nimi najtańszą Minutkę, wszystko jest widoczne i czytelne.

Tak, myślę że to chyba jest dobry przykład, w wynikach wyszukiwania dostajesz po prostu swój wyczekiwany wg allegro zbiór kilkudziesięciu palet i se szukaj na której palecie jest to czego chcesz.

oznacz moderatorów

mariano17boro
#7 Wielbiciel#

Dokładnie, tragedia jakaś, wszystkie moje filtry, zakładki szlag trafił, 10 razy więcej klikania i udręki, ode chciało mi się wyszukiwać cokolwiek, niech łączą oferty w tej samej cenie a tak za każdym razem muszę klikać w porównywarkę, dramaaaaat

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Działanie na szkodę spółki jest usankcjonowane prawnie tak? To tak z ciekawości kto stoi za kierowaniem tejże spółki na dno?

oznacz moderatorów

kabanos68
#8 Zapaleniec#

Niektórzy pewnie pamiętają portal Grono.pl który tego typu testy na żywym portalu doprowadziły do upadku strony bo ludzie mieli dosyć ciągłych zmian wyglądu i funkcji i przeszli na FB.

Mi ta zmiana z łączeniem ofert w aplikacji wpadła akurat dzisiaj i odechciało mi się robić zakupów. Alternatywy dla Allegro są i lokalnie i międzynarodowo. To tak jakby co 👍

oznacz moderatorów