anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odesłałem produkt w ramach zwrotu, dlaczego jeszcze nie otrzymałem zwrotu wpłaty?

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry mam pytanie zakupiłem telefon u pewnego sprzedawcy miał być powystawowy okazuje się ze jest po serwisowy zwróciłem na drugi dzień od zakupu odrazu produkt wyslałem spowrotem do sprzedawcy od tamtej pory sprzedawca sie nie odzywa na wiadomościach poprosilem o zwrot kosztów na konto bankowe dalej echo od zakupu mineło 2dni co robić?

oznacz moderatorów
50 ODPOWIEDZI 50

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

@AqueS0  to jest konkretny sprzedawca. Na jesieni byłem ze szwagrem w sklepie z elektronarzędziami, brał towaru narzędzi Makity za chyba 15tys zł. Spędzilismy w tym sklepie z 2 godziny, w miedzy czasie przewineli się inni klienci. A pod fajrant pod godzinę 16, jeden z pracowników (było dwóch i szef kierownik) wynosił paczki z zaplecza pod drzwi do wysłania bo kurier podjechał akurat a handluja też na Allegro. Było tych paczek z 50. Tak sobie pomyślałem, że muszą nieźle tyrać w tym sklepie żeby to wszystko na raz ogarnąć ^^

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To od tego było zacząć, FIRMA, nie będzie żadnego problemu z odzyskaniem środków, spij spokojnie, jakbyś miał Smarta to zwrot były darmowy.😘

oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

miejmy nadzieje :"D no wiesz pierwszy zwrot w życiu człowiek sie całe zycie uczy 😄 

mam nadzieje że zwróci pieniądze i bedzie po sprawie tylko zeby to nie trwało znowu miesiąc  ^_-

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@AqueS0 
Podaj link do oferty w której kupiłeś.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@AqueS0 

Sprzedawca sprzedaje szroty w niezbyt atrakcyjnej cenie:
Cena (bez VAT) za prawie dwuletni telefon (rok modelowy 2020) poserwisowy, z akcesoriami firm trzecich nazywanymi jako oryginalne (aby lepiej kojarzyły się z oryginałami pochodzącymi od producenta telefonu) wynosi w tej ofercie aż 4339zł.
Najnowszy model (iPhone 13 Pro Max 128GB) na stronie producenta kosztuje (netto bez VAT): ok. 4633zł. (niecałe 300zł. więcej).
Fabrycznie nowy, prosto od producenta, z roczną gwarancją i dwuletnią rękojmią. Z oryginalnym (pochodzącym od producenta telefonu) kablem do ładowania i synchronizacji o wartości rynkowej: 80zł. netto.

* podałem ceny netto aby można było łatwiej porównać z ofertą na Allegro, która nie zawiera VAT.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

Hej jesteś w stanie podać stronę gdzie będzie ten iphone 12 pro max dostępny nowy? Ja nie mogę nigdzie znalesc nowej sztuki

@A3dam 

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@AqueS0 
iPhone 12 Pro Max zostały wycofane ze sprzedaży prawie rok temu i zastąpione przez iPhone 13 Pro Maxhttps://www.apple.com/pl/iphone-13-pro/specs/

Po takim czasie od wycofania z oferty przez producenta (brak nowych dostaw) jest mało prawdopodobne trafienie na "uczciwą" nową sztukę.

oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

Może faktycznie jeśli dostanę zwrot kasy od tego sprzedawcy poprostu dołożę i kupię u producenta bo już pierwszy raz taki cyrk i mam nadzieję że ostatni

@A3dam 

oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

Jeśli chodzi o 13pro max to trzeba już dołożyć 1500zl 

@A3dam 

oznacz moderatorów

AqueS0
#9 Pomysłodawca#

pierwszy raz takie coś robiłem wiadomo nikt nie jest najmądrzejszy i nie wie wszystkiego O.o 

dzięki 😛

oznacz moderatorów