anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa reklamacji

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Trzecia reklamacja odrzucona ale zaczynam podejrzewać że poprzednie dwie które były uznane zostały zrobione na częściach zamiennych lub regenerowanych i nie koniecznie w serwisie. Czy powinnam być o takim fakcie poinformowana? Jeżeli okaże się że tak było to czy mogę żądać zwrotu za całość? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

az1rael
#21 Demiurg#

Nie ciebie interesuje tylko czy towar po reklamacji działa to nie znaczy że nie zepsuje się znowu

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@kozaczeknr1 Nie > to sprzedawca decyduje o sposobie naprawy > nie musi Ci opisywać procesu ani użytych części.

oznacz moderatorów

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Opisywać nie musi, ale czy naprawa na używanych czy zamiennych częściach w ramach reklamacji jest zgodna z prawem? Przecież to obniża znacząco wartość przedmiotu i w dodatku jaką mam gwarancję że używana część się nie zepsuje? 

oznacz moderatorów

kozaczeknr1
#7 Wielbiciel#

Opisywać nie musi, ale czy naprawa na używanych czy zamiennych częściach w ramach reklamacji jest zgodna z prawem? Przecież to obniża znacząco wartość przedmiotu i w dodatku jaką mam gwarancję że używana część się nie zepsuje?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie może Ci odrzucać kolejnych reklamacji, masz prawo przy drugiej odstąpić od umowy zakup, a opiszesz coś więcej? a z pomocą Alelgro składałeś reklamację?

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@kozaczeknr1

W przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, sprzedawca w razie uznania reklamacji ma doprowadzić produkt do zgodności z umową. Przy naprawie nie ma on obowiązku używania oryginalnych części, ani korzystać z autoryzowanych serwisów (ustawa wręcz nakłada obowiązek naprawy lub wymiany na sprzedawcę).

Jeżeli chcesz naprawę na oryginalnych częściach, to od tego jest gwarancja. 

oznacz moderatorów