Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Trzecia reklamacja odrzucona ale zaczynam podejrzewać że poprzednie dwie które były uznane zostały zrobione na częściach zamiennych lub regenerowanych i nie koniecznie w serwisie. Czy powinnam być o takim fakcie poinformowana? Jeżeli okaże się że tak było to czy mogę żądać zwrotu za całość?
Nie ciebie interesuje tylko czy towar po reklamacji działa to nie znaczy że nie zepsuje się znowu
@kozaczeknr1 Nie > to sprzedawca decyduje o sposobie naprawy > nie musi Ci opisywać procesu ani użytych części.
Opisywać nie musi, ale czy naprawa na używanych czy zamiennych częściach w ramach reklamacji jest zgodna z prawem? Przecież to obniża znacząco wartość przedmiotu i w dodatku jaką mam gwarancję że używana część się nie zepsuje?
Opisywać nie musi, ale czy naprawa na używanych czy zamiennych częściach w ramach reklamacji jest zgodna z prawem? Przecież to obniża znacząco wartość przedmiotu i w dodatku jaką mam gwarancję że używana część się nie zepsuje?
Nie może Ci odrzucać kolejnych reklamacji, masz prawo przy drugiej odstąpić od umowy zakup, a opiszesz coś więcej? a z pomocą Alelgro składałeś reklamację?
W przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, sprzedawca w razie uznania reklamacji ma doprowadzić produkt do zgodności z umową. Przy naprawie nie ma on obowiązku używania oryginalnych części, ani korzystać z autoryzowanych serwisów (ustawa wręcz nakłada obowiązek naprawy lub wymiany na sprzedawcę).
Jeżeli chcesz naprawę na oryginalnych częściach, to od tego jest gwarancja.