Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Okres zwrotu wynosi 14 dni. Po tym okresie możesz złożyć reklamacje bezpośrednio u sprzedawcy. Z tego co piszesz wychodzi że sprzedawca odrzucił reklamacje.
Jest jasno napisane w ogłoszenie o 12 miesięcznej gwarancji.
Dokładnie "Gwarancji" A Ty piszesz że chcesz zwrócić sprzęt i otrzymać zwrot środków. Tak nie działa gwarancja.
Okres zwrotu wynosi 14 dni, po tym okresie zostaje Gwarancja/Reklamacja.
Na początku chciałam wykorzystać samą gwarancję, ale na nią nie przystali twierdząc, że szkoda jest moją winą i naprawa na koszt własny.
Skoro odrzucili Reklamacje to zostaje rzecznik praw konsumenta
@Client:125492543 udać się do rzecznika konsumenta, sprzedawca odrzucił reklamację, wskazał winę upadek, możesz rozpocząć dyskusję, naprawić sam, powołać biegłego i walczyć 😞
A co z gwarancją Appla ? może wyślij do nich ?
Przy reklamacji nie Ty wybierasz co sprzedawca zrobi, może naprawić lub wymienić lub oddać kasę o ile uzna reklamację 🙂
Nie mam pojęcia jakby miało wyglądać wysłanie tego telefonu do Apple ze względu na ich gwarancję gdyż telefon był kupiony od danej firmy tutaj na Allegro. Uznali by taki telefon za objęty ich gwarancją?
Na stronie Appple'a możesz sprawdzić czy urządzenie posiada gwarancję producenta.
@Client:125492543 w telefonie masz ustawienia - ogólne - AppleCare i gwarancja, zobacz czy Ci wygasła ?
@kostas11 Na 99% to jakaś używka albo refurb.
@Client:125492543 Wejdź tutaj - https://checkcoverage.apple.com/?locale=pl_PL
Wpisz numer seryjny telefonu i sprawdź.
Sprawdziłam gwarancję, dawno temu wygasła, a telefon kupiony w 2021. Czy to świadczy, że to używka zamiast telefonu powystawowego?
Telefon aktualnie jest u nich, ponieważ wcześniej wysyłałam w celu naprawy, której nie uzyskałam ze względu na koszty własne. Sprawdziłam na laptopie, wygasła już dawno temu.
@Client:125492543 Jak był oznaczony telefon w ofercie - nowy / używany / powystawowy / odnowiony ?
@komis-bell napisał(a):@Client:125492543Jak był oznaczony telefon w ofercie - nowy / używany / powystawowy / odnowiony ?
Powystawowy
@Client:125492543 kupowałeś jako nowy ? ile dałeś ?
Jako powystawowy, ok.1400
No na 99% to nie był żaden telefon powystawowy tylko zwykła używka lub odnawiany...
rzecznik i walka w sądzie, możesz domagać się protokołu z diagnostyki gdzie serwis potwierdza usterkę. To czy upadł czy nie jest nie ważne bo to słowo twoje przeciwko opinii serwisu jak jest papier, musiałby to biegły oceniać lub napraw w serwisie apple i weź ekspertyzę co nawaliło i jeśli nie upadł to do sprzedawcy z faktura i opinią serwisu reklamacja o zwrot roszczeń poniesionych na naprawę.
@Client:125492543 skoro telefon był w serwisie zażądaj od sprzedawcy opinii okaże się czy ów serwis uprawniony jest do takich czynności .